Gode resultater kommer med dyktige eiendomsmeglere!

av Tine Sveaass

Planlegger du en stor økonomisk transaksjon som et boligsalg er erfaring og kompetanse viktig. Velg en eiendomsmegler som ønsker å ta vare på dine interesser og markedsfører boligen din riktig. Det kan være avgjørende for salget.
 
Få tilbud fra meglere »
 
Vil du oppnå høyest mulig pris bør du velge en dyktig og ivrig megler med god lokalkunnskap. For du skal ikke undervurdere gode råd fra en erfaren megler – det kan nemlig gi deg som boligselger verdifull innsikt om det markedet du skal selge i. En uerfaren megler uten riktig kunnskap kan lett gjøre feil som kan føre til at boligen kanskje ikke blir solgt. 

Tre meglere som står i en stue

Avtal befaring med et par aktuelle meglere og velge den du føler vil gjøre den beste jobben for deg. Stol på magefølelsen, og husk; en profesjonell og dyktig megler kan ha mye å si for hvor høy pris du får for boligen din. Se hvilke spørsmål du bør stille eiendomsmegleren. 

Hvorfor selge bolig nå? 

Boligprisindeksen, som utgis av Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.no, viser at boligprisene i snitt øker mest på nyåret, med en pause i sommermånedene før prisene tar seg opp igjen i august.

Prisveksten avhenger dog til syvende og sist av antall boliger til salgs i det lokale markedet og antall boligkjøpere i det samme markedet. DnB viser til at omtrent 20% av befolkningen til en hver tid er på boligjakt – og det uavhengig av antall boliger som er til salgs. 

Det er derfor tilbudet på boliger som påvirker prisene mest – altså er det få boliger til salgs øker prisene, og når det er mange boliger til salgs synker prisene. 

Lys sofagruppe i en stue med store vinduer ut til en hage

Av boligselgere er ca. 90% de også boligkjøpere. Det kan derfor lønne seg å kjøpe og selge i samme marked, i og med at det da ikke vil ha så stor betydning om prisene endres akkurat da. 

Har du derimot planer om å selge i et fallende marked, må du påregne at det kan ta lenger tid før du får solgt boligen. Da kan det lønne seg å selge før du kjøper nytt. Les mer om du bør selge eller kjøpe bolig først her. 

Med tilbud fra flere meglere har du mye bedre grunnlag for å gjøre et riktig valg. Det tar deg to minutter å legge ut oppdraget på Mittanbud – og det kan virkelig betale seg. Husk, det er mange penger som står på spill.

Les også: