Inspirasjon

Slik kan du friske opp hjemmet på en helg!

Ønsker du å fornye hjemmet ditt uten å bruke for mye tid eller penger? Da bør du lese mer her. Med enkle grep kan du oppgradere hjemmet på en helg.

Rom
Rom med stor seng og vindu, og oransje farger til venstre og hvite til høyre.

Det kan lønne seg å ta et rom av gangen, og gjøre deg ferdig med det prosjektet du har påbegynt. Setter du av et par helger kan alle de små prosjektene du har drømt om å få gjort bli ferdigstilt på 1 – 2 – 3!

Gi nytt liv til kjøkkenet

Du trenger ikke å total renovere kjøkkenet for å gi dette rommet et nytt liv. La kjøkkeninnredningen stå og mal over med en ny og sprek farge som passer deg og din bolig. Bytt ut knotter som passer den nye fargen

Et annet alternativ er å bytte skapdørene, som kan gi et helhetlig inntrykk av en ny kjøkkeninnredning. Dette er et litt dyrere alternativ, men som likevel kan være verdt investeringen for skape følelsen av et nytt kjøkken. Samtidig kan du jo kanskje male om det gamle kjøleskapet?

Hjørnekjøkken med integrert ovn, hvite fronter nede og grå overskap.
Gi nytt liv til kjøkkenet

Har du en gammel benkeplate av tre som er slitt, kan du slipe den ned og eventuelt olje, lakke eller beise den i en annen farge. Ønsker du å bytte ut benkeplaten, kan du gjøre mye selv, men vi anbefaler deg å kontakte rørlegger for demontering av kran og avløp. Om ønskelig kan du samtidig bytte ut vasken. Det kan være verdt investeringen.

Kanskje du er litt lei flisene bak kjøkkenbenken? Da har du mange alternativer å velge mellom. For mange kan letteste alternativ være å male, men dette er gjerne en midlertidig løsning og varer ikke evig. I dag finnes det flere andre produkter som kan være likeså lett. Med blant annet Kitchen walls eller smartpanel tilpasset for kjøkken, får du plater du enkelt kan sette direkte på eksisterende vegg.

Frisk opp med farger

Er du lei fargene på veggen kan et strøk ny maling gjøre susen, både på vegger, gulv og møbler. Du kan enten male hele rommet, eller lage en trendy kontrastvegg som skaper nytt liv i enten stuen, gangen eller soverommet.

Hvit sofa med fargerike puter, foran en grå vegg med fire bilder i ulik størrelse.
Frisk opp med farger

Fargerike og mønstret tapet er også et morsomt alternativ som kan gi et nytt uttrykk til rommet. Eventuelt kan du ta på deg et litt større prosjekt med å sette opp smartpanel eller veggplater som kommer ferdig malt i ulike farger og overflater, eller ferdig tapetsert. Disse kan monteres på eksisterende vegger og stendvegger.

Og ikke glem, tregulv og parkett kan males. Skal du male gulvet på kjøkkenet bør du velge en gulvmaling som tåler søl, eller avslutte med et par strøk lakk for bedre holdbarhet.

Møbler kan også få et nytt liv med et par strøk maling! Eller kanskje du kun trenger et nytt teppe og puter til å skape en varmere atmosfære. Her er det bare fantasien som stopper deg.. nesten!