Fem oppussingsprosjekter for sommeren

Sommeren er et godt tidspunkt å pusse opp på: Enten er det godvær og du kan ta i et tak utendørs, eller så er det typisk norsk sommervær og du kan arbeide med prosjekter innendørs.


Sist oppdatert: 05. aug. 2021 15:06

Benytt sommeren til å få gjort unna noen vedlikeholdsprosjekter, og få mest mulig ut av hus og hage både i sommer og tiden som kommer fremover. Under har vi samlet fem ulike prosjekter som forbereder hjemmet ditt til skiftende årstider, og ikke som krever mer enn at arbeidet fint lar seg kombinere med ferie og avslapning.

1. Male huset

Norsk sommer kan sjelden måle seg med det varme, stabile været vi finner i sydligere strøk, men den byr til gjengjeld på perfekt temperatur for maling av huset! Selv om du fint kan male i både varmere og kaldere temperatur, er det nemlig slik at 16 til 18 grader og litt skyet vær gir perfekte maleforhold.

Benytt derfor sommeren til å fikse litt på fasaden, så både ser huset bedre ut og er bedre forberedt på ruskete vær i høst.

Sjekk også flere gode tips til hvordan du velger riktig maler til dine oppussingsprosjekter her.

2. Skifte gulv

Prosjekter innendørs kommer ofte litt i skyggen av ting som må gjøres ute på sommerhalvåret, men med god temperatur, mye fritid og godt naturlig lys er sommeren også den perfekte tiden for å gjøre ting inne.

Å skifte gulv i stua er for eksempel en god sommeraktivitet. Med varmere vær og gode sjanser for opphold er det enklere å flytte møbler på terrassen for å frigjøre gulvet. Og setter du jobben bort til noen andre kan du nyte dagen ved sjøen mens du har håndverkerne i hus, og komme tilbake til flunkende ferdig jobb.

3. Impregnere hagemøbler, tekstiler og markise

Begynner utemøbler, tekstiler eller markisen å se grå og slitt ut? Med noen enkle grep kan du gi utemøblene livet tilbake. Terrassebeis er et godt alternativ til vanlige treoljer, og egner seg veldig godt for behandling av utemøbler. Behandler du stolbena med en impregneringsolje så hindrer du vann i å trekke inn i treverket. Når det kommer til vedlikehold av tekstiler du bruker ute, bør duken og putene impregneres, så slipper du å starte neste års sesong med vin- og matflekker du ikke fikk vekk i år.

Etter flere sesonger med pollen, støv og nedbør blir markisen fort misfarget. Vasker og impregnerer du markisen hvert år får den en friskere farge og lengre levetid. Husk å la markisen tørke ordentlig før du ruller den inn.

4. Vedlikehold av terrasse

Uansett hvor kjedelig du synes det er, så må en terrasse vedlikeholdes.

Terrassene i Norge må finne seg i røff behandling fra naturens side, med både sol, regn, snø og is. Bruker du litt tid i sommer på riktig behandling og vedlikehold, vil terrassen holde seg fin i mange år til – enten du tar jobben selv eller setter den bort til andre.

Les også: Få terrassen sommerklar

5. Større renoveringsprosjekter

Har du lenge drømt om å få gjennomført et større oppussingsprosjekt, kan sommeren være den ideelle tiden for å gjøre drømmene til virkelighet. Hyr inn fagfolk til å jobbe mens du er på hytta og slapper av, og kom hjem uthvilt til nytt bad eller drømmekjøkken.

Finn fagfolk til prosjektet ditt

Legg ut jobben hos Mittanbud

Finn fagfolk til prosjektet ditt

Legg ut jobben hos Mittanbud

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.