Oppussing

Populære oppussingsprosjekter for høsten

For å gi deg litt inspirasjon har vi sett på noen av de mest populære oppussingsprosjektene på høsten.

En
En lys leilighet uten møbler, og en tømmerstokk som ser ut som et hus hengende fra døren

Norge er på verdenstoppen når det kommer til oppussing, med høysesong på høsten. At det er mange som sitter med oppussingsplaner nå fremover kan kanskje skyldes at det går mot mørkere tider. Dette gjør at enkelte kanskje har fått litt ekstra lyst til å gjøre det fint hjemme. Mange anser derfor høstmånedene som ypperlig å bruke til å fikse ting i hjem og hus.

Med høysesong for oppussing har vi i Mittanbud.no sett nærmere på de mest populære oppussingsprosjektene hos oss. På topp tre finner vi oppussing av bad, fornye kjøkkenet og fikse tak som typiske høstprosjekter.

Topp tre oppussingsprosjekter

1. Pusse opp badet?

Bruk god tid på å planlegge baderommet. Tenk gjennom hvilke oppgaver du faktisk bruker badet til og tilpass planløsningen, praktiske løsninger og materialvalg etter dine behov. Du bør også ha en finansieringsplan i og med at baderom er et av de dyreste rommene å oppgradere. Oppussing av badet gjerne tar gjerne 4-6 uker, så tenk gjennom hvordan det praktiske løses og finn en tid det passer å pusse opp.

Du bør også sjekke om håndverkeren følger våtromsnormen for hvordan bygge et robust og sikkert baderom. Denne er ikke pålagt, men kan gi en ekstra trygget om håndverkeren kan dokumentere at de følger denne. Fra 1. januar 2012 er det ikke nødvendig å søke kommunen om å bygge nytt bad eller pusse opp bad i enebolig eller hytte, men det er fortsatt noen unntak. Informasjon kan du finne på nettsidene til Direktoratet for byggkvalitet. Se her for flere tips til oppussing av bad.

Ønsker du mer inspirasjon for å gjøre badet til ditt nye favorittrom, kan du få mer om baderomsinspirasjon her.

2. Fornye kjøkkenet?

Kjøkkenet er sammen med badet ofte det dyreste rommet å renovere. Derfor er det viktig at du forbereder deg godt slik at ditt nye kjøkken blir akkurat som du har tenkt deg. Bestem hvor mye penger du vil legge på et nytt kjøkken og tenk gjennom finansieringen.

Bruk god tid på å planlegge hvordan kjøkkenet skal se ut. Tilpass planløsning og praktiske løsninger til dine behov. Tenk gjennom hva som fungerte bra i det gamle kjøkkenet og hva du vil forandre. Finn ut hvilke hvitevarer du trenger. Hvor stort kjøleskap og fryser du velger påvirker planløsningen. Husk at kjøkkenet skal vare lenge, så velg material og farger som du ikke blir lei av med det første. Få flere tips for oppussing av kjøkken her.

Ønsker du mer inspirasjon før du bestemmer deg for hva slags kjøkken du velger, kan du se mer på Bygg ditt drømmekjøkken

3. Fikse taket?

Du bør være sikker på at taket er tett før vinteren kommer og forhindre mulige lekkasjer. Vann som trenger inn i huset kan nemlig ende opp med å bli en dyr affære.

Høstværet med mye vind og nedbør kan også gi skader på hus og tak. Har du ikke sjekket taket tidligere i år, kan det være smart å gjøre dette nå. Eventuelle feil bør deretter rettes opp av en fagperson.

For mer informasjon om hvorfor det er viktig å sjekke taket kan du lese her.

Er det på tide å skifte eller fikse taket og skal leie inn fagfolk, bør du sjekke at de som skal utføre jobben er kvalifiserte håndverkere. For å få et bedre grunnlag når man skal bestille nytt tak og forhøre seg om pris, bør du på forhånd ha ta et nøyaktig mål av taket.

Vær tidlig ute!

Er du en av de som vurderer å oppgradere hjemmet denne høsten bør du være tidlig ute med å finne håndverker. Det er mange om beinet for å skaffe håndverkere til de mest populære jobbene – så legg ut jobben nå!

Hent alltid inn tilbud fra flere leverandører og sammenlign dem nøye. Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene – det første er ikke nødvendigvis det beste.

Bruk alltid fagfolk med nødvendig kompetanse for jobben. Les flere gode tips og råd du bør sjekke før du ansetter en håndverker her.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.