Hus og hage

Få tilbud på bygging av garasje

I tillegg til parkering kan garasjen også brukes til oppbevaring, beboelse, treningsrom eller andre fritidsrom. Hva slags garasje passer ditt behov best? Legg ut jobben på Mittanbud og sammenlign tilbud fra dyktige håndverkere.

Legg ut jobben og motta tilbud

Dette bør du tenke på hvis du vil bygge garasje

Det er en del ting du bør tenke på når du skal bygge garasje. På Mittanbud kan du legge ut jobben og vurdere flere håndverkere og bedrifter opp mot hverandre. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene.

Det finnes flere typer garasjer, både med tanke på størrelse og praktiske løsninger. En garasje kan brukes til langt mer enn kun parkering av biler. Blant annet er det et perfekt sted for oppbevaring. I tillegg kan det være praktisk å bruke garasjen til beboelse eller overnatting – enten som et gjesterom, en såkalt “man cave” eller om tenåringen ønsker et sted for seg selv.

Du trenger ikke å søke tillatelse om å bygge garasjer på inntil 50 kvadratmeter. Derimot har du det fulle ansvaret for at garasjen ikke går ut over plan- og bygningsloven, vegloven, jernbaneloven, kommunens arealplaner for eiendommen og annet regelverk.

Bruk veiviseren til Direktoratet for Byggkvalitet for å finne ut av om du kan bygge uten å sende inn byggesøknad. I tillegg til om det eksisterer kommunale begrensninger for din tomt.

Har du funnet ut av at du kan bygge garasjen uten å sende inn søknad? Da kan det være lurt å si ifra til naboene hva du skal bygge. Selv om du formelt sett ikke trenger å sende ut nabovarsel. Husk også å melde ifra til kommunen etter garasjen er ferdigbygget. Send inn skjemaet Melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt slik at kommunen får oppdatert sine kartdata.

Dersom du har funnet ut av at du må søke, bruk byggsøknaden gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Å lage en ferdig byggsøknad kan ta lang tid. Noen ganger tar det bare noen dager å finne all relevant informasjon om eiendommen din. Andre ganger kan det ta uker. Etter du har sendt søknad til kommunen, kan saksbehandlingsprosessen ta inntil 12 uker. Sjekk ut videoen til Direktoratet for Byggkvalitet om hva du må ordne i byggesøknaden din

Å finne den beste løsningen for plasseringen av garasjen kan være utfordrende. Her er det viktig å tenke på hvilken løsning som er mest praktisk, hva som er mest kostnadseffektivt, hva som ser finest ut og hvordan tomten kan utnyttes på best mulig måte. Få hjelp av entreprenører eller håndverkere til å utarbeide planløsning og tegninger for å få en best mulig løsning.

På Mittanbud finnes det flere håndverksbedrifter og entreprenører som kan hjelpe deg med bygging av din garasje. Mange har også avtaler med og samarbeider med leverandører av ferdigdeler til garasje. Legg ut jobben på Mittanbud og motta tilbud fra flere håndverker.

Prisen avhenger av hva slags garasje du velger bygge/montere. Det finnes mange ulike modeller og typer. Forhør deg med håndverker om hva han/hun anbefaler med tanke på ditt behov og budsjett.


Har du kapasitet og nok erfaring til å bygge selv? Da kan du spare mye på å bygge deler eller hele garasjen selv. Montér har laget enkle videoer som steg for steg viser hvordan man skal gå frem.

Hvor lang tid det tar mellom prosjektet starter til det er helt slutt kommer veldig an på. Ofte kan det ta alt fra én til seks måneder fra du har valgt bedrift til jobben er gjort inkludert taktekking, grunnarbeid og muring.

Slik velger du riktig håndverker

At garasjen er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger håndverker.

Bedriften og håndverkeren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Håndverkeren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av garasjen

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for den nye garasjen ditt.

Skaff deg garasjen du vil ha

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra bedrifter som har erfaring med å bygge garasje. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som hjelper deg med å få akkurat den garasjen du ønsker deg.