Få tilbud på oppussing av badet

Pusse opp bad

Å pusse opp et bad er omfattende - På Mittanbud kan du få tilbud fra flere dyktige og seriøse håndverkere som tar ditt baderomsprosjekt fra A til Å.

Start med å beskrive prosjektet ditt

Hvordan pusse opp badet steg for steg

Pris, beregning av tid samt hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal pusse opp badet ditt. Oppussing av badet er en av de største investeringene du gjør i boligen din, og kan fort bli en dyr affære. Det er derfor viktig at du planlegger prosjektet nøye. På denne siden får du råd om hva du må tenke på før og under oppussingen. Samtidig gir vi deg muligheten til å innhente tilbud fra flere håndverkere. Slik forsikrer du deg om at du velger den beste løsningen.

Det er ingen hemmelighet at det å pusse opp bad kan være kostbart, men husk at kostnaden kan være en investering som over tid vil lønne seg og som du senere vil tjene på. Har du for eksempel planer om å en gang selge boligen din, vil badets standard ha mye å si for hvor mye du får solgt boligen for.

Start med å lage en helhetlig plan for hvordan du skal finansiere prosjektet og hvor mye penger du kan legge i det før du setter i gang arbeidet – og hold deg til den! Dårlig planlegging og endringer underveis er hovedgrunnen til at mange budsjetter og tidsplaner sprekker. Prioriter ønskene for ditt nye bad etter behov og kostnad

Teknisk stand på badet indikerer hvorvidt det er på tide å fornye.

Skal du helrenovere badet kan det være hensiktsmessig å skaffe til veie en målsatt oversiktstegning av rommet. Tegningen bør vise rørløp, sluk, vinduer, og dører. På den måten får du og den som skal hjelpe deg å tegne ditt nye bad et godt grunnlag for planleggingen av jobben. å flytte avløp og rørløp er både tidskrevende og kostbart, og kan unngås ved god planlegging.

Det er også viktig at du får en oversikt over badets tekniske standard. Selv om badets utseende ikke avslører noen feil og mangler, og du ikke tidligere har opplevd lekkasje, er dette ingen garanti for at badet oppfyller alle tekniske krav. Få derfor en rørlegger på befaring som kan avdekke om det er behov for mer omfattende arbeid enn du selv har sett for deg.

Å pusse opp bad er en kompleks affære. Nå som du har fått en bedre oversikt over badets tilstand, er det tid for å tenke på det desidert viktigste i forbindelse med baderom - fuktbeskyttelse. Ingen ting er viktigere enn membran når du skal fuktsikre badet, vær derfor ekstra kritisk i valg av produkt. Ikke tenk at det er her du skal spare penger, det kan fort bli kostbart dersom badet viser seg å ikke være tett.

Det finnes flere typer ulike membran. Hvilken du går for er ikke så viktig – at membranen blir lagt riktig er derimot avgjørende for et sikkert resultat. Sørg også for at produktet du velger har en teknisk godkjenning fra SINTEF. Er du usikker på hva som lønner seg for ditt bad, spør fagpersoner om råd.

Her kommer den morsomme delen. Baderommet er et av husets viktigste rom, så bruk god tid på å planleggingen. Det er lett å la seg rive med av inspirasjon og spennende løsninger, men det er allikevel en del praktiske ting du bør tenke igjennom. Hvem skal bruke badet og hva har du faktisk behov for?

Kanskje må drømmen om dobbelservant eller badekar vike for behovet for vaskemaskin. Når det kommer til selve interiøret kan det lønne seg å styre unna trender og holde en nøytral linje og heller satse på å krydre med detaljer.

Å pusse opp et bad tar som regel 3-6 uker. Dersom du ikke har tilgang til annet bad i din egen bolig bør du tenke på hvor vidt du bør flytte ut under oppussingsperioden eller om du har en nabo som kan hjelpe deg.

150 000 - 350 000

hvor mye koster det å pusse opp badet?

Prisen på et nytt baderom ligger stort sett mellom 150 000 til 350 000 kroner. Gjennomsnittsprisen på bad pusset opp gjennom Mittanbud er 240 000 kroner for et bad på 5 kvadratmeter. Prisen avhenger i stor grad av størrelse på badet og ønsket standard på materialer og inventar.

Regn ut hva badet ditt vil koste her

Vi stiller krav til bedriftene

Å finne dyktige fagfolk når du skal pusse opp badet skal være trygt, enkelt og effektivt. Derfor stiller vi krav til dokumentasjon, administrasjon og erfaring hos bedrifter som skal utføre større jobber via Mittanbud. Les mer om hvilke krav vi setter her.

Legg ut baderomsjobben der du bor

Finn dyktige håndverkere nær deg!

Slik velger du riktig håndverker til badet

At badet er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Vi anbefaler at du får tilbud fra flere håndverkere ved større oppussingsprosjekter. Dette gir deg en bedre oversikt over mulighetene du har, og gjør det lettere å sammenligne løsninger, kvalitet og pris.

Sammen med Tryg Forsikring har vi laget Norges første oppussingsforsikring. Dette gir deg som forbruker ekstra trygghet. Skulle du være uheldig med ditt oppussingsprosjekt dekker forsikringen deg med inntil 1 million kroner. Spesielt ved store jobber - som ved oppussing av bad, vil forsikringen være en god investering. Forsikringssummen er dessuten veldig gunstig.

Les mer om oppussingsforsikringen her.

Bruk fagfolk med erfaring og nødvendig kompetanse, det øker sjansen for et godt sluttresultatet. Sjekk hva bedriften er godkjent for å gjøre og hvilke sertifiseringer de besitter.

At baderomsbyggingen blir gjort forskriftsmessig og med kvalitet til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har.

At håndverker har visse sertifiseringer gir deg som forbruker en trygghet i at alt blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig. Noen viktige sertifiseringer er:

Våtromsnormen gir retningslinjer for hvordan man bygger et sikkert og robust baderom. Den er ikke lovpålagt og følge, men det gir en ekstra trygghet å velge noen som kan dokumentere at de følger den.
Våtromssertifisering betyr at håndverker har gjennomgått relevante kurs for å bygge et tett og sikkert bad. Alle håndverkere som følger våtromsnormen har våtromssertifisering.
• Er bedriften godkjent som våtromsbedrift av Fagrådet for våtrom (FFV) følger de våtromsnormen. Søk etter bedrift her.

Ved større oppussinger kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi. Ønsker du en enkel oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du sjekke bedriften profilside på Mittanbud, eller søke på Proff.

Les evalueringer fra tidligere kunder og be alltid om referanser fra bedriftene. Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle, kan du invitere de på befaring. Husk å gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren før du ber om et tilbud.

Berfaring kan lønne seg av flere grunner:

• for å velge best plassering av inventar

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

Det er viktig å beskrive jobben så godt som mulig. Bruk gjerne bilder for å gi bedriftene som er interessert i oppdraget et innblikk i hva jobben innebærer. For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på anbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger.

Svart arbeid er faktisk mindre utbredt gjennom anbudstjeneste enn ellers i samfunnet, viser en undersøkelse utført av Skatteetaten. Du bør ikke falle for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Vi anbefaler også at du unngår å betale på forhånd. Du kan betale underveis, men ikke betal før du ser at jobben blir gjort tilfredsstillende.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Fagrådet for våtrom (FFV) har skrevet en liste over punkter du bør ha med i sluttdokumentasjonen. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold). Dette er en enkel perm med en bruksanvisning for det nye badet ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Siste evalueringer

Ønsker tilbud på konstruksjon av bad på loft

Vi benyttet oss av Lomundal Bygg, med Amund Nordal som prosjektleder, da vi pusset opp deler av et loft og konstruerte et nytt bad i et hus fra 1930-tallet. Dette loftet var en salig blanding av gammelt og nytt, noe som kunne vært en utfordring. I tillegg ga tegningene ikke alltid tydelig informasjon om hvordan ting skulle gjøres. Vi syntes Lomundal Bygg taklet dette på en svært god måte. De var fleksible når vi ønsket nye eller andre løsninger (ofte på kort tid) og kom med gode råd underveis. Samarbeid med rørlegger og elektriker virket veldig bra. Vi hadde ingen tilfeller av kommunikasjonsproblemer, ansvarsfrasigelser eller liknende. Vi anbefaler derfor Lomundal Bygg til andre prosjekter.

- Tord Finne Vedøy

Totalrenovering av lite bad, Oslo

Dyktighandverker totalrenoverte vårt lille bad og vi er veldig fornøyde: De holdt avtalt pris, var ferdige før avtalt tid og gjorde et både skikkelig, vakkert og godt dokumentert arbeid. Vi ble enige om et lite forskudd, delbetaling halvveis og sluttsum ved ferdigstillelse.

- Eva M. Karbø

Baderom renovering inkl gulv, rørlegger og el

Ergo Entreprenør har gjort en imponerende jobb med å totalrenovere et 10 kvm bad. Prisen ble som avtalt. Rørlegger- og elektrikerarbeidet ble solid utført. Resultatet ble over forventning, og løsninger, plassering av møbler og utstyr, etc, som primært ble kommunisert muntlig, ble forstått og implementert til fulle. Særlig var de flinke med detaljer og løsninger med fliser. På slutten, da enkelte detaljer gjensto, men badet kunne brukes, hadde nok andre jobber prioritet, men alt ble løst på en god måte. Selv om bedriften manglet våtromssertifikat da vi bestilte, er erfaringen, kunnskapen og ferdighetene der. Ergo Entreprenør kan anbefales.

- Hans Olav Nyland

Rehabilitering av bad/vaskerom

Vi brukte Gohuset AS til å renovere to bad og vaskerom i hus, og har vært kjempefornøyde med jobben og oppfølgingen. Vi opplevde en åpen, ærlig og engasjert dialog med gode råd underveis. Jobben ble profesjonelt utført, utfordringer underveis ble løst på en god, profesjonell og betryggende måte. Resultatet ble kjempebra, og oppfølgingen kunne ikke vært bedre.

- Charlotte Benneche

Pusse opp et lite bad

Til å stole på. Gav fastpris

- Lindis Stranden

Montere dusjhjørne

De monterte ett nytt dusjhjørne. Ryddige. Hygglig. Raske. Rimlige. Anbefales til lignande oppgaver.

- Mattias Virtanen

Renovering av baderoom

Svært fornøyd med vårt nye totalrenoverte bad. Gamar og resten i Strømmen Bad & Rørlegger er veldig behaglige og påletelige, og sluttresultatet er perfekt. Anbefales på det sterkeste

- Stelian Joseif

Oppussing av bad

Veldig fornøyd med jobben. Pris og kvalitet var bra. Utførte etter avtalte tid. Sterk anbefales. Ordentlige karer!

- Anees Rauf

Skaff deg drømmebadet ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere til oppussing av badet ditt. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få akkurat det badet du ønsker deg.