Baderomsoppussing

Få tilbud på renovering av bad

Å pusse opp badet kan være en av de største investeringene du gjør i boligen din. Få tilbud fra dyktige håndverkere i dag til å hjelpe deg med ditt drømmebad.

Legg ut jobb

Dette bør du vite når du skal pusse opp badet

Pris, beregning av tid og hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal renovere badet ditt. Her finner du informasjon som hjelper deg å ta de riktige valgene.

Badet er sammen med kjøkkenet det viktigste rommet folk vurderer når de skal kjøpe ny bolig. Leiligheter og hus som er i god stand og gjerne nylig oppusset merker klart mer trykk i markedet når de skal selges. Derfor kan det være en smart idé å investere i badet, ikke bare for å få badet du ønsker deg, men også når du en gang i fremtiden skal selge boligen.

Hvor mye det koster å pusse opp badet avhenger blant annet av størrelsen på badet, hvor mye du velger å gjøre selv, hva slags standard du ønsker, alder på badet og hvilken forfatning baderommet er i. Ut i fra jobbene som har blitt lagt ut på Mittanbud har vi beregnet at snittprisen er omtrent 215.000 kr, lav pris er 90.000 kr og høy pris er 350.000 kr når det gjelder totalrenovering av badet. Det er derimot godt mulig at du ikke trenger å totalrenovere, men heller spare penger ved å gjøre noe selv eller gjøre mindre omfattende endringer.

Ikke alle vil eller trenger å totalrenovere badet. Har du et lavere budsjett og ønsker å ikke bruke for mye penger er dette godt mulig. Mye av oppussingen av badet må derimot overlates av sakkyndige da det må gjøres forskriftsmessig, men noe av jobben kan du gjøre selv. Hvis du for eksempel river det eksisterende badet selv kan du spare en del tusen. Hvis du bytter ut skap og vask, maler, installerer downlights og setter inn nytt dusjkabinett kan mye være gjort og badet kan fremstå som et nytt, moderne rom.

Begynner derimot badet ditt å bli over ti år gammelt bør du uansett vurdere å gjøre en totalrenovering, da bad har en levetid på omtrent 15 år.

Å pusse opp et bad tar som regel 3-6 uker. Dersom du ikke har et annet bad i din egen bolig bør du tenke på om du du bør bo et annet sted i dagene du ikke har toalett og dusj, eller om du har en nabo som kan stille til hjelp.

Slik velger du riktig håndverker

At badet er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet, vær derfor nøye når du velger håndverker.

For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på anbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger. Skikkeligrørlegger.no har skrevet en liste over hva du bør inkludere i beskrivelsen av jobben du legger ut.

At baderomsbyggingen har blitt gjort forskriftsmessig og kvalitet til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Håndverkeren må ha erfaring og visse sertifiseringer for å sikre at resultatet blir optimalt. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud.no om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har.

At håndverker har visse sertifiseringer gir deg som forbruker en trygghet i at alt blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig. Noen viktige sertifiseringer er:

Våtromsnormen gir retningslinjer for hvordan man bygger et sikkert og robust baderom. Den er ikke lovpålagt og følge, men det gir en ekstra trygghet å velge noen som kan dokumentere at de følger den.
Våtromssertifisering betyr at håndverker har gjennomgått relevante kurs for å bygge et tett og sikkert bad. Alle håndverkere som følger våtromsnormen har våtromssertifisering.
• Er bedriften godkjent som våtromsbedrift av Fagrådet for våtrom (FFV) følger de våtromsnormen. Søk etter bedrift her.

Du bør alltid vurdere tilbud fra flere leverandører. Totalpris avhenger av hva slags inventar du velger, hvor omfattende oppussingen er og hva som er inkludert i tilbudet. Du bør alltid be om at eventuelle ekstrakostnader spesifiseres i tilbudet.

Det er lurt å få håndverker på befaring:

• for å velge best plassering av inventar

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.Skriv alltid kontrakt for jobben du vil ha gjort. Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil 5 års garanti.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Fagrådet for våtrom (FFV) har skrevet en liste over punkter du bør ha med i sluttdokumentasjonen. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold), som helt enkelt er en perm med en bruksanvisning for det nye badet ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Evalueringer av baderomsjobber

Oppussing av eksisterende bad, 3.66 m2

"Jeg er glad jeg valgte Berthelsen & Vu AS til å totalrenovere badet mitt. Det har vært lett å kommunisere fra start til slutt, og mine ønsker om endringer underveis ble tatt hensyn til. Det er god kvalitet på arbeidet, og alt ble utført til avtalt pris og tid. Profesjonelle, pålitelige og hyggelige folk som varmt kan anbefales!"

- Iselin Gjøvåg Hollund, 14. september 2019

Renovering av bad, rørleggerarbeid

"Utførte jobben helt utmerket til avtalt pris. God kommunikasjon underveis. Anbefales!"

- Yngvar Monstad, 15. august 2019

Renovering av bad

"Veldig ryddig og proff utføring, god kommunikasjon hele veien og ikke minst hyggelige folk :) Kan absolutt anbefales!"

- Thomas Olsen, 1. august 2019

Baderomsrenovering

"Kjempe fornøyd med arbeidet, totalrenoverte badet, jobben var ferdig akkurat den dagen vi ble enige om. Bra kommunikasjon. Anbefales på det sterkeste."

- Shahryar Qureshi, 13. august 2019

Totalrenovere baderom

"Hardtarbeidene flinke fagfolk som leverte kvalitetsarbeid til avtalt tid (og faktisk litt før). Veldig hyggelig folk, lette å kommunisere med, gode innspill og konstruktive forslag underveis. Vi er svært fornøyde med med vårt nye baderom og anbefaler Baderomseliten på det sterkeste."

- Kristina Nesvaag, 10. august 2019

Oppussing bad hybel

"Veldig fornøyd med jobben som ble gjort. God kommunikasjon underveis og veldig bra resultat. Kan trygt anbefale CCD Eiendomstjenester."

- Bodil Høie, 13. august 2019

Skaff deg drømmebadet ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere til oppussing av badet ditt. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få akkurat det badet du ønsker deg.