Inspirasjon - Skrevet av Claudia Caroline Bajek

Baderomstrendene i 2020

Sort armatur, farger og teksturer - det som preger trendbildet for det nye tiåret skiller seg ut fra tidligere års minimalisme. Badene skal ikke lenger bare være hvite og flisbelagt.

Både
Både sort armatur og betong-look preger trendbildet i år. Foto: Korsbakken Bad AS

Dette er baderomstrendene i år: Farger, teksturer og armatur

Badet er et rom vi bruker mer og mer tid i, og vi stiller derfor høyere krav til rommet enn tidligere. Av rommene nordmenn pusser opp mest, er faktisk badet på topp, etterfulgt av kjøkken.

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre med det nye badet sitt. Er det nå man kanskje skal få seg et eget spa? Eller ønsker man heller et funksjonelt og effektivt bad til storfamilien? Uansett hva slags bad som passer ditt behov best, så finner inspirasjon til hvordan det nye badet ditt kan se ut her!

Les også: Spiler er i trendbildet!

1. Fargene er endelig tilbake

Få det frodig med farger! Nå preger farger trendbildet mer enn før. Badet er kanskje ikke rommet de fleste forbinder farger – men det kan det være slutt på nå. Flere og flere leverandører tilbyr baderomsinnredning i mange ulike farger.

Tre av de mest populære fargene akkurat nå er jordfarger, grønt og mursteinsrødt.

Mange går også for flere metalliske farger i innredningen. Det kan for eksempel være gull eller kobber.

Bad med grønne vegger og vakre detaljer.
Et spenstig bad i grønt og mursteinsrød.

2. Lek med betong

Betong er ikke lenger forbeholdt byggeplassen. Det materiale som er ekstremt formbart, og kan tilpasses de fleste behov og ønsker. I tillegg ser det utrolig stilig ut, og gir badet et moderne preg.

Det finnes betong som egner seg godt på våtrom, og du kan få en flott finish på badet ditt. Armatur i betong vil sette prikken over i-en på betongbadet ditt. Ønsker du det både røft og dekorativt kan du for eksempel en kontrastvegg i betong-look.

Et bad i betong med innredning i tre. Dusjen er på og vannet renner. Rundt speil og naturlig lys.
Et moderne bad med vegger i betong og armaturdetaljer i sort.

Motta tilbud fra dyktige håndverker til ditt baderomsprosjekt!

Motta tilbud fra dyktige håndverker til ditt baderomsprosjekt!

3. Sørg for god og variert belysning

Tiden hvor lysrøret over speilet var eneste lyskilde på badet er definitivt over. Lys på badet er stadig mer viktig for folk som skal pusse opp. Enten det er å installere spotter og lamper som gir godt lys, eller å forstørre vinduer, er det tydelig at belysningen på badet er viktig for folk.

Det er mange muligheter til deg som ønsker ekstra god belysning på badet. En lysdimmer vil for eksempel være ypperlig dersom du ønsker å variere mellom full belysning, og litt mer dempet, spalignende atmosfære.

For den sminkeglade, er det nå vanlig med sminkespeil med lamper spesielt laget for legging av makeup. Lampene gir godt lys for å få et best mulig resultat.

Baderomsbelysning med spesiallaget speil som gir ekstra god belysning i ansiktet.
Baderomsbelysningen har mye å si for bruken av badet. Her med en flott baderomsservant. Foto: Korsbakken Bad AS

4. Få drømmebadet med badekar

Badekar, og da gjerne frittstående, blir stadig mer populært. Mange er på jakt etter spafølelsen hjemme på eget bad. Og ønsker du den, da er badekar obligatorisk. Å ta et bad er en avslappende og hyggelig opplevelse, som er på vei tilbake i trendbildet.

Badekar kan se veldig ulike ut. Noen velger å gå for de mer jugend-pregede frittstående badekarene med rund krage og løveføtter. Disse finnes både hvitt, sort og metallfarget. Andre har de litt mer minimalistiske, hvite badekar, som både kan stå i hjørnet men også for seg selv.

Sjekk ut badekarguiden vår: Finn ditt drømmebadekar her!

Et sort, mørkt bad med badekar og dusj.
Et stilig og lukseriøst bad, som med noen stearinlys, definitivt gir deg spafølelsen!

Les også: Husk dette når du skal pusse opp badet!

Nyttige tips og råd for baderomsoppussingen.

Les også: Husk dette når du skal pusse opp badet!

Nyttige tips og råd for baderomsoppussingen.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.