Eiendomsmegler

Nyttige tips til deg som skal selge bolig

Å selge bolig krever litt forberedelser og taktikk. Vi har samlet noen tips om hvordan du kan markedsføre din bolig når du skal selge.

Det er mye å passe på når du skal selge boligen din, og de fleste av oss ønsker å få boligen solgt så raskt og greit som mulig til best mulig pris. Vi har her samlet sammen de viktigste rådene du bør følge ved salg av bolig.

Forberedelser og førsteinntrykk

Et salg av boligen din er trolig den største økonomiske transaksjonen du kommer til å gjennomføre i løpet av livet ditt. Derfor er det viktig å forberede seg godt. Før du inviterer meglere hjem på befaring er det lurt å innhente råd og informasjon vedrørende boligmarkedet i ditt område.

Det er ikke bare du som skal være forberedt før befaring. Også megleren skal ha gjort hjemmeleksa si, og forberedt seg godt. Megleren skal ha et attraktivt tilbud og gode referanser. Han/hun bør også være motivert for å selge din bolig, og behjelpelig med de spørsmål dere måtte ha.

Innhent tilbud fra flere eiendomsmeglere

Når du skal selge bolig bør du alltid innhente tilbud fra flere eiendomsmeglere. Det kryr av eiendomsmeglere i dag, og det er et stort spenn i kvalitet og kompetanse hos de enkelte meglerne.

Få tilbud fra flere dyktige eiendomsmeglere i dag

Start her!

Forbrukerrådet anbefaler derfor å innhente tilbud fra flere meglere slik at man lettere kan sammenligne tilbudene og oppnå riktig pris. Inviter meglerne hjem på befaring slik at du får knyttet en relasjon til hvert enkelt tilbud.

Innhent tilbud fra flere eiendomsmeglere

Gå nøye igjennom hvert enkelt tilbud

Før du inngår en skriftlig avtale med en eiendomsmegler er det viktig at du leser nøye igjennom alle punktene i tilbudet eiendomsmeglerne har presentert deg. Her bør det fremkomme oppdragets levetid og hvor komplett markedspakke det tilbys.

Puss opp, rydd og rengjør

Det er ofte lite jobb som skal til for at din bolig skal kunne fremstå enda bedre for potensielle kjøpere. Reparer de gamle gulvlistene, mal slitte vegger og ikke minst rydd bort alt unødvendig rot. Et rent ryddig rom med pene farger fremstår mye mer innbydende og gir en større romfølelse enn mørke rotete rom. En liten jobb i hjemmet før visning kan utgjøre stor forskjell på en eventuell salgssum.

Våren pleier å være en travel tid i boligmarkedet. Mange ønsker å selge boligen sin nå som solen står høyere og temeperaturen ute har steget, som gjør det lettere å vise frem hage, terrasse og utsikt i sitt beste element.

Du bør likevel ta i betraktning at det er flere som tenker akkurat det samme som deg, og med mange boliger til salgs møter også du som boligselger større konkurranse. Det kan derfor være smart å skille seg litt ut i mengden, og skape litt ekstra oppmerksomhet rundt boligen du skal selge.

Rydd og rengjør før visning

De viktige forberedelsene

Det kan også være greit å ha en viss oversikt over hva de ulike kostnadene er, og hva som er inkludert i tilbudet. Det er heller ingenting i dag som tilsier at du ikke kan forhandle på meglerprovisjonen, men det er viktig å huske på at det kan være store sprik i hvilke utgiftsposter de ulike meglerne krever dekket utover meglerens provisjon.

Du bør derfor undersøke hva provisjonen og tilbudet dekker og ikke dekker. Om noen tjenester ikke er inkludert i prisen bør du sjekke hva dette vil koste ekstra, og sette deg litt inn i hva du egentlig betaler for ved et boligsalg?

Gjør de forberedelsene du har mulighet til å gjøre for å få boligen klar til visning. Det er nemlig ofte lite som skal til for at boligen skal kunne fremstå enda bedre for potensielle kjøpere. Reparer de gamle gulvlistene, mal slitte vegger og ikke minst rydd bort alt unødvendig rot.

Et rent ryddig rom fremstår mye mer innbydende og gir en større romfølelse enn mørke rotete rom. En liten jobb i hjemmet før visning kan utgjøre stor forskjell på en eventuell salgssum.

Finn riktig eiendomsmegler

Rådfør deg gjerne med flere eiendomsmeglere om hva som kan være lurt med tanke på salg av din bolig. Forhør deg om hva megleren har planlagt for å få høyest mulig pris på boligen din, hvilket markedssegment megleren tenker å rette seg mot, og hva du kan gjøre selv før selve salget.

Finn riktig eiendomsmegler til ditt boligsalg

Norges eiendomsmeglerforbund anbefaler deg å snakke med flere meglere og gjerne invitere opp til to – tre meglere hjem på befaring. Dette gjør det lettere for deg å sammenligne de ulike tilbudene, samtidig som du får mulighet til å sjekke om megleren har riktig kompetanse for å selge din bolig.

Start boligsalget her!

Få tilbud fra flere meglere

Og husk at det er eiendomsmegleren som skal selge boligen din, og ikke kontoret eller kjeden hun eller han jobber ved – så pass på at du bruker tiden på å finne riktig person og ikke kontor. Det kan derfor være smart å vite hvilke spørsmål du bør stille eiendomsmegleren før du bestemmer deg.

Lykke til med boligsalget!