Om bedriftene - Skrevet av Claudia Caroline Bajek

700 bad og en fotballklubb i Polen: – Det er egentlig tilfeldig at vi endte opp i Norge

En norsk skilegende var hans første kunde. Femten år, et hundretalls bad senere - Marcin Bortkun er i dag storfornøyd daglig leder av Dyktighandverker - til glede for forballglade barn i Gdansk.

Et
Et av de flotte badene Dyktighandverker AS har pusset opp. Foto: Dyktighandverker AS

En skilegende på Eidsvoll Stasjon

Tilfeldigheter førte Marcin Bortkun, daglig leder i Dyktighandverker, fra Polen til Norge. Men det var et møte med en gammel norsk skihelt som førte til at Bortkun virkelig falt for Norge og den norske kulturen.

– Vårt første oppdrag var ved Eidsvoll stasjon, sier Bortkun, som avslører at han selv er over snittet interessert i ski. Der fikk han sitt første møte med en av Norges mest kjente skihelter, som var kunden.

– En dag kom han kjørende til byggeplassen, ikledd noen gamle jeans. Han hoppet ut av bilen, tok fatt i en spade, og hjalp til! Det sier mye om nordmenn, når en mangemillionær, som ikke behøver å løfte en finger, velger å hjelpe til på en byggeplass.

Dyktighandverker AS finansierer en fotballklubb i Gdansk i Polen - til glede for fotballglade barn! Foto: Dyktighandverker AS
Dyktighandverker finansierer en fotballklubb for barn i Gdansk - til glede for store og små! Foto: Dyktighandverker AS.

Å være polsk i Norge er ingen sak!

Med et team på 20 håndverkere, er Dyktighandverker blant bedriftene som pusser opp flest bad gjennom Mittanbud. De ansatte har lang erfaring i Norge, og de fleste har jobbet her i mer enn fem år. Totalt har bedriften pusset opp over 700 bad.

– Samfunnet i Norge er veldig åpent. Jeg har aldri opplevd noe negativt rundt det at vi er polske håndverkere. Kanskje det er fordi vi er opptatt av å levere kvalitet i alle ledd, sier Bortkun.

Høy faglig kvalitet er bærebjelken i Dyktighandverker. Derfor er det Ingen prosjekter som starter opp uten at en av selskapets ingeniører har gitt tommel opp.

– Mange tror kanskje vi ikke følger norske standarder, fordi vi er en polsk bedrift. Men sannheten er at alle våre ansatte er oppdatert på forskriftene i Norge. Faktisk, tror jeg ikke de kjenner til noen andre forskrifter enn de norske. Det er jo her vi jobber!, sier Bortkun mens han ler.

Les også: Ingen vinner flere baderomsjobber i Agder enn Rørlegger Paulsen AS

Over 700 bad, og mange gode referanser

Bortkun forklarer at tilbakemeldinger fra kunder og evalueringer på nett er veldig verdifulle for bedriften - også de gangene kundene ikke er helt fornøyde.

– Når vi pusser opp så mange bad som vi gjør, hender det en gang i blant at ting ikke går som det skal. Da er det vår plikt å rette opp, og vise at vi tar kunden på alvor, sier Bortkun.

Han mener at eventuelle feil som skjer i et prosjekt i seg selv ikke er så problematisk. Det handler mer om hvordan man håndterer feilen som har skjedd.

– Vi ser faktisk at det ofte er kundene vi har måttet rette opp feil hos som er våre beste referanser. De får se hvordan vi håndterer uventende problemer, og at vi er løsningsorienterte, sier han.

– Vi opplever at disse kundene er de som hyppigst anbefaler oss videre!

Daglig leder Marcin Bortkun er stolt av arbeidsmiljøet og jobben sin. Her sammen med datteren sin. Foto: Dyktighandverker AS.

Oppfyller fotballdrømmer for barn i Polen

I tillegg til å være spesialister på baderomsrenovering, er folkene bak Dyktighåndverker AS en samfunnsengasjert gjeng. Daglig leder Marcin Bortkun sitter selv i styret til Polsk-Norsk handelskammer, som hjelper polske bedrifter med å sette seg inn i det norske arbeidslivet.

Bedriften er finansierer også en barnefotballklubb i utkanten av Gdansk i Polen. De ansatte er engasjerte i barnefotball, og bedriften finansierer barnefotballklubb i utkanten av Gdansk i Polen. Klubben er høyt verdsatt i lokalsamfunnet, som Bortkun beskriver som en fattigere del av storbyen

Bedriften bidrar også med å hjelpe familiene til funksjonshemmede gjennom en egen stiftelse i Polen, “Chcemy Godnie Żyć”. I tillegg støtter de "Trygt Ly - Kristen stiftelse" i Hurdal, som blant annet hjelper synshemmede med veiledning og hjelpemidler i hverdagen.

Det beste med jobben? Arbeidsmiljøet! – Ingen skal føle at de må på jobb som straff: Her er vi venner som jobber sammen, avslutter Marcin Bortkun.

Les også: Fuge fliser på badet?

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.