• 1

    Beskriv jobben

  • 2

    Få flere tilbud

  • 3

    Velg og vrak

Slik får du bilen vinterklar

Vinteren står snart for tur, med Kong Vinter som skaper kaos på norske veier. Ved hjelp av noen enkle råd kan du og bilen din møte kulda godt forberedt.

Tynnere motorolje

En tynnere motorolje i vinterhalvåret gjør motoren lettere å starte samtidig som den sliter mindre på selve motoren. Det lønner seg å peile oljen oftere i løpet av vinteren.

Batteriet

Mange opplever flatt batteri i løpet av kuldemånedene, og det kan være lurt å lade batteriet et par ganger i løpet av vinteren. Husk også at bilbatterier har en levetid på 3-6 år.

Dekk

Vinteren er tiden for mye søl i dekkene. Det er derfor viktig at mønsterdybden og lufttrykket er rett. Husk at mønsterdybden skal være på minimum 3 mm uansett dekktype på vinterstid. Dersom du bruker piggdekk kan du sette dekkene på fra 1. november. Holder du til i Nordland, Finnmark eller Troms er fristen 16. oktober.


Spar tid – ta dekkskifte gjennom Mittanbud.no. Få uforpliktende tilbud fra autoriserte verksteder som vil hjelpe deg med ditt dekkskift her

Vask og polering

En rengjort og polert bil er mindre utsatt for rust, spesielt om vinteren. Pass på at du ikke setter en nyvasket bil ut i vinterkulda, da vann og kulde kan skade låsene på bilen. Et godt råd er da å teipe over låsene til bilen når den rengjøres slik at ikke vannet trenger seg ned i låshuset og fryser til.

Du bør også være ekstra oppmerksom på rene vinduer om vinteren, da den lave vintersolen kan være ubehagelig på møkkete frontruter

Låser i dører og bagasjelokk

NAF anbefaler at du går over bilens låser med låsolje før kulda setter inn, og at du unngår låsspray så langt det er mulig. Dette fordi innholdet i sprayen kan skade låsen din. NAF anbefaler også at man går over gummilistene med en silikonstift.

Motorvarmer

Motorvarmeren sparer bilen for både slitasje og drivstoff. En grei huskeregel er å la motoren varme seg en time ved -10 °C, 2 timer ved -20 °C osv. I tillegg kommer komforten av det å kunne sette seg inn i en varm bil en kald januarmorgen så fremt du også har en kupevarmer.

Frostvæske

Hvor mange grader tåler frostvæsken din? En god frostvæske bør tåle minst 20-30 minusgrader.

Startkabler

Startkabler og slepetau er alltid kjekt å ha liggende i bilen. Du vet aldri når du kommer i en situasjon der du må hjelpe andre bilister – eller er uheldig selv.

Service

En bil som nylig har vært på service er mye bedre rustet for å møte vinteren. En generell gjennomgang av luftfiltre, tennplugger, motorolje og registerreim er ofte å anbefale før kulda setter inn.

På Mittanbud.no kan du enkelt komme i kontakt med autoriserte verksteder som står klare til å få din bil klar til vinteren. Det er kun verksteder som er godkjente av Statens Vegvesen som er tilknyttet Mittanbud.no.

Legg bilen ut på anbud i dag - få flere tilbud fra autoriserte verksteder, helt uforpliktende og gratis

Husk alltid isskrape og snøkost

Isskrape og snøkost skal alltid ligge i bilen. I tillegg kan det være lurt å ha en snøskuffe og hansker tilgjengelig.Om Mittanbud.no

Mittanbud.no er en tjeneste der man enkelt kan motta tilbud fra mange potensielle leverandører. Tjenesten ble først utviklet for formidling av håndverksoppdrag, og utvides stadig med nye tjenesteområder. Når du mottar mange tilbud er det enklere å oppnå riktig pris, kvalitet og leveringstid.


Les også:

      

Hvordan velge riktig maler?                      Pusse opp badet?

     Kilder: Aftenposten, broom, NAF og Statens Vegvesen


Hva sier andre om Mittanbud.no?

23 dager siden - Furnes
Det var veldig enkelt å finne en bedrift som kunne hjelpe meg med renhold.
Brit
7 dager siden - Oslo
Enkel måte å komme i kontakt med håndverkere, flere tilbud å velge mellom, å kunne se referanser som man kan stole på. Håndverkerne "tvinges" til å gjøre en god jobb og være seriøse i hele prosessen, ettersom dårlig referanse vil utelukke dem fra fremtidige jobber.
Vegard
4 dager siden - Bergen
Mange svar på jobben vi la ut på anbud, fint å lese andres erfaringer.
Siw Anita
4 dager siden - Stavanger
Alt ble utført etter avtale, og etter avtalt pris.
Birk
7 dager siden - Stavanger
Enkelt.
Leif
7 dager siden - Hafrsfjord
Rask og treffsikker måte å finne fram til ønsket leverandør.
Terje

Mittanbud.no er en tjeneste der man enkelt kan motta tilbud fra mange potensielle leverandører.

Tjenesten ble først utviklet for formidling av håndverksoppdrag, og utvides stadig med nye tjenesteområder.

Når du mottar mange tilbud er det enklere å oppnå riktig pris, kvalitet og leveringstid.

HUSK KONTRAKT

Last ned vår kontrakt utarbeidet i samarbeid med Dine Penger

BEDRIFT?

Registrer din bedrift

Last ned vår app

Det eneste verktøyet du trenger for å få jobben gjort. Last ned i dag!

Google Play App Store

SE ETTER SERTIFISERINGER

Mittanbud.no samarbeider med en rekke bransjeorganisasjoner for at du skal kunne vite at håndverkeren du velger er sertifisert.