Hvordan få boligen klar til visning

av Tine Sveaass

Skal du selge bolig kan det lønne seg å skille seg ut i mengden. For det tar som oftest bare noen få minutter før folk vet om de kunne tenke seg å bo i boligen, og da er det viktig å gi et bra førsteinntrykk på visning. Tenk derfor nøye over hvordan du ønsker å presentere din bolig.

Her er fem nyttige tips til hvordan du best mulig kan få boligen klar til salg. Dette gjelder også før fotograferingen av boligen for å få gode prospektbilder.

1. Rydd vekk personlige ting

Rydd hjemme og få vekk personlige ting for å skape en nøytral stemning i boligen. Du bør tenke over at nye mennesker skal kunne visualisere seg å bo der, så det er viktig og gi rom til de som er på visning å møblere boligen i hodet sitt. Dine personlige pyntegjenstander og nips bør derfor ryddes vekk. Ett godt inntrykk av boligen kan gi potensielle kjøpere en idé om hvordan boligen kan bli.

Kjøkken med spisebord, sofa og bilder
2. Fjern unødvendige gjenstander

Du bør fjerne unødvendige gjenstander som tar oppmerksomheten vekk fra boligen. Bilder, barneleker, gamle tannbørster, skittentøyskurver, strykebrett etc. hører ikke hjemme på en visning. Slitte og gamle møbler bør eventuelt settes på lager og erstattes med lyse møbler for å opprettholde nøytraliteten.

Er din bolig en av mange som kan regnes for å være overmøblert? Da bør du vurdere å fjerne store eller unødvendige oppbevaringsmøbler og sitteplasser for å skape større romfølelse.

Hvitt kjøkken med kjøkkenøy og tregulv

3. Skap god stemning inne

Før visning bør boligen luftes godt og vaskes skinnende ren. Duften av blomster og rengjøringsmidler holder massevis, så hold deg unna duftlys og andre lukt-gjenstander som kan skape ubehag for mange. Ønsker du å skape en lun stemning inne, kan det lønne seg å tenne noen stearinlys. Friske krydderurter og fruktskåler kan også skape en hyggelig atmosfære på kjøkkenet. Men pass på og ikke overdriv!

4. Finpuss leiligheten

Små oppussingsprosjekter kan lønne seg, så gjerne sett av tid til å finpusse på områder med småfeil og som ser slitt ut. Et godt tips er å male der det trengs, hvor lyse farger eller ulike gråskalaer kan gjøre mye for et rom. Du bør også vurdere å erstatte knotter og dørhåndtak, olje benkeplater av tre og bytte ut gamle gardiner. En god huskeregel er uansett å tenke at boligen bør være lys og luftig, med rene flater.

Lys og stor stue med to brune sofaer, peisovn og stuebord

Vi har flere tips til deg, for eksempel hvordan du kan friske opp hjemmet på en helg med enkle grep.

5. Ikke glem uteområder

Eier du bolig med uteområde, er dette like viktig å rydde og gjøre pent før salg. Det første potensielle kjøpere ser er utearealet, og førsteinntrykk er viktig. Du bør derfor koste utenfor inngangsdøren, rydde området rundt boligen, klippe plen og busker. Det kan også lønne seg å rydde unna sparkesykkelen og slitte utemøbler.

Har du garasje eller bod bør du vurdere å rydde unna mye skrot for å skape større romfølelse og plass. Og for all del, unngå å sette møbler du ryddet vekk fra boligen i oppbevaringsrom og garasjer. Husk at de som er på visning ønsker også å se disse områdene. Fortell gjerne naboer at du skal ha visning, og be de rydde bort ting som gir inntrykk av rot i oppganger og bakgårder.

Få hjelp på veien

Hør også gjerne med eiendomsmegleren du har valgt om flere gode tips til boligsalget, så velg en en eiendomsmegler som best kan representere din bolig og gi gode råd på veien. Se hvilke spørsmål du du bør stille eiendomsmeglerne før du bestemmer deg her.

Trenger du en megler kan du enkelt få tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere nær deg her.

 

Les også: