Jobb-id: 2741746, Registrert: 12.10.2020

Riving og støtte av murvegg

3057 Solbergelva

Har lyst til å rive 1 meter av murvegg mellom kjøkken og stue.
Det sies at den må støttes opp med 4 bolter. Er åpning på 80 og det skal åpnes 2 meter... murveggen er 20 cm tykk. Jeg har skisser om dere trenger det.

Det som er sagt er følgende: Bygningens yttervegg består av teglsteinsvegger. Disse er avhengig av å bli fastholdt i tverr retning pga. trykklast fra vind. Aktuell betongvegg er en slik stabiliserende skive. For å unngå å gjøre for store inngrep og endringer i bæresystemet velges det å beholde ca. halvparten av betongveggens lengde. Dette vil være tilstrekkelig for å overføre horisontale laster gjennom ny stålveksling og over på korridorvegg av betong. Dersom det gjøres større utsparinger enn det som er beregnet vil det være risiko for riss og setningsskader i eksisterende konstruksjon pga. for stor konsentrert lastoverføring.
en mulig alternativ løsning for avstivning som gjør at det kan lages en åpning på ca.2m der døren er i dag. Det må stå igjen en liten del av betongen også kommer stålet under.
Åpningen må selvfølgelig lages pen med sparkling og maling, ikke list.

Jobbtyper

  • Mur og betong

  • Riving, pigging, og betonsaging

    • - Riving av murvegg

Vedlegg

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb