Topp tre oppussingsprosjekter denne høsten

Norge er på verdenstoppen når det gjelder oppussing, men hva er det vi egentlig pusser opp mest i boligen? Og ikke minst: Når er det vi pusser mest opp?


Sist oppdatert: 25. okt. 2021 13:40

Populære oppussingsprosjekter denne høsten!

Norge er på verdenstoppen når det kommer til oppussing, med høysesong på høsten. At det er mange som sitter med oppussingsplaner nå fremover kan kanskje skyldes at det går mot mørkere tider. Dette gjør at enkelte kanskje har fått litt ekstra lyst til å gjøre det fint hjemme. Mange anser derfor høstmånedene som ypperlige å bruke til å fikse ting hjemme i boligen.

I anledning høysesongen for oppussing har vi i Mittanbud.no sett på de mest populære oppussingsprosjektene i høstmånedene. På topp tre finner vi oppussing av bad, fornying av kjøkkenet og fiksing av tak som typiske høstprosjekter. Vi har derfor samlet noen gode tips til deg som skal pusse opp.

1. Pusse opp badet?

Bruk god tid på å planlegge baderommet. Tenk gjennom hvilke oppgaver du faktisk bruker badet til og tilpass planløsningen, praktiske løsninger og materialvalg etter dine behov. Du bør også ha en finansieringsplan i og med at baderom er et av de dyreste rommene å oppgradere. Oppussing av badet tar gjerne 4 til 6 uker, så tenk gjennom hvordan det praktiske løses og finn en tid det passer å faktisk ikke ha tilgang til badet.

Du bør også sjekke om håndverkeren følger våtromsnormen for hvordan bygge et robust og sikkert baderom. Denne er ikke pålagt, men kan gi en ekstra trygget om håndverkeren kan dokumentere at de følger denne. Fra 1. januar 2012 er det ikke nødvendig å søke kommunen om å bygge nytt bad eller pusse opp bad i enebolig eller hytte, men det er fortsatt noen unntak. Informasjon kan du finne på nettsidene til Direktoratet for byggkvalitet. Se her for flere tips til oppussing av bad.

2. Fornye kjøkkenet?

Kjøkkenet er sammen med badet ofte det dyreste rommet å renovere. Derfor er det viktig at du forbereder deg godt slik at ditt nye kjøkken blir akkurat som du har tenkt deg. Bestem hvor mye penger du vil legge på et nytt kjøkken og tenk gjennom finansieringen.

Bruk god tid på å planlegge hvordan kjøkkenet skal se ut. Tilpass planløsning og praktiske løsninger til dine behov. Tenk gjennom hva som fungerte bra i det gamle kjøkkenet og hva du vil forandre. Finn ut hvilke hvitevarer du trenger. Hvor stort kjøleskap og fryser du velger påvirker planløsningen. Husk at kjøkkenet skal vare lenge, så velg material og farger som du ikke blir lei av med det første. Få flere tips for oppussing av kjøkkenet her.

3. Fikse taket?

Høstværet med mye vind og nedbør kan gi skader på hus og tak. Har du ikke sjekket taket tidligere i år, kan det være smart å gjøre dette før høstværet setter inn. Det viktigste å sjekke på taket er om det er løse eller sprukne takstener, at tilslutninger mot pipe, ventilasjonsrør og lignende er tett. Du bør også se etter om det er mose eller annet møkk på taket, og at takfot, vindski, pipebeslag og plateendende er fri for rust og uten sprekker. I tillegg bør du sjekke at taksikringsutstyret som takstiger og stigetrinn er godt festet. Eventuelle feil bør deretter rettes opp av en fagperson.

Er det på tide å skifte eller fikse taket og skal leie inn fagfolk, bør du sjekke at de som skal utføre jobben er kvalifiserte håndverkere. For å få et bedre grunnlag når man skal bestille nytt tak og forhøre seg om pris, bør du på forhånd ha ta et nøyaktig mål av taket.

Vær tidlig ute!

Er du en av de som vurderer å oppgradere hjemmet denne høsten bør du være tidlig ute med å finne håndverker. Det er mange om beinet for å skaffe håndverkere til de mest populære jobbene – så legg ut jobben nå!

Hent alltid inn tilbud fra flere leverandører og sammenlign dem nøye. Legg ut jobben gratis på Mittanbud, så slipper du bruke tid og energi på å ringe rundt. Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene – det første er ikke nødvendigvis det beste.

Bruk alltid fagfolk med nødvendig kompetanse for jobben. På bedriftenes profilsider på Mittanbud.no kan du se om håndverkeren har Mesterbrev og hvilke sertifiseringer bedriften har. Hos oss blir håndverkeren evaluert etter at jobben er gjort, og det er alltid smart å velge en håndverker som andre kunder har vært fornøyd med.

Les flere gode tips og råd du bør sjekke før du ansetter en håndverker.

Norges største anbudstjeneste

Mittanbud.no er Norges største anbudstjeneste på nett, og lar deg enkelt registrere anbudet ditt med en beskrivelse av hva du ønsker hjelp til. Etter kort tid vil du motta tilbud fra potensielle håndverkere, og sparer mye tid i forhold til å måtte lete deg frem til ulike priser og leverandører på egenhånd. Tjenesten har per dags dato formidlet over 300.000 oppdrag og jobber over hele landet, og det er uforpliktende og gratis.

På Mittanbud.no kan du også lese vurderinger fra tidligere kunder, som kan være nyttig når du skal velge mellom ulike håndverkere.

Planlegger du et nytt oppussingsprosjekt?

Få jobben gjort med Mittanbud

Planlegger du et nytt oppussingsprosjekt?

Få jobben gjort med Mittanbud

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.