Alt du må vite om oppussing av badet

Pusse opp bad

Å pusse opp et bad er omfattende - På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar ditt baderomsprosjekt fra A til Å.

Få tilbud fra flere bedrifter

Regn ut prisen på drømmebadet

Før du starter baderomsprosjektet ditt har du kanskje lyst til å sjekke hvor mye det vil koste. Med vår priskalkulator kan du få et estimat på hvor mye du bør budsjettere med. Test vår kalkulatoren under for å finne prisen på ditt neste bad.

Utførelse
Standard
Prisestimat

Beregn pris på badet

Regn ut hva oppussing av badet ditt vil koste med vår oppdaterte baderomskalkulator

Hva skal gjøres?Hvordan pusse opp badet steg for steg

Pris, beregning av tid samt hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal pusse opp badet ditt. På denne siden får du råd om hva du må tenke på før og under oppussingen. Samtidig gir vi deg muligheten til å innhente tilbud fra flere håndverkere. Slik forsikrer du deg om at du velger den beste løsningen.

Det er ingen hemmelighet at det å pusse opp bad kan være kostbart, men husk at kostnaden kan være en investering som over tid vil lønne seg og som du senere vil tjene på. Har du for eksempel planer om å en gang selge boligen din, vil badets standard ha mye å si for hvor mye du får solgt boligen for.

Start med å lage en helhetlig plan for hvordan du skal finansiere prosjektet og hvor mye penger du kan legge i det før du setter i gang arbeidet – og hold deg til den! Dårlig planlegging og endringer underveis er hovedgrunnen til at mange budsjetter og tidsplaner sprekker. Prioriter ønskene for ditt nye bad etter behov og kostnad

Teknisk stand på badet indikerer hvorvidt det er på tide å fornye.

Skal du helrenovere badet kan det være hensiktsmessig å skaffe til veie en målsatt oversiktstegning av rommet. Tegningen bør vise rørløp, sluk, vinduer, og dører. På den måten får du og den som skal hjelpe deg å tegne ditt nye bad et godt grunnlag for planleggingen av jobben. å flytte avløp og rørløp er både tidskrevende og kostbart, og kan unngås ved god planlegging.

Det er også viktig at du får en oversikt over badets tekniske standard. Selv om badets utseende ikke avslører noen feil og mangler, og du ikke tidligere har opplevd lekkasje, er dette ingen garanti for at badet oppfyller alle tekniske krav. Få derfor en rørlegger på befaring som kan avdekke om det er behov for mer omfattende arbeid enn du selv har sett for deg.

Å pusse opp bad er en kompleks affære. Nå som du har fått en bedre oversikt over badets tilstand, er det tid for å tenke på det desidert viktigste i forbindelse med baderom - fuktbeskyttelse. Ingen ting er viktigere enn membran når du skal fuktsikre badet, vær derfor ekstra kritisk i valg av produkt. Ikke tenk at det er her du skal spare penger, det kan fort bli kostbart dersom badet viser seg å ikke være tett.

Det finnes flere typer ulike membran. Hvilken du går for er ikke så viktig – at membranen blir lagt riktig er derimot avgjørende for et sikkert resultat. Sørg også for at produktet du velger har en teknisk godkjenning fra SINTEF. Er du usikker på hva som lønner seg for ditt bad, spør fagpersoner om råd.

Her kommer den morsomme delen. Baderommet er et av husets viktigste rom, så bruk god tid på å planleggingen. Det er lett å la seg rive med av inspirasjon og spennende løsninger, men det er allikevel en del praktiske ting du bør tenke igjennom. Hvem skal bruke badet og hva har du faktisk behov for?

Kanskje må drømmen om dobbelservant eller badekar vike for behovet for vaskemaskin. Når det kommer til selve interiøret kan det lønne seg å styre unna trender og holde en nøytral linje og heller satse på å krydre med detaljer.

Å pusse opp et bad tar som regel 3-6 uker. Dersom du ikke har tilgang til annet bad i din egen bolig bør du tenke på hvor vidt du bør flytte ut under oppussingsperioden eller om du har en nabo som kan hjelpe deg.

Slik velger du riktig håndverker til badet

At badet er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Vi anbefaler at du får tilbud fra flere håndverkere ved større oppussingsprosjekter. Dette gir deg en bedre oversikt over mulighetene du har, og gjør det lettere å sammenligne løsninger, kvalitet og pris.

Sammen med Tryg Forsikring har vi laget Norges første oppussingsforsikring. Dette gir deg som forbruker ekstra trygghet. Skulle du være uheldig med ditt oppussingsprosjekt dekker forsikringen deg med inntil 1 million kroner. Spesielt ved store jobber - som ved oppussing av bad, vil forsikringen være en god investering. Forsikringssummen er dessuten veldig gunstig.

Les mer om oppussingsforsikringen her.

Bruk fagfolk med erfaring og nødvendig kompetanse, det øker sjansen for et godt sluttresultatet. Sjekk hva bedriften er godkjent for å gjøre og hvilke sertifiseringer de besitter.

At baderomsbyggingen blir gjort forskriftsmessig og med kvalitet til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har.

At håndverker har visse sertifiseringer gir deg som forbruker en trygghet i at alt blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig. Noen viktige sertifiseringer er:

Våtromsnormen gir retningslinjer for hvordan man bygger et sikkert og robust baderom. Den er ikke lovpålagt og følge, men det gir en ekstra trygghet å velge noen som kan dokumentere at de følger den.
Våtromssertifisering betyr at håndverker har gjennomgått relevante kurs for å bygge et tett og sikkert bad. Alle håndverkere som følger våtromsnormen har våtromssertifisering.
• Er bedriften godkjent som våtromsbedrift av Fagrådet for våtrom (FFV) følger de våtromsnormen. Søk etter bedrift her.

Ved større oppussinger kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi. Ønsker du en enkel oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du sjekke bedriften profilside på Mittanbud, eller søke på Proff.

Les evalueringer fra tidligere kunder og be alltid om referanser fra bedriftene. Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle, kan du invitere de på befaring. Husk å gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren før du ber om et tilbud.

Berfaring kan lønne seg av flere grunner:

• for å velge best plassering av inventar

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

Det er viktig å beskrive jobben så godt som mulig. Bruk gjerne bilder for å gi bedriftene som er interessert i oppdraget et innblikk i hva jobben innebærer. For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på anbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger.

Svart arbeid er faktisk mindre utbredt gjennom anbudstjeneste enn ellers i samfunnet, viser en undersøkelse utført av Skatteetaten. Du bør ikke falle for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Vi anbefaler også at du unngår å betale på forhånd. Du kan betale underveis, men ikke betal før du ser at jobben blir gjort tilfredsstillende.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Fagrådet for våtrom (FFV) har skrevet en liste over punkter du bør ha med i sluttdokumentasjonen. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold). Dette er en enkel perm med en bruksanvisning for det nye badet ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Vi stiller krav til bedriftene

Å finne dyktige fagfolk når du skal pusse opp badet skal være trygt, enkelt og effektivt. Derfor stiller vi krav til dokumentasjon, administrasjon og erfaring hos bedrifter som skal utføre større jobber via Mittanbud. Les mer om hvilke krav vi setter her.

Siste evalueringer

Renovering av bad

Degalot gjorde en god jobb og leverte i henhold til det vi avtalte. Vi la flis på flis på vegger og gulv, fliset inn toalettsisterne og fikk opp vegghengt toalett, ny dusj, nytt badromsmøbel og servant og installerte spotter i tak. Har mottatt all dokumentasjon på arbeidet som ble utført og har ikke opplevd problemer i forkant, underveis eller i etterkant. Vi er svært fornøyde med vårt nye bad og jeg kan anbefale Degalot til andre for lignende jobber. De var smidige, fleksible og effektive uten at det påvirket kvaliteten slik vi ser det.

- Henrik Vorkinn

Helrenovering av bad

Prosjektlederen vår Nikolai tok seg av ALT og holdt oss løpende oppdatert gjennom hele prosessen. Proft utført og vi ble strålende fornøyd med resultatet. Anbefales på det sterkeste.

- Ane Nordahl Carlsen

* Fortsatt ledig: Pusse opp leilighet samt renovere bad

Tusen takk til City Dekorasjon for flott utført jobb. De har totalrenovert leiligheten min og jeg er kjempe fornøyd. De har blant annet senket tak og lagt spotlighter, sparklet og malt vegger og tak, montert ny kjøkkeninnredning, lagt varmefolie og varmekabler. Skiftet parkett. Renovert badet med nye fliser og skiftet baderomsinnredning. Mehmet i Citydekorasjon har et stort team med hyggelige og dyktige folk som jobber for han. De er svært effektive og veldig flinke. Jeg er veldig godt fornøyd med jobben som er gjort og også med kommunikasjon og oppfølging underveis. Jeg kommer til å bruke Citydekorasjon om jeg skal pusse opp senere også, og jeg kan veldig gjerne anbefale de til andre.

- May-Britt Kvalsund Våge

pusse opp 3,5 - 4 kvadrats meter bade

Pålitelige,flinke og snille folk. Noe feil kan oppstå grunnet kommunikasjon men de retter alle feilene opp (ved anmerkning) med smil og uten stress. Jeg opplevde det selv at hvis kunde har rett de ikke prøver å finne "dårlige unnskyldninger" mens de fikser dette med en gang. En strålende og anbefalende gjeng.

- Nikola Dumic

Korrigere feil gulvfall i lite baderom

De korrigerte fall i et mindre bad på en helg. Veldig proft og fint arbeid. Svært rimelig. Anbefales på det sterkeste!

- Carl Christian Mathiesen

Ønsker tilbud på konstruksjon av bad på loft

Vi benyttet oss av Lomundal Bygg, med Amund Nordal som prosjektleder, da vi pusset opp deler av et loft og konstruerte et nytt bad i et hus fra 1930-tallet. Dette loftet var en salig blanding av gammelt og nytt, noe som kunne vært en utfordring. I tillegg ga tegningene ikke alltid tydelig informasjon om hvordan ting skulle gjøres. Vi syntes Lomundal Bygg taklet dette på en svært god måte. De var fleksible når vi ønsket nye eller andre løsninger (ofte på kort tid) og kom med gode råd underveis. Samarbeid med rørlegger og elektriker virket veldig bra. Vi hadde ingen tilfeller av kommunikasjonsproblemer, ansvarsfrasigelser eller liknende. Vi anbefaler derfor Lomundal Bygg til andre prosjekter.

- Tord Finne Vedøy

Renovering av bad

Strålende kommunikasjon gjennom hele prosessen, veldig bra kvalitet på arbeidet. Jobben ble ferdig til avtalt tid, regningen som forventet. Etter mange advarsler og skremselshistorier om renoveringer som gikk feil, så var dette en fantastisk opplevelse uten problemer. Tusen takk for samarbeidet.

- Morten Fahle

Totalrenovering av lite bad, Oslo

Dyktighandverker totalrenoverte vårt lille bad og vi er veldig fornøyde: De holdt avtalt pris, var ferdige før avtalt tid og gjorde et både skikkelig, vakkert og godt dokumentert arbeid. Vi ble enige om et lite forskudd, delbetaling halvveis og sluttsum ved ferdigstillelse.

- Eva M. Karbø

Skaff deg drømmebadet ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere til oppussing av badet ditt. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få akkurat det badet du ønsker deg.