Jobb-id: 2745415, Registrert: 16.10.2020

Større strukturell ombygging av stue, tømrerfirma søkes

2016 Frogner

Vi ønsker å komme i kontakt med et seriøst tømrer/snekkerfirma som kan påta seg en større ombygging av vår stue med fokus på kvalitet og sikkerhet.

Vedlagt planer er slik huset skulle bli bygget, men av en eller annen grunn ble det åpnet en dør fra kjøkken til gang, det ble åpnet en dør mellom stue og gang og veggen mellom stue og kjøkken er flyttet ca 2m lenger inn mot kjøkkenet. Dette var/er en bærende vegg.
I 2014 ønsket vi åpen kjøkkenløsning. En tømrer rev da veggen og satt opp limtredrager.
Siden sank gulvet noen cm i andre etasje.

Tømreren vår mente da at bæringen av veggen kanskje burde ha stått der den originalt var tiltenkt for optimal støtte og rominndeling, men at det muligens var kortere langsgående bjelkelag i taket istedenfor helt strekk fra yttervegg til yttervegg. Dette fant han ikke ut da han måtte skjære i taket for å kunne se bjelkelaget.
Senere har vi hatt en snekker som skulle åpne en dør inn til gangen fra en annen plass på stua(rett ved der original dør mellom innergang og stua er inntegnet), men det viste seg å være bærende, så han trakk seg.

Det vi ønsker å få gjort er egentlig å få det slik de originale tegningene på huset viser men i korte trekk er det:

1) Bytte ut limtredrageren med en så liten som mulig(men tryggest mulig) ståldrager, denne må bokses inn.

2) Bytte posisjon på bæringen tilbake til det originalt inntegnede stedet og integrere ståldrageren i bæringen på veggen slik vi slipper "bærebjelker" mot gulvet.
(Obs, det er gjort slik hos naboen, som har identisk speilvendt bolig)

3) Tette døren fra kjøkkenet til yttergangen, med god isolasjon mot varmetap og støy (Dør 1 på bildet)


4) Tette døren fra stua til innergangen, med god isolasjon mot varmetap og støy(Dør 2 på bildet), her skal det veggmonteres en TV så kanskje ekstra støtte her(?)

5) Åpne et nytt inngangsparti(uten dør) fra innergang til stua(den vil da gå midt på der bæringen sto før som forhåpentligvis er flyttet, da skal det ikke være bæring inne i veggen), dette er det originale inntegnede forslaget (Bilde tre)

6) Muligens utvide døren som skiller yttergang fra innergang (Denne er vi usikker på men vi vil gjerne utrede det)

Det er flere "skjær i sjøen" her, som må løses. Det er elektrisitet i veggen der inngangspartiet skal åpnes(tror vi), det er en taklampe der den nye ståldrageren skal gå og det er en varmpepumpe på endeveggen.
Så her må vi ha litt "prosjektledelse" på når vi skal tilkalle elektrikker/pumpemann.

I tillegg må dette muligens omsøkes kommunen?

Dette er det ønskede resultatet, men aller først vil vi invitere interesserte anbudstagere på å gjøre en «utredning» på om dette går i det hele tatt.
Som vi forsto tømreren som var her, må/burde bjelkelaget i taket sjekkes, og det må finnes optimal plassering av bæringen. Dette krevde at han åpne en del av taket med mer.

Vi forstår at den utredningen er litt større enn bare en gratis befaring, så vi tilbyr å betale for å få en tømrer hjem til oss for å gjøre denne utredningen. Etter vi ha fått "ja eller nei" til prosjektet og en pris på prosjektet fra utreder vil vi ta en avgjørelse på gjennomføring. Det er mulig vi vil utsette oppstart til over nyåret, men firma vi har fått kontakt med skal bli firma vi bruker til gjennomføringen også!

"Hvit" arbeidskraft er en selvfølge og vi ønsker ikke kontakt med useriøse aktører som ikke kan tilby kvitteringer og alt av dokumentasjon.

Jobbtyper

  • Prosjektledelse og byggekontroll

    • - Byggeleder/Prosjektleder
  • Snekker / Bygningshåndverkere

Vedlegg

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb