Oppgrader hjemmet med moderne og funksjonelle spiler.

Spiler er i trendbildet

Spiler, også kalt trespiler, er en effektiv og estetisk måte å modernisere hjemmet ditt på. Enten du går for klassiske eikespiler, eller om du ønsker et spilerekkverk, er dette en unik måte å gi huset det lille ekstra.

Av Claudia Caroline Bajek


Sist oppdatert: 23. des. 2021 11:54

Skandinavisk eller 70-talls? Spiler på vegg er fleksibelt og dekorativt

Montert på en vegg kan spiler i tre virkelig tilføre interiøret i et rom det lille ekstra. De kan monteres nesten hvor som helst, og er en enkel måte å fornye hjemme. Trespiler er svært fleksible, enten du vil ha en spilevegg bak en TV eller i trappeoppgangen.

Spiler som skillevegg er også et godt alternativ, for eksempel om man ikke ønsker helt åpen kjøkkenløsning. Trespiler på vegg egner seg også godt som sengegavl. Mange velger sengegavl i eikespiler på soverommet sitt. Eikespiler har en varm og lun fargetone, som er både moderne og perfekt i norske hjem.

Avhengig av øvrig innredning, kan man virkelig være kreativ når det kommer til spiler på vegg - både med liggende spiler og stående spiler. Med naturlig finish, hvor treverket kommer til sin rett, får rommet et moderne, skandinavisk preg. Spilevegg i eik er et populært valg, det samme er spilevegg i furu. 60 og 70-tallsinteriør er tilbakevendende i trendbildet. Om du velger å beise spilekledningen i en mørkere nyanse, kan du gi enkelt rommet et retro uttrykk.

Les også: Nyttige apper for deg som skal pusse opp

"En stor trend for øyeblikket er å kombinere mikrosement med spileplater – enten i tak eller på vegger."
Rune Haraldsen fra Zenzorama forteller om mikrosement
Rune Haraldsen ,
Zenzorama

Les også: Mikrosement: Årets store baderomstrend

Trespiler (furuspiler) i en moderne stue. Spiler i tre gjør rommet hyggeligere - og dessuten kan spiler lydisolere rommet.
Trespiler i stue kan gjøre rommet lunere og bedre akustikken. Det gir også rommet et skandinavisk preg.

Vil du også ha spiler hjemme?

Kom i kontakt med dyktige håndverkere!

Vil du også ha spiler hjemme?

Kom i kontakt med dyktige håndverkere!

Spilerekkverk er både moderne og tradisjonelt

I tillegg til å fungere ypperlig som gjerde, passer spiler flott som levegg eller terrasserekkverk. Et spilerekkverk med liggende spiler får en optisk effekt som gjør at rekkverket ser lavere og bredere ut. Stående spilerekkverk ser gjerne smalere og høyere ut. Dessuten er liggende spiler mer moderne, og mindre tradisjonelt en stående spiler.

Et spilegjerde utendørs er en fin måte å skjerme boligen din, uten å bygge den helt inn bak en skillevegg. Spilegjerder kan legges både vannrett og loddrett, og gir hvert sitt unike uttrykk. Her kan du velge det du selv syns er finest!

Les også: La deg inspirere av kjøkkentrendene som gjelder nå

Få et lunere rom med spilehimling

Rom med stor takhøyde kan ofte ha etterklang og støy. I disse tilfellene er spiler i tak en god løsning: Med spilehimling vil rommet få et eksklusivt særpreg, samtidig som den lyddempende effekten kommer til nytte. Ofte brukes spilehimling i næringsbygg, men det er ingenting i veien med å ha spilehimling i moderne hjem med god takhøyde.

Det er to metoder som vanligvis brukes for å feste spiler i tak. Den ene er at spilene blir festet enkeltvis til et skjult bæresystem som bygges først i taket. Spilehimling finnes også i ferdige stykker eller elementer. Da får du moduler levert, som håndverkern deretter setter opp.

Et spilerekkverk med stående trespiler.
Trespiler kan legges vannrett og loddrett. Stående trespiler gir en optisk illusjon av at noe er høyt og smalt, mens liggende spiler ser brede og lange ut.

Ofte stilte spørsmål om spiler:

De vanligste metodene er enten å feste enkelte spiler fast i en bærekonstruksjon, eller å montere ferdige moduler.
Når man skal feste spiler i taket, må det bygges en bærekonstruksjon, eller et rammeverk, som spilene enkeltvis festes i. Det er også mulig å feste moduler, hvor spilene er plassert i større stykker og festes i et rammeverk.
Snekkere og tømrere kan bistå deg med å kjøpe de beste spilene til ditt prosjekt. De fleste byggvarehus har råmaterialene som er nøvendige. Husk at de fleste håndverkere har gode avtaler med leverandører av materialer.

Klar for å få spiler i ditt hjem?

Legg ut oppdraget på Mittanbud idag!

Klar for å få spiler i ditt hjem?

Legg ut oppdraget på Mittanbud idag!

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.