Eiendomsmegler

Selge bolig på høsten?

De som er på utkikk etter ny bolig stopper ikke opp å lete bare fordi det er høst. Svingninger i boligmarkedet endrer nemlig ikke flytteplanene til folk, der vi gifter eller skiller oss og får barn uavhengig av når mange tror det er lurt å kjøpe eller selge bolig.

Hvitt
Hvitt stort hus med masse trær rundt seg. Løvene er gule og det er høst

Boligprisene stiger erfaringsmessig første del av året, før det flater ut mot sommeren. I denne perioden er gjerne boligsidene oversvømt av boligannonser, som skaper større risiko for at din bolig forsvinner i mengden. Boligen kan derfor risikere å bli liggende lenge før den blir solgt, og dermed bidra til å dempe prisene.

Av erfaring vet vi også at boligprisene gjerne stiger de første høstmånedene, før det roer seg litt i november og desember. De som velger å selge på høsten eller vinteren kan derfor lettere oppnå større oppmerksomhet for sin bolig, og dermed gode priser. Gjennomsnittlig annonseringstid av boliger på Eiendom Norge er også relativ lav, som indikerer at boligen ligger kortere ute før den blir solgt. Ønsker du å vite mer om liggetider for boliger, kan du lese mer om hvor fort boligen blir solgt.

Vær forberedt

Er du usikker på når du skal selge, kan du likevel bruke sommeren til å forberede deg til et eventuelt boligsalg. Sommeren pleier å være roligere måneder med mye pent vær, grønne plener og fine farger. Bruk tiden til å ta flotte bilder, rydde i huset og gjør klart for salg, så slipper du å stresse med dette senere.

Sommerlige bildene kan også brukes for å illustrere det positive ved boligen gjennom flere årstider, uavhengig om du selger på høsten eller vinteren.

eiendomsmegler oslo-grunerlokka

Velg riktig eiendomsmegler

Vi anbefaler at du inviterer noen eiendomsmeglere på befaring, for å motta flere tilbud, og for å bli bedre kjent med din potensielle megler. Dette gir også bedre rom for forhandlinger. Det er likevel ikke nødvendigvis den megleren som tilbyr høyeste antydet salgspris som bør være avgjørende for valg av megler. Anslått boligpris er ikke bindene for megleren og oppnå, og gir heller ikke deg en garanti for hvilken megler som til slutt vil oppnå den høyeste prisen.

Vi anbefaler heller at du stoler på magefølelsen, og velger en megler som du føler vil gjøre den beste jobben for deg. Velg en eiendomsmegler du kan stole på, og som ønsker å ta vare på dine interesser. En profesjonell og dyktig megler du har tillit til kan ha mer å si for hvor høy pris du får for boligen din. Se flere gode råd når du skal velge eiendomsmegler.

Mittanbud.no samarbeider med Norges største meglerkjeder, og har lokale meglere i hele Norge som kan hjelpe deg. Få tilbud fra landets beste meglere her, helt uforpliktende og gratis, selvfølgelig.