Få det moderne på badet: Prøv mikrosement!

Få et nytt og moderne bad med mikrosement

Bruken av mikrosement i norske hjem har skutt i været det siste året, og spesielt på baderommet har det blitt en stor favoritt. Kjendishåndverker, Rune Haraldsen, mener mikrosement passer den nordiske stilen perfekt.


Sist oppdatert: 17. jan. 2022 09:44

– Baderomstrendene i Norge har de siste årene beveget seg i retning av et røffere og renere design, med bruk av flere ulike materialer i fokus. Kombinasjonen av mikrosement sammen med treverk og myke tekstiler gir et stilig nordisk uttrykk som mange sverger til, forteller Rune Haraldsen.

Han er kjent fra TV-programmene «Norske Rotehjem» og «Oppussing på en dag», og driver mikrosementfirmaet Zenzorama. Haraldsen forteller om en enorm pågang fra nordmenn som ønsker å bruke mikrosement på badet og i andre rom i huset.

– Jeg tror mye av årsaken til at det har blitt så populært skyldes alle mulighetene man har, kombinert med at det er et prisgunstig alternativ. Mange bruker mikrosement for å fornye badets utseende, men vi ser også at stadig flere bruker det på helt nye bad, forteller Haraldsen.

«Mikrosement er en overflatebehandling som gir sømløse overganger og et hav av muligheter.»
Rune Haraldsen fra Zenzorama forteller om mikrosement
Rune Haraldsen ,
Zenzorama
Mikrosement på badet, i grå fargetoner.
Med mikrosement på baderommet kan du få et moderne bad, med ekte SPA-følelse. Bruk belysningen på badet for å fremheve den spennende teksturen mikrosement har. Foto: Zenzorama.

Hva er mikrosement?

Mikrosement er på fagspråket det man kaller en fleksibel sementpuss. Litt enklere forklart kan man kalle det for en overflatebehandling. Produktet er svært slitesterkt og dekker kun 3-4 millimeter – noe som gjør at det egner seg perfekt til å legge oppå fliser eller andre materialer.

Mikrosement kan leveres i over 3500 forskjellige farger og i et hav av ulike strukturer. Dette gjør at mange omtaler mikrosement som «flis på boks». Men til forskjell fra ordinære fliser så slipper du fuger og silikon med mikrosement, og du får et mer sømløst uttrykk der alt henger i ett.

Fleksibiliteten i produktet gjør også at det kan brukes i flere rom enn badet.

– Vi ser at mange velger å erstatte maling med mikrosement og at det ikke bare brukes på bad lenger. Det er mange som bruker mikrosement på kjøkken, uteterasser, vegger, osv, sier Haraldsen.

Les også: Alt du må vite om oppussing av badet

Vil du få mikrosement på ditt bad?

Legg ut jobben, og motta tilbud!

Vil du få mikrosement på ditt bad?

Legg ut jobben, og motta tilbud!

Derfor passer mikrosement perfekt til bad

Selv om mikrosement kan brukes i mange rom, og bruken stadig utvides, så er det fortsatt badet som er det vanligste bruksområdet. Og her har du to muligheter, skal vi tro Haraldsen:

Mikrosement i mange farger.
Mikrosement kan leveres i over 3500 forskjellige farger og i et hav av ulike strukturer. Velg den fargen du liker best! Foto: Zenzorama.

Som oppgradering av eksisterende bad:
Mikrosement er som skapt for deg som ønsker å oppgradere utseendet til badet, men som verken har råd eller behov for å totalrenovere det. Du får muligheten til å endre stil og uttrykk uten å måtte bruke mange hundretusen kroner på et nytt bad.

– Har du et bad som er gjort ordentlig så holder det i 15-20 år. Da er det kjipt å totalrenovere det på nytt allerede etter fem år fordi du er lei stilen. I og med at mikrosement kun bygger 3-4 millimeter beholder du varmen fra varmekablene, samtidig som du får en utseendemessig oppgrading med en helt tett overflate, sier Haraldsen.

Men husk at mikrosement er en overflatebehandling, ikke en erstatning for å totalrenovere. En forutsetning for å legge mikrosement er at det ikke er fukt i gulv og vegger. Dersom badet ikke har membran og bygd i henhold til dagens krav og regler, anbefales det heller å totalrenovere.

– Med mikrosement kan du utsette prosessen med totalrenovering i noen år, men du kan ikke erstatte den, sier Haraldsen.

Nytt bad med mikrosement:
Det er fullt mulig å bygge et helt nytt bad med mikrosement. Flere nyboligprodusenter leverer faktisk nå bad med mikrosement fremfor fliser. Dette skyldes at et bad med mikosement er enklere å holde rent og at man enkelt kan bytte farger og stil på et senere tidspunkt.

– Om et bad skal ha fliser eller mikrosement har ingenting å si for hvordan badet bygges. Det skal fortsatt bygges i henhold til våtromsnormen og gjeldende krav og regler. Men det er mer fleksibelt med mikrosement og derfor blir det også mer og mer vanlig, sier Haraldsen.

Ofte stilte spørsmål om mikrosement:

Pris for mikrosement vil variere ut i fra omfanget på prosjektet og prisen den utførende håndverkeren tar, men vil trolig ligge et sted mellom 2500 og 3500 kroner per kvadratmeter - inkludert arbeid. Mange som går over til mikrosement velger å heller bruke mer penger på interiør. En stor trend for øyeblikket er å kombinere mikrosement med spileplater – enten i tak eller på vegger.
Å legge mikrosement er effektivt sammenlignet med å totalrenovere et bad. Avhengig av prosjektets størrelse sier man at det tar to til tre dager å legge mikrosement, men så kommer montering, elektrisitet og eventuelt rørarbeid i tillegg. Alt i alt bør man beregne alt fra tre til ti dager på å oppgradere et bad med mikrosement.
Mikrosement er et eget fag der det kreves mye erfaring for å få et fint sluttresultat. I motsetning til sparkel så kan man ikke pusse seg til suksess med mikrosement. Rune Haraldsen anbefaler at man bruker fagfolk med erfaring og kompetanse. Å gjøre det selv kan bli kostbart og gi et dårlig resultat. Han anbefaler at man ser etter bedrifter som har mange referanser på mikrosementjobber, og spesielt de som er sertifiserte for mikrosement, da det skiller seg ut fra vanlige murerjobber.

Beskriv ditt oppussingsprosjekt

Motta tilbud fra dyktige bedrifter

Beskriv ditt oppussingsprosjekt

Motta tilbud fra dyktige bedrifter

La deg bli inspirert!

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.