Tips og råd

Smarte løsninger for å holde varmen!

Vi har samlet noen smarte løsninger som kan hjelpe deg å redusere strømforbruket i hjemmet og gi deg bedre kontroll på varmebruk- og innetemperaturen.

Når det er kaldt ute, ønsker mange at det er varmt og lunt inne. Likevel er nok de fleste interessert i lavest mulig strømregninger. Smarte løsninger for hjemmet ditt kan derfor være et alternativ, samtidig som det er bra for miljøet, og kan spare deg penger.

Panelovner

Mange moderne panelovner er i dag utstyrt med elektronisk termostat og tidsstyring, noe som gir god kontroll på innetemperaturen og varmebruken. Med styringssystemer som regulerer temperaturen på panelovnene i forhold til brukssoner i boligen oppnår du fordeler som behagelig inneklima og økt komfort, samtidig som det gir energiøkonomisk effekt.

Ved å velge et styringssystem kan du blant annet redusere strømforbruket ditt med inntil 20 prosent. Å skifte ut de gamle panelovnene til nye ovner med elektronisk termostat er derfor å anbefale for å oppnå bedre kontroll på varmebruk- og innetemperatur.

Smarthus

Prinsippet bak smarthusløsninger er smartere bruk av energien i boligen, som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå. Målet er at du bruker energien der du trenger den og når du trenger den.

Smarthus løsninger omfatter i det hele tatt alle de tekniske installasjonene i en vanlig bolig, og det er egentlig bare fantasien som begrenser. Det trenger heller ikke å være urimelig dyrt å velge smarthusløsninger der prisene har begynt å bli mer fornuftige. Vi har skrevet om energivennlig oppussing og teknologien som gjør det mulig å tenke smarthus stort sett for alle som bygger seg en bolig eller leilighet.

Enovatilskudd

Det er også vært å merke seg at smarthusløsninger heller ikke er forbeholdt hus, der teknologien er like aktuell enten du bor i en stor bolig eller en mindre leilighet. I dag kan du også få økonomisk støtte for å ta energismarte valg. Les mer om Enovatilskuddet her.

Ønsker du å oppdatere hjemmet ditt med smarte energivennlige løsninger, kan du få tak i elektrikere som kan hjelpe deg her.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.