Inspirasjon - Skrevet av Hege Bellika Hansen

Slik kan du innrede garasjen din

En garasje trenger ikke kun å brukes for parkering. Det er mange muligheter om du benytter plassen godt nok! Hva med innrede den med effektiv organisering av verktøy, henge opp sportsutstyr eller skape en privat arbeidsplass?

Garasjen
Garasjen kan innredes med alt du trenger til hjemmet, men som du ønsker å skjule. Det finnes smarte garasjehyller og garasjereoler.

Effektiv organisering av verktøy

Plassmangel kan gjøre det utfordrende å finne plass til verktøy man bruker rundt om i boligen, men i garasjen er det mulighet for å finne smarte måter å organisere det på. Veggplass er alfa omega når det kommer til smarte løsninger.

På den ene siden er det mulig å lagre det i en slags kjøkkeninspirert løsning med skap og skuffer, men det er også mulig å heve blikket og bruke veggoppheng.

Hva med en blanding? Små verktøy som skrutrekkere, hammere, spikere og lignende kan organiseres i skuffeseksjoner, mens større verktøy som sag, kost, spader, stiger og andre hageredskap kan henge langs veggen.

Les også: Husk vedlikehold av fasaden

Om du har litt ekstra plass i garasjen din kan du lage en egen arbeidsplass, uforstyrret fra resten av husholdningen og nabolaget.

Stativer og smart plassbruk

Garasjen trenger ikke kun å være bilens parkeringsplass. Mange bruker den også for å lagre ting de ikke bruker.

Likevel er det ikke alle som gjør det på en smart måte, og lar ting enten ligge på gulvet eller i dårlige tilpassede hyller og skap. Men det trenger ikke være deg. Hva med å hyre en snekker til å lage praktiske organiseringsløsninger?

Eventuelt, om du har planlagt å bruke garasjen til organisering av verktøy kan du dra nytte av å bruke den samme strukturen/veggen til oppbevaring av andre “kjøretøy”, sportsutsyr og dekk. Da er det mulig å ha en designert sone til moped og gressklipper, samt oppheng til sykkel, ski, køller, skateboard, ulike baller og kofferter langs veggen. Og eventuelt en knektinnsats for oppheng av dekk.

Lyst til å pusse opp garasjen?

Finn en håndverker for jobben!

Lyst til å pusse opp garasjen?

Finn en håndverker for jobben!

Din egen arbeidsplass

Om du allerede har verktøyene dine i garasjen og litt ekstra plass er det et perfekt sted å ha en arbeidsplass hvor du kan bruke de!

Her kan du ha et separat arbeidsbord fra resten av innredningen, eller eventuelt inkorporere det. Slik slipper både naboer og resten av boligen å høre på hamring, boring, skruing og saging. Det får du jo unnagjort i garasjen i stedet for på utsiden av eller inne i boligen.

Du kan også bruke plassen for et eget privat atelier om du vil ha plass for å male og tegne, eller kanskje som smørebord under skisesongen? I alle tilfeller slipper arbeidet ditt i alle fall å forstyrre andre, og du får din egen plass og ro. Litt av en vinn-vinn-situasjon for alle!

Les også: Skal du legge tak? Dette er de ulike alternativene dine

Hva med å innrede garasjen din som et atelier? Da får du fred og ro, separert fra resten av boligen.

Tenk kreativt!

Om du tenker utenfor boksen kan garasjen din bli så mye mer enn en lagringsplass eller et verksted, gitt at du har plass. Drømmer du om et treningsrom? Da trenger du verken å måtte lage plass til treningsutstyr i et fellesareale inne i boligen eller dra på treningsstudio for å få mosjon.

Eller har du eller noen i familien din lyst på et studio og/eller bandlokale? Med rett isolering kan du spille bekymringsløst uten å stå i fare for å holde noen i boligen eller nabolaget våkne.

Garasjen kan også bli omgjort til et trivelig og sosialt spillrom. Om du har plass nok kan det være det perfekte fellesarelet for aktviteter som tar litt rom, slik som biljard og dart. Bare sett opp en sofa eller to i tillegg til hva enn slags spill du kunne tenke deg.

Føler du deg inspirert?

Finn en håndverker som kan pusse opp garasjen din!

Føler du deg inspirert?

Finn en håndverker som kan pusse opp garasjen din!