Oppussing

Fem oppussingsråd du bør følge

Nå er endelig sommeren her, og mange skal ut i ferie for å nye nyte late dager i solen. Det er også nå mange benytter sjansen til å pusse opp etter å en lang vinter med mye slitasje. Stadig flere benytter derfor ferien til å fikse på huset eller hytta om sommeren.

Med nye regler fra 1. juli kan du nå lettere bygge garasje eller bod uten å måtte søke - gitt at prosjektet oppfyller en del kriterier. Sjekk veilederen til Direktoratet for Byggkvalitet dersom du er usikker på om du må søke eller ei.

Dersom du bestemmer def for å ikke gjøre jobben selv, er det fremdeles mange dyktige håndverkere som står i kø for å hjelpe deg. Vi har derfor samlet våre beste råd som du alltid bør følge når du skal engasjere et firma. Nederst finner du også linker til sider med nyttig informasjon.

Det er viktig for deg som skal pusse opp å ikke ta noen snarveier om du skal bli fornøyd med jobben som gjøres
Portrett i svart-hvitt av Håvard Bungum
Håvard Bungum ,
Daglig leder Mittanbud

Fem viktige tommelfingerregler!

Uansett om du bruker en anbudstjeneste eller tar kontakt med håndverkere på en annen måte, er han klar på hvilke fem råd du bør følge før du engasjerer en håndverker.

  1. Innhent alltid flere tilbud
  2. Be om referanser og sjekk evalueringene
  3. Skriv kontrakt og avtal tydelig hva som inngår i prisen, frister osv
  4. Ikke betal på forhånd
  5. Ikke betal svart

Mestermerket og evalueringer

- Bruker du vår tjeneste, så se etter Mestermerket. Det betyr at håndverkeren har fagbrev, har utdanning og du har størst sjanse til å bli fornøyd, sier Bungum. Han understreker også betydningen av å lese evalueringene som tidligere kunder har lagt igjen på nettstedet.

Har du en jobb du skal ha gjort i vår? Legg jobben ut nå og få tilbud fra dyktige håndverkere med en en gang, selvfølgelig helt gratis og uforpliktende.

Flere og flere

Valutakurser, fortsatt solid privatøkonomi iblant nordmenn og det faktum at flere og flere fortsatt oppdager fortrinnene ved å finne håndverker via en anbudstjeneste på nettet, gjør Bungum optimistisk.

- Ja, både på egne vegne og forbrukernes vegne kan jeg glede meg over vekst. Tjenesten er gratis og kundene kan sjekke både pris og ikke minst kvalitet på forhånd. Sånt gir større trygghet, sier Bungum før han til slutt understreker hvor viktig det er at du styrer unna svart arbeid. - Uten kvittering og kontrakt har du svært lite å fare med om du klager på

Trenger du mer nyttig informasjon, se her

For mer nyttig informasjon anbefaler vi disse nettsidene:

Forbrukerrådet
Kompetansesjekk.no
Handlehvitt.no
Dine Penger

Vi håper disse rådene hjelper deg med valget av håndverker, og lykke til!