Baderomsoppussing

Få tilbud på renovering av bad

Å pusse opp badet kan være en av de største investeringene du gjør i boligen din. Få tilbud fra dyktige håndverkere til å hjelpe deg med ditt drømmebad.

Legg ut jobb

Dette bør du vite når du skal pusse opp badet

Pris, beregning av tid og hvem som skal gjøre jobben er viktig å tenke på når du skal renovere badet ditt. Her finner du informasjon som hjelper deg å ta de riktige valgene.

Badet er sammen med kjøkkenet det viktigste rommet folk vurderer når de skal kjøpe ny bolig. Leiligheter og hus som er i god stand og gjerne nylig oppusset, merker klart mer trykk i markedet når de skal selges. Derfor kan det være en smart idé å investere i badet, ikke bare for å få badet du ønsker deg, men også hvis du har tenkt til å selge boligen.

Hvor mye det koster å pusse opp badet avhenger av blant annet:

• størrelsen på badet
• hva slags standard du ønsker
• alder på badet
• hvor mye du velger å gjøre selv
• hvilken forfatning baderommet er

Ut i fra jobbene som har blitt lagt ut på Mittanbud har vi beregnet at snittprisen er omtrent 215.000 kr,. Lav pris er 90.000 kr og høy pris er 350.000 kr når det gjelder totalrenovering av badet. Det er derimot godt mulig at du ikke trenger å totalrenovere, men heller spare penger ved å gjøre noe selv eller gjøre mindre omfattende endringer.

Ikke alle vil eller trenger å totalrenovere badet. Har du et lavere budsjett og ønsker å ikke bruke for mye penger er dette godt mulig. Mye av oppussingen av badet må derimot overlates av sakkyndige da det må gjøres forskriftsmessig. Hvis du bytter ut skap og vask, maler, installerer downlights og setter inn nytt dusjkabinett kan mye være gjort og badet kan fremstå som et nytt, moderne rom.

Begynner derimot badet ditt å bli over ti år gammelt bør du uansett vurdere å gjøre en totalrenovering, da bad har en levetid på omtrent 15 år.

Å pusse opp et bad tar som regel 3-6 uker. Dersom du ikke har et ekstra bad i boligen din, bør du tenke på om du bør bo et annet sted i dagene du ikke har toalett og dusj. Eller har du kanskje en nabo som kan stille til hjelp?

Slik velger du riktig håndverker

At badet er bygget etter gjeldende forskrifter og standarder er avgjørende for kvaliteten på sluttresultatet. Vær derfor nøye når du velger håndverker.

Vi anbefaler at du får tilbud fra flere håndverkere ved større oppussingsprosjekter. Dette gir deg en bedre oversikt over mulighetene du har, og gjør det lettere å sammenligne løsninger, kvalitet og pris.

Sammen med Tryg Forsikring har vi laget Norges første oppussingsforsikring. Dette gir deg som forbruker ekstra trygghet. Skulle du være uheldig med ditt oppussingsprosjekt dekker forsikringen deg med inntil 1 million kroner. Spesielt ved store jobber - som ved oppussing av bad, vil forsikringen være en god investering. Forsikringssummen er dessuten veldig gunstig.

Les mer om oppussingsforsikringen her.

Bruk fagfolk med erfaring og nødvendig kompetanse, det øker sjansen for et godt sluttresultatet. Sjekk hva bedriften er godkjent for å gjøre og hvilke sertifiseringer de besitter.

At baderomsbyggingen blir gjort forskriftsmessig og med kvalitet til minste detalj er avgjørende for sluttresultatet. Sjekk bedriftenes profilsider på Mittanbud om de er en mesterbedrift og hvilke sertifiseringer de har.

At håndverker har visse sertifiseringer gir deg som forbruker en trygghet i at alt blir gjort riktig og at resultatet blir best mulig. Noen viktige sertifiseringer er:

Våtromsnormen gir retningslinjer for hvordan man bygger et sikkert og robust baderom. Den er ikke lovpålagt og følge, men det gir en ekstra trygghet å velge noen som kan dokumentere at de følger den.
Våtromssertifisering betyr at håndverker har gjennomgått relevante kurs for å bygge et tett og sikkert bad. Alle håndverkere som følger våtromsnormen har våtromssertifisering.
• Er bedriften godkjent som våtromsbedrift av Fagrådet for våtrom (FFV) følger de våtromsnormen. Søk etter bedrift her.

Ved større oppussinger kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi. Ønsker du en enkel oversikt over bedriftenes økonomiske situasjon kan du sjekke bedriften profilside på Mittanbud, eller søke på Proff.

Les evalueringer fra tidligere kunder og be alltid om referanser fra bedriftene. Når du har valgt hvilke bedrifter som kan være aktuelle, kan du invitere de på befaring. Husk å gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren før du ber om et tilbud.

Berfaring kan lønne seg av flere grunner:

• for å velge best plassering av inventar

• for å avdekke eventuelle ekstrakostnader

• for å bli enige om den optimale løsningen for deg

Etter befaring bør du påse at alt dere ble enige om er spesifisert i tilbudet du har fått. Det er ofte nødvendig med befaring før håndverkeren kan gi et endelig pristilbud.

Skriv alltid kontrakt med bedriften du har bestemt deg for å bruke. Alle seriøse håndverkere skriver kontrakt med kunden på jobber de skal utføre. Mittanbud har i samarbeid med Forbrukerrådet utarbeidet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg og enkel å bruke.

Les guide til hvordan du kan opprette Mittanbuds digitale kontrakt mellom deg og bedrift. De fleste firmaer tilbyr garanti på tetthet og inventar - kontroller at denne garantien er gjort rede for. Som forbruker har du uansett i følge Lov om håndverkertjenester rett på opptil fem års garanti.

Det er viktig å beskrive jobben så godt som mulig. Bruk gjerne bilder for å gi bedriftene som er interessert i oppdraget et innblikk i hva jobben innebærer. For å få en raskere prosess og motta relevante svar på jobben du legger ut på anbud, er det viktig å ta med informasjon som håndverker trenger.

Svart arbeid er faktisk mindre utbredt gjennom anbudstjeneste enn ellers i samfunnet, viser en undersøkelse utført av Skatteetaten. Du bør ikke falle for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Vi anbefaler også at du unngår å betale på forhånd. Du kan betale underveis, men ikke betal før du ser at jobben blir gjort tilfredsstillende.

Pass på at alt er klart til bruk når du betaler. Be også alltid om sluttdokumentasjon på arbeidet som er utført. Fagrådet for våtrom (FFV) har skrevet en liste over punkter du bør ha med i sluttdokumentasjonen. Du har også krav på FDV-instruks (forvaltning, drift og vedlikehold). Dette er en enkel perm med en bruksanvisning for det nye badet ditt. FDV-instruksen er dessuten gull verdt hvis du skulle fått lekkasje i en kran og lurer på hvor hovedkranen sitter.

Siste evalueringer

Bad 2019

ikkenoe å utsette

- F M

Totalrenovere bad

Vi brukte Strømmen Bad og Rørlegger til totalrenovering av bad og vaskerom. Vi valgte Strømmen først og fremst fordi befaringen ble gjennomført enormt grundig, med tegninger og mål, og full prisspesifikasjon. Selve gjennomføringen av arbeidet ble gjort særdeles effektivt, med høy kvalitet, og god kommunikasjon. Ferdig før tiden, selv med ekstra oppgaver som oppstod underveis. Anbefales på det aller sterkeste.

- Geir Inge Espedal

Enkel oppussing av lite bad

Svært pent utført jobb. Hyggelig og ryddig, og til avtalt pris.

- Simen Johannessen

Oppussing av bad på ca. 4,2 kvm

Totalrenovering av et lite bad på 4,2 kvm. Pigging av gulv, varmekabler, flislegging, downlights m.m. De var langt innafor på tid og plan. Fantastisk bra kvalitet og profesjonalitet utført på alt av arbeidet! God kommunikasjon med alle gutta (Micke, Tadas og Gard). Pålitelige, hyggelige, effektive og ryddige. Meget fornøyd med godt arbeidet og god pris.

- Robert Blazek

Pusse opp bad med mikrosement

Veldig godt fornøyd med jobben Patrick gjorde. Pålitelig, ryddig, hyggelig og lett å samarbeide med. Veldig nøyaktig i sitt arbeid og vi er veldig fornøyd med resultatet. Kommer til å bruke han igjen hvis vi skal gjøre noe tilsvarende. Anbefaler å bruke Patrick!

- Per Martin Haugen

Totalrenovering av bad

Dyktig håndverker utførte totalrenovering av mitt bad og de lever opp til navnet sitt! Rafal med flere, gjorde en fantastisk flott jobb og det var god kommunikasjon hele veien. Kan anbefales på sterkeste

- Eidsvold Marianne

Renovering av to bad

Kjempefornøyd med restultatet. Jobben ble utført til avtalt tid og pris. Vi kan trygt anbefale Strømmen Bad & Rørlegger AS

- Mohammed Ali

Oppussing av bad

Høy profesjonalitet i hele prosessen fra befaring til ferdigstillelse!

- Torbjørn Barslett

Skaff deg drømmebadet ditt

Legg ut jobben og motta uforpliktende tilbud fra håndverkere til oppussing av badet ditt. På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få akkurat det badet du ønsker deg.