Frisk opp hjemmet på en helg!

av Tine Sveaass

Ønsker du å fornye hjemmet ditt uten å bruke for mye tid eller penger? 

Med enkle grep kan du oppgradere hjemmet på 48 timer, og det skal ikke mange helger til før alle de små prosjektene du har drømt om å få gjort er ferdigstilt.

Fornye kjøkkenet

Du trenger ikke å totalrenovere kjøkkenet for å gi dette rommet et nytt liv. La kjøkkeninnredningen stå og mal over med en ny og sprek farge som passer deg og din bolig. Bytt ut knotter som passer den nye fargen. 

Et annet alternativ er å bytte skapdørene, som kan gi et helhetlig inntrykk av en ny kjøkkeninnredning. Dette er et litt dyrere alternativ, men som likevel kan være verdt investeringen for å skape følelsen av et nytt kjøkken. Samtidig kan du jo kanskje male over det gamle kjøleskapet?

Har du en gammel benkeplate av tre som er slitt, kan du slipe den ned og eventuelt olje, lakke eller beise den i en annen farge. Ønsker du å bytte ut benkeplaten, kan du gjøre mye selv. Likevel anbefales det å kontakte en rørlegger for demontering av kran og avløp før du fjerner den gamle platen. Om ønskelig kan du samtidig bytte ut vasken. Det kan være verdt investeringen. 

Kanskje du er litt lei flisene bak kjøkkenbenken? Her har du mange alternativer å velge mellom. For mange kan det letteste være å male over flisene, men dette er gjerne en midlertidig løsning og varer ikke evig. I dag finnes det flere andre produkter som kan være likeså lett. Med blant annet smartpanel tilpasset for kjøkken får du plater som kan monteres direkte på eksisterende vegg. Se her for flere gode tips til drømmekjøkkenet.

Har du planer om et større baderomsprosjekt, kan du finne noen enkle steg til hvordan du bør gå frem når du skal renovere kjøkkenet her. Det kan uansett lønne seg å komme i kontakt med profesjonelle fagfolk tidlig i prosessen. 

Frisk opp med farger

Er du lei fargene på veggen kan et strøk ny maling gjøre susen, både på vegger, gulv og møbler. Du kan enten male hele rommet, eller lage en trendy kontrastvegg som skaper nytt liv i enten stuen, gangen eller soverommet. 

Fargerike og mønstret tapet er også et morsomt alternativ som kan gi et nytt utrykk til rommet. Eventuelt kan du ta på deg et litt større prosjekt og sette opp smartpanel eller veggplater som kommer ferdig malt i ulike farger og overflater, eller ferdig tapetsert. Disse kan monteres på eksisterende vegger og stendvegger. Ønsker du hjelp fra en håndverker, kan du enkelt finne det her.

Og ikke glem, tregulv og parkett kan males. Skal du male gulvet på kjøkkenet bør du velge en gulvmaling som tåler søl, eller avslutte med et par strøk lakk for bedre holdbarhet. Møbler kan også få et nytt liv med et par strøk maling! 

Eller kanskje du kun trenger et nytt teppe og nye puter til å skape en varmere atmosfære. Her er det bare fantasien som stopper deg.. nesten! 

* kilde: Husredaksjonen.no, Klikk.no, DinSide.no, Byggmakkerpluss.no, KK.no

Les også: