Inspirasjon - Skrevet av Claudia Caroline Bajek

Baderomstrendene i 2020

Sort armatur, farger og teksturer - det som preger trendbildet for det nye tiåret skiller seg ut fra tidligere års minimalisme. Badene skal ikke lenger bare være hvite og flisbelagt.

Knæsje
Knæsje farger på badet? Hvorfor ikke! foto: Korsbakken Bad AS

Badet er et rom vi bruker mer og mer tid i, og vi stiller derfor høyere krav til rommet enn tidligere. Faktisk er det å pusse opp på badet en av de aller størst kategoriene på Mittanbud - tett etterfulgt av kjøkken.

Les også:
Oppussingsrapporten 2020

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre med det nye badet sitt. Er det kanskje nå man skal få seg et eget spa? Eller ønsker man heller et funksjonelt og effektivt bad til storfamilien?

Få det frodig med farger

Farger preger trendbildet i større grad enn før. Badet er kanskje ikke rommet de fleste forbinder med trender og farger, men det viser seg likevel at flere og flere leverandører tilbyr baderomsinnredning i flere farger enn de har gjort tidligere.

For eksempel finner du mange flere bad med nedtonede farger i Comfortkatalogen for i år. Jordfarger, grønt og mursteinsrødt er tre populære farger.

Mange går også for flere metalliske farger i innredningen. Det kan for eksempel være gull eller kobber.

Lek med betong

Betong er ikke lenger forbeholdt byggeplassen. Det materiale som er ekstremt formbart, og kan tilpasses de fleste behov og ønsker. I tillegg ser det stilig ut, og gir badet et moderne preg.

Det finnes betong som egner seg godt på våtrom, og du kan få en flott finish på badet ditt. Armaturet du velger vil sette prikken over i-en på betongbadet ditt.

Et moderne bad med gulldetaljer og betong. Foto: Stormbergbad

Motta tilbud til baderomsprosjektet ditt nå!

Motta tilbud til baderomsprosjektet ditt nå!

Hva vil kundene på Mittanbud ha?

God belysning

Tiden hvor lysrøret over speilet var eneste lyskilde på badet er definitivt over. Lys på badet er stadig mer viktig for folk som skal pusse opp. Enten det er å installere spotter og lamper som gir godt lys, eller å forstørre vinduer, er det tydelig at belysningen på badet er viktig for folk.

Det er mange muligheter til deg som ønsker ekstra god belysning på badet. En lysdimmer vil for eksempel være ypperlig dersom du ønsker å variere mellom full belysning, og litt mer dempet, spaliknende atmosfære. Det produsereres også lamper spesielt laget for sminke. Lampene gir best lys får legging av makeup, og for å få et godt resultat.

Baderomsbelysningen har mye å si for bruken av badet. Her med en flott baderomsservant. foto: Korsbakken Bad AS

Varmekabler
Det er kanskje en større og større selvfølge for mange, at baderommet har varmekabler. Det er likevel verdt å nevne at varmekabler har kommet for å bli. Det finnes knapt noe som kan sammenlignes med nakne tær på iskalde fliser om vinteren. I tillegg til komfort, har også varmekabler en praktisk funksjon; flislagt gulv kan få kondensskader. Varmekabler er med på å minimere risikoen for dette.

Synk ned i et varmt bad

Badekar, og da gjerne frittstående, er stadig mer populært. Å ta et bad er en avslappende og hyggelig opplevelse, som er på vei tilbake i trendbildet.

Badekar kan se veldig ulike ut. Noen velger å gå for de mer jugend-pregede frittstående badekarene med rund krage og løveføtter. Disse finnes både hvitt, sort og metallfarget. Andre har de litt mer minimalistiske, hvite badekar, som både kan stå i hjørnet men også for seg selv.

Uansett hva slags badekar du vil ha, kan det være lurt å ta en titt i badekarguiden vår, som du finner her.

Les også: Husk dette når du skal pusse opp badet

Nyttige tips og råd for baderomsoppussingen

Les også: Husk dette når du skal pusse opp badet

Nyttige tips og råd for baderomsoppussingen