Tips og råd

Smarte løsninger for å holde varmen!

Vi har samlet noen smarte løsninger som kan hjelpe deg å redusere strømforbruket i hjemmet og gi deg bedre kontroll på varmebruk- og innetemperaturen.

Når det er kaldt ute, ønsker mange at det er varmt og lunt inne. Likevel er nok de fleste interessert i lavest mulig strømregninger. Smarte løsninger for hjemmet ditt kan derfor være et alternativ, samtidig som det er bra for miljøet, og kan spare deg penger.

Panelovner

Mange moderne panelovner er i dag utstyrt med elektronisk termostat og tidsstyring, noe som gir god kontroll på innetemperaturen og varmebruken. Med styringssystemer som regulerer temperaturen på panelovnene i forhold til brukssoner i boligen oppnår du fordeler som behagelig inneklima og økt komfort, samtidig som det gir energiøkonomisk effekt.

Ved å velge et styringssystem kan du blant annet redusere strømforbruket ditt med inntil 20 prosent. Å skifte ut de gamle panelovnene til nye ovner med elektronisk termostat er derfor å anbefale for å oppnå bedre kontroll på varmebruk- og innetemperatur.

Smarthus

Prinsippet bak smarthusløsninger er smartere bruk av energien i boligen, som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå. Målet er at du bruker energien der du trenger den og når du trenger den.

Smarthus løsninger omfatter i det hele tatt alle de tekniske installasjonene i en vanlig bolig, og det er egentlig bare fantasien som begrenser. Det trenger heller ikke å være urimelig dyrt å velge smarthusløsninger der prisene har begynt å bli mer fornuftige. Vi har skrevet om energivennlig oppussing og teknologien som gjør det mulig å tenke smarthus stort sett for alle som bygger seg en bolig eller leilighet.

Enovatilskudd

Det er også vært å merke seg at smarthusløsninger heller ikke er forbeholdt hus, der teknologien er like aktuell enten du bor i en stor bolig eller en mindre leilighet. I dag kan du også få økonomisk støtte for å ta energismarte valg. Les mer om Enovatilskuddet her.

Ønsker du å oppdatere hjemmet ditt med smarte energivennlige løsninger, kan du få tak i elektrikere som kan hjelpe deg her.