Få tilbud på grunnarbeid

Grunnarbeid

Å utføre grunnarbeid kan være omfattende – usikker på hvor du skal starte? På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse entreprenører som vil hjelpe deg med å ta ditt prosjekt fra fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

Kom i gang med ditt prosjekt

Et godt stykke grunnarbeid er helt essensielt før man setter i gang med ny konstruksjon. Solid grunnarbeid er en forutsetning for at ditt prosjekt kan bli utført på en forsvarlig måte. Det er derfor viktig at grunnarbeid på tomten er av god kvalitet. For å sikre seg at grunnarbeidet blir utført best mulig bør man planlegge prosjektet nøye og ha en dyktig entreprenør med på laget.

På denne siden gir vi deg råd om hva du bør tenke på når du skal utføre ditt prosjekt, i tillegg får du muligheten til å innhente tilbud fra flere entreprenører. På denne måten forsikrer du deg om at du velger den beste løsningen

Dette bør du tenke på når du skal få utført grunnarbeid

Det er en del ting du bør tenke på når du skal få utført grunnarbeid. På Mittanbud kan du legge ut jobben, og vurdere flere entreprenører og bedrifter opp mot hverandre. Her finner du informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene,

Før du setter i gang med grunnarbeid kan det være lurt å forsikre seg om at det er tilstrekkelig med plass i innkjørselen til leveranser av masser.

Man bør også passe på at underlaget tåler vekten av leveransene, en fullastet bil med betong kan fort veie 30 tonn.

Skulle det være vanskelig tilkomst til huset fra gårdsplass kan det være en god ide å passe på at gravemaskiner/minigraver har mulighet til å komme seg til husveggen. Om det ikke er fremkommelighet nok til en gravemaskin vil arbeidet måtte tas for hånd, noe som både er tidkrevende og kan være fordyrende.

Om du har planer om å få utført større jobber på tomten som for eksempel oppføring av bygg, påbygging, vesentlige terrengendringer, som større utfyllinger, planeringer, gravearbeider og lignende, kreves det at du varsler eller søker til kommunen om tillatelse.

Det er dog ikke alt av tiltak som krever byggetillatelse. Er det snakk om om mindre tiltak på bebygd eiendom vil det være nok å bare melde fra om tiltaket. Om du eksempelvis har planer om å sette opp en frittstående garasje på mindre enn 50 kvadratmeter, trenger du ikke søke om byggetillatelse.

Det er alltid en god ide å finne fagfolk med erfaring fra større prosjekter. På Mittanbud finner du flere entreprenører som kan hjelpe deg med grunnarbeid. Det kan lønne seg å velge en bedrift som har Sentral Godkjenning eller Mesterbrev. Sjekk ut bedriftenes profilside for å se hvilke sertifiseringer hver enkelt har. Her finner du også evalueringer fra tidligere kunder.

Planlegging er viktig i et stort prosjekt som grunnarbeid. Å være involvert i prosjektet fra start til slutt og legge opp en god tidsplan vil gjøre deg tryggere på at prosjektet ditt blir utført i henhold til avtalen.

Ikke glem oppussingsforsikring

Utbygging og oppussing er ofte store økonomiske investeringer, og heldigvis går det som regel bra. En sjelden gang kan det dessverre galt, og da er det godt å være forsikret. Med oppussingsforsikring fra Mittanbud og Tryg Forsikring slipper du å bekymre deg. Vi hjelper deg og tar ansvar for å rette opp det som går galt. Les mer om vår oppussingsforsikring.

Slik velger du riktig entreprenør

At grunnarbeid er utført etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger entreprenør.

Bedriften og entreprenøren du velger til å gjøre jobben er viktig for sluttresultatet. Entreprenøren burde ha relevant erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no. Her kan du sjekke evalueringer fra tidligere kunder, sertifiseringer, om de er en mesterbedrift og lignende.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Husk at det billigste ikke alltid er det beste. Vurder derimot pris opp mot kvalitet. Be også om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få entreprenør på befaring:

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å få et ordentlig inntrykk av bedriften

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om, er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før entreprenøren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. Sørg for å lese kontrakten nøye før du skriver under, og pass på at prosjektet og hva som er inkludert i prisen er beskrevet i detalj. Slik kan du være sikker på at du har noe å referere til hvis det skal oppstå problemer underveis.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført.

Siste evalueringer

pusse opp 3,5 - 4 kvadrats meter bade

Pålitelige,flinke og snille folk. Noe feil kan oppstå grunnet kommunikasjon men de retter alle feilene opp (ved anmerkning) med smil og uten stress. Jeg opplevde det selv at hvis kunde har rett de ikke prøver å finne "dårlige unnskyldninger" mens de fikser dette med en gang. En strålende og anbefalende gjeng.

- Nikola Dumic

Ønsker tilbud på konstruksjon av bad på loft

Vi benyttet oss av Lomundal Bygg, med Amund Nordal som prosjektleder, da vi pusset opp deler av et loft og konstruerte et nytt bad i et hus fra 1930-tallet. Dette loftet var en salig blanding av gammelt og nytt, noe som kunne vært en utfordring. I tillegg ga tegningene ikke alltid tydelig informasjon om hvordan ting skulle gjøres. Vi syntes Lomundal Bygg taklet dette på en svært god måte. De var fleksible når vi ønsket nye eller andre løsninger (ofte på kort tid) og kom med gode råd underveis. Samarbeid med rørlegger og elektriker virket veldig bra. Vi hadde ingen tilfeller av kommunikasjonsproblemer, ansvarsfrasigelser eller liknende. Vi anbefaler derfor Lomundal Bygg til andre prosjekter.

- Tord Finne Vedøy

Graving, rørlegger, tømrer

Løsningsorientert, fleksibel og kundevennlig. Godt utført arbeid.

- Walborg Sandvik

Diverse små-oppussing på kjøkken og bad

Hyggelige, raske og effektive - med et veldig bra sluttresultat. Anbefales på det sterkeste :-)

- Ida Ingeberg

Oppussing av bolig

Vi har benyttet Total Maxim Bygg for oppussing av vårt hus 3 etg. Vi er utrolig fornøyd med alt som er utført. Dumutri er en meget pålitelig mann, alt fra gjennomføring av anbud til iverksetting av prosjektet og ferdigstilling. Vi hadde våre planer om hvordan dette skulle gjennomføres, men med hans kompetanse og ideer ble vårt hus mye mer enn hva vi kunne drømme om. Kommunikasjonen er upåklagelig, vi har ikke hatt noen form for problemer. Det teamet som har utført arbeidet er meget hyggelige å imøtekommende, aldri nei hvis man trenger hjelp til å utføre noe som ikke har med arbeidet å gjøre. Kostnaden var det ingenting å si på. Skal benyttes for fremtidig arbeid. Anbefales på det sterkeste.

- Tommy Groseth Sæther

Oppussing av 54 kvm leilighet

Alex gjorde en veldig god jobb i vår leilighet. Han stilte på kort varsel, kom med forslag til gode løsninger og utførte arbeidet meget bra. Han stilte alltid til avtalt tid og la til rett for god kommunikasjon gjennom hele prosjektet. Vi kan trygt anbefale Alfis bygg videre.

- Agnete Olavsen

Renovering av tre stuer i gml villa

Meget fornøyd med resultatet - maling av tak og vegger og sliping av gulv.

- Rønnaug Refsaas

Oppsussing av leilighet i Oslo - Uelands gate 61 K

De kom når de skulle. De holdt seg til prisen. De forslo forbedringer/alternativer. Totalt sett meget bra service fra start til slutt.

- Marius Lunde

Få tilbud fra erfarne entrepenører

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra bedrifter som har god erfaring med grunnarbeid. På Mittanbud finner du dyktige entreprenører som hjelper deg.