Eiendomsmegler

Når bør du selge boligen?

Når er det best å selge bolig? – Når på året det lønner seg å selge boligen varierer. .

Lyse
Lyse sofaer i en lys leilighet med store vinduer og bokhylle full av bøker

Det er ulike årsaker til at boligprisene varierer gjennom året, og ofte har det sine naturlige årsaker som i ferier- og høytider. Det kan uansett lønne seg å selge når konkurransen er lav, og det er færre boliger på markedet. Da er det også større sjanse for at din bolig blir mer synlig, i og med at det er færre objekter ute.

Statistikk fra finn.no viser at første kvartal i 2015, sammen med august, skilte seg ut som sterke perioder i eiendomsmarkedet.

Tabell over boliger som blir solgt per måned

Du finner oppdatert statistikk over boligmarkedet på eiendomnorge.no.

Boligmarkedet tar heller ikke ferie, der de fleste som er på visning i ferietider er generelt ute etter å kjøpe. Mange meglere har også mulighet til å selge boligen din selv om du er bortreist!

Følg med på boligmarkedet

Skal du selge en leilighet eller rekkehus innen normal prisklasse bør du vurdere å legge ut boligen allerede nå, da disse objektene som oftest selges til en høy pris på denne tiden av året. Skal du selge en større bolig med verdi opp mot 10 millioner kroner kan det likevel være smart å ha litt is i magen og vente til litt senere i kvartalet.

Det er likevel ingen fasitsvar på når det er mest lukrativt å selge bolig, men et godt råd er å følge med på boligmarkedet i ditt nærområde. Da kan det lønne seg å være tidlig ute og snakkke med eiendomsmeglere som kjenner ditt område, og dermed ha alt det praktiske på plass til du skal selge.

Forbered deg

Bruke tiden før salget til å finpusse på områder med småfeil og male der det trengs. Vurderer du å selge i løpet av kort tid bør du begynne å rydde bort personlige gjenstander i huset og lagre bort unødvendige møbler, så slipper du å stresse med dette senere.

Har du først ryddet hjemme kan du også da begynne å planlegge fotografering av boligen til salgsprospektet. Her bør fokus være å holde bildene så nøytrale som mulig.

Hold bildene så nøytrale som mulig

Ønsker du å gjøre boligen klar for visning, kan det også lønne seg å være tidlig ute.

Inviter flere eiendomsmeglere på befaring

Norges Eiendomsmeglerforbund anbefaler at du inviterer flere eiendomsmeglere i ditt område på befaring. Velg den eiendomsmegleren du får tillit til og som du føler vil ta vare på dine interesser rundt salget. En profesjonell og dyktig megler kan ha mye å si for hvor høy pris du kan få for boligen.

Her kan du enkelt få tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere nær deg, og velge den beste.