Jobb-id: 3081775, Registrert: 16.09.2021

* Fortsatt ledig: Oppgradering av vannbåren gulvvarme

4020 Stavanger

Jeg har nettopp overtatt et hus fra år 2000, med vannbåren gulvvarme fra byggeår.

INFO:
Det er et gammelt WIRSBO-anlegg, dagens UPONOR. Jeg teller 9 termostater rundtom i husets 3 etasjer, men basert på antall rør ned i gulv i teknisk rom skal det kanskje være enda en termostat i kjelleren. 3 av termostatene er gamle Wirsbo-typer, mens 6 er byttet til "nyere" Uponor - men alle har temperaturstyring med hjul. Anlegget er kablet, ikke trådløst. Forrige eier har koblet fra alle aktuatorene, fordi han ikke brydde seg med ulik varme i ulike rom - han ville ha felles i hele huset. Jeg ønsker derimot å kunne styre varmen separat i hver av de 9 sonene via termostatene.

Jeg har oppdaget flere mangler ved anlegget som jeg trenger å utbedre:

* Feste-"klips"ene på flere av Wirsbo-aktuatorene er knekt, slik at de ikke holdes på plass innpå ringen på fordelerstokken. Dermed får de heller ikke åpnet opp ventil inn til de aktuelle rørene. --> Jeg må derfor ha tak i nye aktuatorer. (De kan jeg kjøpe selv på f.eks. Megaflis). Siden aktuatorene på nåværende system er _kablet_ ønsker jeg en ELEKTRIKER til å bistå og koble til disse, selv om det neppe er hokus-pokus.

* Grunnet dårlig merking, og at alle aktuatorene har vært koblet fra fordelerstokkene av forrige huseier, har jeg sjekket alle termostatene og skrudd dem på max. varme en-etter-en. Har funnet at 4-5 termostater ikke ga utslag på noen aktuator. --> Her trenger jeg nok ELEKTRIKER for å finne ut om det er manglende kontakt i kabler noe sted, eller om aktuator er ødelagt, e.l.

* Jeg har snakket med UPONOR Teknisk Støtte og de foreslår flere ting som kan oppgraderes. Ønsker å diskutere dette med RØRLEGGER + ELEKTRIKER som er kjent med WIRSBO/UPONOR. --> Bør f.eks. dagens fordelerstokker byttes fra messing til plast? Noen nye aktuatorer må jeg ha uansett, men typen aktuator avhenger gjerne av typen fordelerstokk? Jeg ønsker i utgangspunktet nye termostater i alle rom, med display og knapper - ikke hjul. I hvilken grad kan jeg få "smart-styring" av temperaturene (via app) rundtom i huset? M.m.

Jobbtyper

  • Rørleggertjenester

  • VVS og kjøling

    • - Vannbåren varme

Vedlegg

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb