Jobb-id: 3133519, Registrert: 24.11.2021

Kople kjøkkenvifte til eksternt uttak / evt bytte kjøkkenvifte

1187 Oslo

Vi har i vår rekkehus på Abildsø i Oslo en vegghengt kjøkkenvifte med kullfilter (sender ikke luften ut, men resirkulerer). Vi ønsker å få sendt luften ut over tak. Det er fra før etablert hull i yttertaket (dvs tak mellom loft og ut) der det allerede er innsatt takhatt. Dette har blitt anvendt til ventilasjon tidligere, men har ikke vært benyttet på flere år da forrige eier tettet innertaket og satte inn kullfiltervifte. Vi antar at det vil være mulig å kople en ventilatorslange fra enten samtidig eller ny kjøkkenvifte til denne.

For å få gjort dette, må det lages hull mellom innertak og loft som ventilatorslange kan trekkes gjennom. Dette trenger vi hjelp til. I tillegg trenger vi hjelp til å vurdere om samtidig kjøkkenvifte kan anvendes, eller om vi må kjøpe ny. Om vi må kjøpe ny, ønsker vi anbefalinger til riktig kjøkkenvifte / ventilator med tilbehør, og muligvis kjøpshjelp. Dersom vi trenger ny vifte / ventilator, må den ha riktig bredde og tilstrekkelig kapasitet til å betjene en ordinær koketopp på 60 cm bredde med 4 kokepunkter, og til å blåse luften over tak. Vi har lest at det anbefales en viftebredde på ca 80- 90 cm for koketopper på 60cm, men i så fall må viften ha en utforming som passer med kjøkkenets overskap (se bilde). Da vi har åpen kjøkkenløsning, er det også en fordel om den er relativt stillegående.

Oppsummert ber vi om hjelp til å etablere hull mellom innertak og loft for å trekke ventilatorslangen gjennom, og enten kople til eksisterende kjøkkenvifte til eksisterende uttak med takhatt. Dersom vi trenger å skaffe ny vifte, ber vi om forslag til løsning på dette.

Vi ser frem til å høre fra tilbydere som kan gi oss tilbud på dette tiltaket. Vi ber om at tilbyder forelegger oss en totalpris som inkluderer alt av arbeid (snekkerarbeid, elektrikerarbeid etc), samt nødvendige materialer. Vi ber også om forslag til tidspunkt for oppstart og estimert tidsbruk. Vi legger til grunn at tilbyder ønsker befaring, og vi tilrettelegger selvfølgelig for dette innen smittevernsmessige trygge rammer.

Jobbtyper

  • VVS og kjøling

    • - Ventilasjon

Vedlegg

Ønsker du å få gjort det samme?

Eller er det kanskje andre ting du ønsker å få gjort? Uansett bør du legge ut jobben på Mittanbud og få tilbud fra flere dyktige fagfolk.

Legg ut jobb