Bilverksted

Slik svarer du best på jobber

Som verksted på Mittanbud kan du daglig få nye kunder. Når du svarer på en jobb, er det derfor viktig at svaret du sender gir kunden en trygghet om at ditt verksted er det rette til å gjøre jobben. Vi har derfor samlet syv gode tips, og et eksempel på et bra svar.

Les jobbeskrivelsen nøye

Hva trenger kunden hjelp til? Før du svarer på en jobb, er det viktig å lese jobbeskrivelsen nøye.

Under kan du lese et eksempel på en jobb lagt ut på Mittanbud. Basert på dette eksempelet har vi plukket ut syv tips til hvordan du best kan svare kunden.

Alfa Romeo MITO - 2010 - 70.000 km

Trenger service på Alfa Romeo MITO. Har ikke hatt kilometerservice siden jeg kjøpte bilen for 1,5 år siden. Har kjørt rundt 10.000 km. Så den trenger nok et oljeskift også. Er dette en del av kilometerservice? Drar på ferie på mandag neste uke, så trenger få utført jobben før da. Helst i Oslo.

Syv tips til hvordan man svarer på jobber:

Basert på eksempeljobben har vi laget en liste med syv tips som kan hjelpe deg med å skrive et godt svar.

Presiser når du har ledig tid, kom gjerne med et par alternativer.

Pass på å besvare alle spørsmål fra kunden. Hvis kunden påpeker noe spesielt, kommenter dette i svaret ditt (for eksempel oljeskift i eksempelet over).

Hvis du tilbyr lånebil, skriv dette i svaret ditt. Dette gjør det lettere for kunden å komme seg fra og til verkstedet mens bilen er på reparasjon.

Selv om kunden ber om en standardjobb (typisk bremseskift, EU-kontroll, kilometerservice), kan det være lurt å forklare alt som er inkludert i tilbudet ditt. Ikke kun tilby en pris.

Tilby gjerne noe ekstra hvis du har mulighet. Påfyll av spylevæske eller vask av bilen er gode eksempler. Dette er ikke nødvendig, men gir ekstra verdi for kunden.

Har du gode evalueringer, kan du tipse kunden om å ta en titt på profilsiden din for å lese dem.

Avslutt gjerne svaret ditt med "Med vennlig hilsen" etterfulgt av navnet ditt. Bruk navnet på kunden når du starter å svare, f. eks. “Hei Torstein”.

Et eksempel på et godt svar:

Hei Torstein.

Vi gjør regelmessig service på alle type Alfa Romeo og kan få gjort dette for deg denne uken. Vi har tid på torsdag, slik at du kan hente bilen samme dag og har bilen klar i god tid før helgen. Skift av motorolje og filter er inkludert i kilomterservice.

Vi holder til rett utenfor Oslo, men kjører du hit kan du få gratis lånebil til du skal hente bilen igjen.

Kilometerservice/Fullservice inkluderer:

  • Skift av motorolje og filter
  • Skift av luftfilter-
  • Skift av tennplugger
  • Skift av pollenfilter
  • Skift av bremsevæske
  • Generell gjennomgang av bilen
  • Nullstilling av serviceintervallvisning og stempling av servicehefte
  • Gratis påfyll av spylevæske
  • Gratis inn- og utvendig vask av bilen

Pris: NOK 4.300,- inkl mva, arbeid og deler.

Med vennlig hilsen
Eskil
Alfa Verksted

Gjør klar noen standardsvar

Jobber som kilometerservice, EU-kontroll, skifte av bremseklosser og andre veldig vanlige jobber anbefaler vi at du lager noen svarmaler på. Da slipper du å skrive et helt nytt svar hver gang, men kan heller tilpasse etter kundens behov.

Standardsvarene finner du i menyen der du svarer på meldinger, under "Standardsvar" (1). Hvis du ikke har laget noen ennå, kan du gå videre ved å klikke "Opprett standardsvar" (2). Da kommer du til et vindu (3) hvor du kan skrive og lagre standardsvaret du ønsker. I illustrasjonen kan du se steg for seg hvordan du gjør dette.