Eiendomsmegler

Selge bolig i januar?

Januar pleier å være en måned med færre boliger på markedet og derfor mindre konkurranse. Dette gjør januar til en lukrativ måned for boligselgere.

Bytt
Bytt kledning på huset

Statistikk fra de siste fem årene viser blant annet at prisstigningen i januar har ligget høyt sammenlignet med desember. Og det ser ut til at 2016 vil følge denne trenden.

Differansen mellom faktisk og sesongkorrigert prisendring indikerer at januar er en måned som normalt har en sterk prisutvikling, og gjerne høyere enn gjennomsnitts-måneden.

Når bør du selge?

Skal du selge en leilighet eller rekkehus innen normal prisklasse bør du vurdere å legge ut boligen allerede i januar, da disse objektene som oftest selges til en høy pris på denne tiden. Vurderer du å selge bolig med verdi opp mot 10 millioner kroner kan det være smart og vente til litt senere i 1. kvartal. Det er likevel ingen fasitsvar på når det er mest lukrativt å selge bolig, men et godt råd er å følge med på markedet i ditt nærområde.

Det kan uansett lønne det seg å være tidlig ute med å finne en eiendomsmegler, slik at du får alt det praktiske på plass og kan starte salget så tidlig som mulig. Har du ikke funnet eiendomsmegler? Fortvil ikke, statistikk fra Eiendom Norge i 2015 viser at prisantydningen kan fortsette å stige de neste månedene.

Velg riktig eiendomsmegler

Vi anbefaler at du inviterer flere eiendomsmeglere på befaring, for å få ulike pristilbud og for å bli bedre kjent med din potensielle megler. Dette gir også bedre rom for forhandlinger. Videre bør du stoler magefølelsen og velge en megler som du føler vil gjøre den beste jobben for deg.

Velg en eiendomsmegler du kan stole på, og som ønsker å ta vare på dine interesser. En profesjonell og dyktig megler du har tillit til kan ha mer å si for hvor høy pris du får for boligen din.

Mittanbud samarbeider med Norges største meglerkjeder, som har lokale meglere i hele Norge. Få tilbud fra landets beste meglere her, helt uforpliktende og gratis selvfølgelig.