Tips og råd, - Claudia Caroline Bajek

Derfor bør du bruke en faglært maler

Nordmenn bruker mye tid og penger på oppussing, men velger ofte å ta malejobben selv. Vi har snakket med malermester Johnny Jakob Jensen om hvorfor det kan være smart å heller bruke en profesjonell maler.

ORG_DSC04314-1-1-2

Økonomi er gjerne en av årsakene til at mange velger å gjøre malejobben selv. Men se heller på valg av profesjonell maler som en investering i hjemmet, er beskjeden fra malermester Jensen.

– En fagperson som tar seg av jobben gjør det rett og slett mye finere.

Han viser til at arbeid som er gjort på vegger og gulv er noe av det første vi legger merke til i et rom. Da bør det også være ordentlig utført.

Bruker riktige produkter på riktig sted

Johnny Jakob Jensen er en nestor i malerbransjen med mange års erfaring som maler. Sammen med kona Anna Furhoff Jensen har han drevet sitt tradisjonsrike malerfirma, Malermestrene Jensen, i nærmere 30 år.

I 2018 ble Jensen også kåret til Norges Hyggeligste Maler. Han tror mange undervurderer kunnskapen til profesjonelle malere.

– Malere har kunnskap om hvordan underlag og materialer fungerer mot hverandre. Utstyret de bruker er ikke avansert, men de vet hvordan de skal bruke det. Riktig utstyr og verktøy er halve jobben, og med en faglært maler kan du være trygg på at jobben blir gjort på en god måte.

– Når vi kommer for å se på jobben, ser vi hva behovet er og hvilke produkter som er egnet. Vi bruker riktige produkter på riktig sted.

Les også

Slik velger du riktig håndverker

En profesjonell maler utfører jobben raskere

En annen årsak til at mange velger å male selv er at de tror de sparer tid. Malermester Jensen tror mange blir overrasket over hvor tidkrevende det faktisk er å male.

– Ofte tar det mye lenger tid enn det folk tror. På TV går det fort, men i virkeligheten går det ikke så fort. TV-programmer er jo klippet til og komprimert, men hvis man skal gjøre det selv, kan det for eksempel ta en hel sommer å male huset utvendig.

Velger du derimot en profesjonell maler vil jobben bli utført mye raskere og med et bedre resultat.

– Når du bruker en proff aktør får du ikke bare et godt resultat, men en helhetlig opplevelse. Det begynner fra vi først treffer hverandre og til du står igjen med et ferdig produkt. Vi låser oss inn og får ansvaret for huset mens kunden er på jobb, så vi vil jo at det skal være ordentlig, sier Jensen.

Faglærte malere gjør jobben både godt og effektivt for deg
Faglærte malere gjør jobben både godt og effektivt for deg

Få tips og råd til fargevalget

Som maler, får Jensen med seg hva folk velger å gjøre med interiøret sitt. Det gir ham innsikt i hvilke trender som er gjeldende - og Jensen kommer gjerne med tips og råd til kundene sine.

– Malerbransjen er flink til å følge med på trender, og tar med denne erfaringen til kundene. Det er selvsagt forskjell malere i mellom, dette med estetikk, men mange malere har et godt øye for farger, og ser hva som passer inn i ulike hjem.

Slå et slag for lokalmiljøet!

I tillegg til at resultatet blir bedre og du sparer tid, mener Johnny Jensen det er viktig å tenke på at man ved å velge en proff maler slår et slag for bransjen, og ofte også lokalmiljøet.

– Det finnes mange ringvirkninger ved å bruke en faglært maler. Du er med på å ta i bruk lokalmiljøet, og holder folk i jobb. Har bedriften lærlinger, bidrar du også til å utdanne morgendagens håndverkere. Det er i tillegg mulig å knytte kontakter, og få nye, hyggelige bekjentskaper, avslutter Jensen.

Om Malemestrene Jensen

Malemestrene Johnny Jakob Jensen og kona Anna Furhoff Jensen har drevet sitt tradisjonsrike firma i nærmere 30 år. Allerede etter ungdomsskolen begynte Johnny i maleryrket, og tok svennebrev. Han fikk tidlig mulighet til å kjøpe seg inn i det som i dag er malerfirmaet han og kona driver: Malermestrene Jensen i Sandefjord.

Sammen på laget er de i alt 15 håndverkere, bestående av malere, gulvleggere og flisleggere som sendes ut i jobb. Som eier og leder er Jensen ofte på befaringer, og finner arbeid og lager kontrakter. – Det er kombinasjonen med å drive et firma, og å være i et kreativt yrke som er den beste delen av jobben, sier Johnny.

Malermestrene Jensen har også til enhver tid lærlinger, noe som er veldig viktig for bedriften. – Å rekruttere de unge er noe av ansvaret vårt. De er jo også avhengige av en jobb, og som lærling kan de både utdanne seg og tjene penger.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.