Nyttige apper for deg som skal pusse opp

Når du skal sette i gang med oppussingsprosjekter er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal starte. Heldigvis finnes det apper for det meste – også oppussing.


Sist oppdatert: 28. jul. 2021 13:44

Apper kan aldri erstatte virkeligheten, verken malingsspann eller håndfaste verktøy. Likevel kan de være til god hjelp i planleggings- og inspirasjonsfasen. Du kan bruke apper for å leke med idéer du ellers kanskje ikke ville vurdert, og du kan planlegge løsninger uten å måtte bruke penn og papir.

Vi har testet noen ulike apper spesielt utviklet for oppussing i hjemmet.

1. Samle sammen inspirasjon i egne mapper

Det er fint å ha noe å vise håndverkeren når du skal pusse opp. En egen mappe med bilder av drømmeresultatene kan være en god idé.

Pinterest er en app som gjør det mulig for deg å samle sammen alle bilder du liker på ett sted. Du kan lage egne mapper for ulike kategorier. Inspirasjons ildene er uendelige, og du finner bilder av de meste til de fleste rom og anledninger.

Last ned Pinterest-appen til Android og iPhone, eller sjekk ut nettsiden.

Gif av pinterest-app på mobil
I pinterest-appen kan du samle sammen inspirasjon til drømmerommet. Skjermbilde: Pinterest.

2. Test fargen på veggen før du maler

Kanskje den grå veggen egentlig burde være sjøgrønn? Eller klarer du ikke å overbevise de du bor med at det ikke passer med en lilla vegg på kjøkkenet? Det finnes faktisk flere apper som kan hjelpe deg med å leke med farger hjemme.

Nordsjö Vizualizer

Med Nordsjö Vizualizer kan du male veggen uten å løfte penselen. Ta bilde av veggen, trykk der du vil ha fargen, og appen ordner resten. Her finner du et bredt spekter av farger, appen er brukervennlig og gjør mye av jobben for deg.

Last ned til iOS og Android!

Jotun ColourDesign

Jotun har også en app der du har muligheten til å teste ut fargene de tilbyr. Appen heter Jotun ColourDesign. Her laster du opp et bilde, enten ute eller inne. I bildet kan du male med de ulike fargekartene Jotun har.

Last ned til iOS og Android!

Gif av hånd som holder mobil med Jotun Colour Design-appen på skjermen
Med malingsappene kan du sjekke ut de ulike fargene på veggen. Skjermbilde: Jotun ColourDesign

3. Få jobben gjort av proffe håndverkere!

Med Mittanbud-appen kan du raskt beskrive jobben, motta tilbud fra mange dyktige håndverkere og enkelt holde kontakt med aktuelle leverandører. Dette er en fin måte å få kontroll på prosjektene dine. Les mer om og last ned Mittanbud-appen her!

Mittanbud-appen på mobilskjerm
Mittanbud-appen hjelper deg å holde oversikt over oppdragene du har lagt ut, og du kan samle all kontakten med håndverkeren på ett sted. Skjermbilde: Mittanbud-appen.

4. Innred rommet ditt digitalt

Det kan være gøy å utforske innredningsmuligheter i rommet du skal pusse opp, spesielt om du ikke har bestemt deg helt for hvordan det skal se ut.

Appen Homestyler Interior Design gir deg muligheten til å ta et perspektivsbilde av rommet, og deretter sette inn ulike møbler, pyntegjenstander, tepper og lignende.

Selv om du kanskje ikke kan bruke de samme møblene i virkeligheten, er det alltid en god måte å la seg inspirere på. For eksempel kan det være til god hjelp når du har et nymalt rom du må innrede?

Last ned for iOS og Android!

Homestyler Interior Design-app på mobilskjerm
Appen Homestyler Interior Design lar deg teste ut ulike innredninger i rommene dine. Du kan både bruke bilder av de virkelige rommene du skal innrede, eller noen av eksempelrommene i appen. Skjermbilde: Homestyler Interior Design

5. Skriv ned all viktig informasjon

Lite er vel mer frustrerende enn å miste lappen med målene når du står i varehuset og skal storhandle. En av de lureste appene du kan bruke i oppussingen er rett og slett notatblokk-appen!

Skriv ned mål, legg inn navn på farger og fargekoder du liker, skriv ned telefonnummeret til interessante leverandører. Alt sammen kan du sortere og ha god oversikt over rett i telefonen. Så slipper du å lete i alle lommer etter den sammenkrølla lappen du rev ut av notatblokka på vei ut døra.

Notatblokk-appen skal følge med alle nye smarttelefoner.

Notatblokk-app på mobilskjerm
I notatene på mobilen kan du skrive ned ting som er lett å glemme, som ulike mål og handlelister. Skjermbilde: Notater på iPhone

6. Helt i vater

Et vater er et must i et hvert oppussingsprosjekt. For ingenting er vel mer irriterende enn hyller som er montert skjevt eller lister som ikke sitter helt som de skal?

På alle iPhone-modeller av nyere dato, finner du vater som en standard applikasjon på telefonen. Den skal ligge under Måleverktøy i Verktøymappa.

Dersom du har en gammel modell eller ikke har iPhone, så finnes det egne apper du kan laste ned til dette formålet. Appen heter Vaterpass, er gratis og finnes til nedlastning for både iPhone og Android-telefoner.

Oppussing krever nøyaktighet og presisjon, og med denne appen får du nettopp det. Vaterpass xxl er nøyaktig, funksjonell og enkel å bruke. Perfekt for alle handymenn og kvinner, enten du er proff eller bare hobby-handy.

Vaterpass-app på mobilskjerm
Vater på mobilen

Klar for å starte oppussingsprosjektet?

Legg ut jobben i dag!

Klar for å starte oppussingsprosjektet?

Legg ut jobben i dag!

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.