Inspirasjon - Skrevet av Eilén Irene Holt

Inspirasjon til ditt nye garasjegulv!

Det finnes et hav av muligheter der ute for å gi garasjegulvet ditt det særpreget du liker best. Kanskje du ønsker å gi garasjegulvet ditt et friskt pust med slitesterk epoxy eller selvdrenerende polypropylen?

Enten
Enten du ønsker stor garasje, eller en carport, finner du håndverkere som kan hjelpe deg med å bygge garasje på Mittanbud.

Det skiftende klimaet i Norge kan slite på materialene vi bygger med. Spesielt under vinteren vil bilen ta med seg veisalt i garasjen, og dette fører til skader på garasjegulvet over tid. Derfor er det smarteste å velge et underlag som er best egnet for klimaet vårt.

Et godt grunnlag for garasjegulvet er mur- og betongprodukter. Hvis du i tillegg bruker en heft som er vanntett og sementbasert før du støper gulvet forhindrer dette at fukt føres opp fra underlaget. Det at fukt føres opp fra underlaget er avgjørende for sprekker og erosjon i garasjegulvet ditt.

Garasjegulv av epoxy er slitesterkt og unikt

Et garasjegulv av epoxy er slitesterkt, og har høy motstandsdyktighet overfor kjemikalier. Dette er noe av grunnen til at epoxy for eksempel brukes i lagerbygg og verksteder.

Om du velger dette gulvet til din garasje slipper du bekymringer for at garasjegulvet blir ødelagt av temperatursvigningene eller av salt fra veiene på vinteren. Dette er et gulv du fint kan søle olje eller kjemikalier på uten å være redd for flekker.

Det skinnende gulvet kan gjøre at du sklir hvis du har vann under skoene. Løsningen er å tilsette kvartssand når du legger epoxy da dette har egenskaper som minimerer faren for å skli.

Hvis du har et veldig ujevnt gulv, er det lurt å flytsparkle underlaget først før du påfører epoxy. Belegget er selvutjevnende, og vil forme seg etter underlaget.

Epoxy kommer i flere farger, og mulighetene er mange. Om du ønsker å fremheve underlaget, og betongen i garasjegulvet, kan du velge klar epoxy. Det finnes også blanke eller matte varianter med ensfarget finish. En populær variant er metallic som setter et unikt preg på ditt garasjegulv.

Les også: Slik velger du riktig håndverker

Siden klimaet i Norge er svært skiftende er det lurt å velge et underlag som tåler temperaturendringer

Garasjegulv av Polypropylen er selvdrenerende og miljøvennlig

Det finnes selvdrenerende underlag av slagfast PolyPropylen. Dette garasjegulvet har mange egenskaper: I tillegg til å være miljøvennlig, er PolyPropylen også resirkulerbart.

Selvdrenerende fliser brukes på områder som blir utsatt for vann, og passer derfor perfekt i garasjen. Om du ønsker et garasjegulv av PolyPropylen så er det verdt å vite at det også tåler sterke kjemikalier, er belastningsdempende, og har antiskli.

Dette er et slitesterkt gulv som gir et profesjonelt utseende, er luktfritt og tåler høye til lave temperaturer. Dette gulvet kan enkelt monteres uavhengig av underlaget det legges på. Du trenger altså ikke ha et jevnt underlag for at det skal monteres.

Du kan kombinere tette fliser med perforerte fliser

Tette fliser passer til områder hvor det normalt sett ikke kommer vann. I tillegg til å gi et friskt utseende, sørger flisene for at du unngår å skli dersom det blir vått da flisene har gripeprofil. Om du ønsker å innrede garasjen din med benkeplass og oppsett for verktøy, er tette fliser supert.

Det flotte med tette fliser er at det kan kombineres med perforerte fliser. Dette er også selvdrenerende fliser som normalt brukes på områder som blir utsatt for vann. De perforerte flisene kan legges i området hvor bilene blir parkert.

Les også: Slik kan du innrede garasjen din

Kantlister bør monteres for å unngå snublekanter

Når du har bestemt deg for hvilket gulv som passer din garasje best eller om du skal kombinere flere ulike typer, er det imidlertid lurt å ha i bakhodet at du trenger kantlister med helning. Disse brukes som avslutning av gulvet der det ikke ender mot en vegg.

Typiske bruksområder for kantlister med helning er i innkjøringen ved garasjeporten, og dette er nødvendig: Dette forenkler innkjøringen, sørger for at flisene ikke blir ødelagt og gir en gjennomført avslutning på gulvet.

Det er ulik utforming på kantlister og de sorteres, interessant nok, på kjønn. Forskjellen på disse er at ramper med tapper er hann, og ramper med løkker er hunn.

Kantlisten du kjøper avgjør hvor du må starte leggingen. Hvis du går til innkjøp av ramper med løkke, må leggingen startes ved garasjeporten. Dersom rampene har tapper, må du starte innerst i garasjen. Her har du full valgfrihet, men husk å kjøpe alle av samme type dersom du kun skal bruke disse på en side.

Garasjegulv trenger ikke nødvendigvis å være ubehandlet betong, og du kan kombinere flere farger som gjør ditt garasjegulv unikt!

Trenger du hjelp av en håndverker?

Legg ut jobben i dag!

Trenger du hjelp av en håndverker?

Legg ut jobben i dag!