Eiendomsmegler

Få boligen klar til visning

Førsteinntrykket er alt, også ved visning av bolig. I løpet av bare få sekunder kan de som er på visning allerede ha gjort opp en mening på om man ønsker å bo der. Legg derfor inn litt ekstra innsats for å gjøre boligen din attraktiv for boligkjøpere.

Moderne
Moderne stue med brun sofa og stoler i gult og hvitt. Funkis vinduer i bakgrunnen

Skal du selge bolig kan det lønne seg å skille seg ut i mengden. For det tar som oftest bare noen få minutter før folk vet om de kunne tenke seg å bo i boligen, og da er det viktig å gi et bra førsteinntrykk på visning. Tenk derfor nøye over hvordan du ønsker å presentere din bolig.

Her er fem nyttige tips til hvordan du best mulig kan få boligen klar til salg.

Start boligsalget med å finne riktig eiendomsmegler

Få flere tilbud

1. Rydd vekk personlige ting

Rydd hjemme og få vekk personlige ting for å skape en nøytral stemning i boligen. Du bør tenke over at nye mennesker skal kunne visualisere seg å bo der, så det er viktig og gi rom til de som er på visning å møblere boligen i hodet sitt. Dine personlige pyntegjenstander og nips bør derfor ryddes vekk. Ett godt inntrykk av boligen kan gi potensielle kjøpere en idé om hvordan boligen kan bli.

2. Fjern unødvendige gjenstander

Du bør fjerne unødvendige gjenstander som tar oppmerksomheten vekk fra boligen. Bilder, barneleker, gamle tannbørster, skittentøyskurver, strykebrett etc. hører ikke hjemme på en visning. Slitte og gamle møbler bør eventuelt settes på lager og erstattes med lyse møbler for å opprettholde nøytraliteten.

Er din bolig en av mange som kan regnes for å være overmøblert? Da bør du vurdere å fjerne store eller unødvendige oppbevaringsmøbler og sitteplasser for å skape større romfølelse.

Fjern unødvendige gjenstander og vask boligen skinnende rent. Lys og blomster kan bidra med det lille ekstra.

3. Skap god stemning inne

Før visning bør boligen luftes godt og vaskes skinnende ren. Duften av blomster og rengjøringsmidler holder massevis, så hold deg unna duftlys og andre lukt-gjenstander som kan skape ubehag for mange. ønsker du å skape en lun stemning inne, kan det lønne seg å tenne noen stearinlys. Friske krydderurter og fruktskåler kan også skape en hyggelig atmosfære på kjøkkenet. Men pass på og ikke overdriv!

4. Finpuss leiligheten

Små oppussingsprosjekter kan lønne seg, så gjerne sett av tid til å finpusse på områder med småfeil og som ser slitt ut. Et godt tips er å male der det trengs, hvor lyse farger eller ulike gråskalaer kan gjøre mye for et rom. Se flere tips på hvordan du kan friske opp hjemmet på 48 timer. Du kan også vurdere å erstatte knotter og dørhåndtak, olje benkeplater av tre og bytte ut gamle gardiner. En god huskeregel er uansett å tenke at boligen bør være lys og luftig, med rene flater.

Mal der det trengs. Småfeil du aldri har giddet og fikse bør kanskje rettes oppi nå.

5. Ikke glem uteområder

Eier du bolig med uteområde, er dette like viktig å rydde og gjøre pent før salg. Det første potensielle kjøpere ser er utearealet, og førsteinntrykk er viktig. Du bør derfor koste utenfor inngangsdøren, rydde området rundt boligen, klippe plen og busker. Det kan også lønne seg å rydde unna sparkesykkelen og slitte utemøbler.

Rydd plassen utenfor og ha en ryddig garasje for å vise plass.

Har du garasje eller bod bør du vurdere å rydde unna mye skrot for å skape større romfølelse og plass. Og for all del, unngå å sette møbler du ryddet vekk fra boligen i oppbevaringsrom og garasjer. Husk at de som er på visning ønsker også å se disse områdene. Fortell gjerne naboer at du skal ha visning, og be de rydde bort ting som gir inntrykk av rot i oppganger og bakgårder.

Få hjelp på veien

Hør også gjerne med eiendomsmegleren du har valgt om flere gode tips til boligsalget, så velg en en eiendomsmegler som best kan representere din bolig og gi gode råd på veien. Se hvilke fire spørsmål du bør stille eiendomsmegleren for flere tips.

Motta uforpliktende tilbud fra eiendomsmeglere

Start her