60 000 kroner - 200 000 kroner

Hva koster det å støpe grunnmur eller såle?

Prisen på grunnmur avhenger av en rekke faktorer, men i gjennomsnitt koster det omtrent 130 000 kroner. å støpe grunnmur eller såle. Du kan få det så billig som 60 000 kroner, men noen ganger kan det koste opp mot 200 000 kroner. Her skal vi se nærmere på de ulike faktorene som påvirker prisen på såle.

Få tilbud fra flere håndverkere for støping av grunnmur eller såle - helt gratis!

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere.

Prisen på å støpe grunnmur eller såle kan variere stort

Budsjettet er en viktig del av byggeplanleggingen, og det er mange som lurer på hva det koster å støpe grunnmur eller såle. Det er helt essensielt for resten av bygningen at du har et bra og solid fundament på plass, godt egnet for både grunnforholdene og det nordiske klimaet. Det er viktig å legge en god plan for hvilken såle som passer best for deg og hvor mye det koster.

Størrelsen på bygget har svært mye å si for prisen. Det kan være betydelige prisforskjeller mellom å støpe grunnmur til en stor enebolig og til en liten garasje. Du bør allikevel få hjelp fra fagfolk når du skal støpe grunnmur eller såle til noe som er større enn en bod. Arbeidet kan være svært komplisert og må utføres på en grundig måte.

Det kan dessuten dukke opp uforutsette hindringer som påvirker prisen. Noen ganger oppdages ikke krevende grunnforhold før entreprenører setter i gang med å grave. Pristilbudet vil derfor være basert på de forholdene som oppdages under befaringen. Det lønner seg å be om å få alle ekstrautgifter dokumenter skriftlig underveis i prosjektet, slik at du har god kontroll på hva sluttregningen blir.

I enkelte tilfeller kan det lønne seg å teste jorden og berggrunnen på tomten. Du må betale ekstra for disse undersøkelsene, men det kan være til god hjelp når du skal bygge grunnmur. Du kan også unngå endel unødvendige forsinkelser ved å gjøre grundige undersøkelser i forkant. Spør gjerne en erfaren entreprenør om råd og hjelp. Du bør også sjekke om du må søke om byggetillatelse og hva det evt. koster å søke. Du kan finne relevant informasjon på nettsiden til kommunen din.

Hvilken type grunnmur du velger kan påvirke prisen

Prisen varier naturlig nok etter hvilken type såle eller grunnmur du velger å bygge. De ulike grunnmurene trenger forskjellige mengder materialer og arbeidsinnsats. Enkelte grunnmurer er ikke like godt egnet for kaldere klima, og du bør høre på anbefalingene til erfarne entreprenører.

Det finnes mange forskjellige typer grunnmurer, men de fleste regnes som enten grunne eller dype. Et dypt fundament koster som regel mer enn et grunt, ettersom det tar lengre tid, er mer arbeid og du trenger mer materialer. I tillegg benyttes dype grunnmurer ofte i krevende forhold, for eksempel i bratte bakker eller i områder som er utsatt for oversvømmelser.

Grunne fundament er et rimeligere alternativ, ettersom den plasseres bare én meter under bakken. Dersom terrenget og klimaet tillater det, kan du presse ned prisen på grunnmur ved å velge denne typen. Du trenger ikke å grave så mye, og du trenger heller ikke så mye materialer. Du trenger heller ikke så mye betong for å lage fundament av påler. Vekten på huset hviler da på betongpåler med bærebjelker mellom seg. Pålene forsterkes ytterligere med armeringsjern.

Andre ganger graves det grøfter som fylles med sement, betongblokker og armeringsjern. Dette er et bra valg for kaldere klima, ettersom fundamentet er meget sterkt og tåler godt endringer i jorden. Du må være obs på at mengden sement og betongblokker kan påvirke prisen på grunnmuren. Spør gjerne entreprenøren hva som anbefales og prisen på de ulike løsningene.

Velg riktig entreprenør for å få god pris på såle

Grunnmuren bør ikke bare være billig, den bør også bygges av erfarne fagfolk med gode referanser. Du bør velge en entreprenør som kan tilby både høy kvalitet og en fornuftig pris. Dersom pristilbudet virker for godt til å være sant, bør du sjekke opp i selskapets referanser og godkjennelser. Billige løsninger og snarveier kan fort ende opp med å koste deg altfor mye penger.

  • Ring tidligere kunder og spør om de var fornøyd
  • Sjekk hva som er inkludert i prisen
  • Sørg for at alle nødvendige godkjenninger er på plass

Husk at du bokstavelig talt legger grunnlaget for resten av prosjektet. Du kan spare deg for mange frustrasjoner og problemer ved å sikre at du får en solid og god grunnmur, egnet for grunnforhold og terreng. Vi kan hjelpe deg med å finne frem til den best egnede bedriften for nettopp ditt prosjekt med utgangspunkt i ditt budsjett.

Be om befaring og pristilbud fra flere entreprenører

Hvis du ønsker en rimelig pris på grunnmur eller såle, lønner det seg å hente inn pristilbud fra flere entreprenører. Det anbefales å få pristilbudet skriftlig. Du må være obs på at ikke alt av materialer og utgifter regnes med i pristilbudet. Hvis du vil ha mest mulig oversikt over alt av kostnader, bør du være tydelig på dette når du snakker med entreprenørene.

Du bør også være mest mulig detaljert når du sender dem prosjektbeskrivelse. Det er derimot umulig å gi et endelig pristilbud før befaring. Du kan også ha en anbudskonkurranse og velge ut de beste kandidatene ved å sende prosjektbeskrivelsen til oss. Vi sammenligner ulike bedrifter opp mot dine krav til pris og ønsket tidsrom, og sender den en liste over pålitelige entreprenører med et godt omdømme.

Finn ut hva det koster å bygge såle

Vi hjelper deg med å få svar på hva det koster å bygge grunnmur eller såle. Som vi har nevnt tidligere, kan du laste opp beskrivelsen på Mittanbud. Vi velger ut aktuelle bedrifter og utfører grundig kvalitetssikring i forkant:

  • Intervjuer med ledelsen
  • Nøye vurdering av referanser
  • Analyserer referanser

Deretter sender vi deg en liste som matcher prosjektet ditt. Nå er det opp til deg å velge ut hvem du vil ha befaring med. Med et godt utvalg av rimelige og dyktige håndverkere for hånden, er det en smal sak å bygge såle eller grunnmur for en rimelig pris. Send inn beskrivelsen i dag for å få en god pris på grunnmur eller såle.

Siste evalueringer

2 Døråpning uten dørkarmer

Kan sterkt anbefale Murmester Halimi. Veldig fornøyd med alt. Kommet garantert til å bruke de igjen.

- Marius Helland

Oppussing av stue og kjøkken

En profesjonell leverandør, ryddig og pålitelig. Det var god kommunikasjon underveis i prosessen. Veldig løsningsorienterte på utfordringer som oppsto underveis og opptatt av at kunden skal være fornøyd. Kvaliteten på arbeidet som er utført er veldig bra. Jeg kommer garantert til å bruke City dekorasjon til andre oppussingsarbeid.

- Britt-Magni Rutgersen

Henge opp tre malerier i murvegg

Rask, profesjonell og ordentlig. Anbefales.

- Inger Anne Hovland

Montere peisovn til Lecapipa fra 1983

Vi hadde 5 (!) bedrifter inne for å se på en enkel jobb (montere peisovn). De første 4 avtalte pris og tid for å gjøre jobben. Men da tiden kom for at jobben skumme gjøres, trakk de seg en etter en. To av bedriftene fikk plutselig vondt i ryggen, de to andre fant ut at de ikke kunne ta jobben likevel. For hver gang «mistet» vi 14 dager og ble ganske frustrerte. Vi la ut jobben på nytt og fikk kontakt med Mur og Pipeservice. De kom på befaring, avtalte tid for montering. De kom som avtalt, gjorde jobben, var hyggelige og profesjonelle. Prisen var blant de laveste vi ble tilbudt. Hadde vi visst om disse gutta, hadde vi tatt kontak med se direkte og ikke kastet bort nesten 2 mnd. Anbefales!!!

- Dag Braanaas

Sette på plass stein som har falt ut

Flinke og effektive. Bra utført jobb til avtalt pris. Anbefales.

- Petter Gustad

Montering av peisovn

Kord Byggservice utførte arbeidet til min fulle tilfredsstillelse. Kom til avtalt tid, gjennomførte jobben på en svært god måte og til avtalt pris. God kommunikasjon underveis.

- Caroline Vandsemb

Bore 35mm hull i grunnmur

Det er vanskelig å trekke fram noe spesielt her, men de leverte veldig bra arbeid til en god pris! Kommunikasjonen var virkelig noe av det bedre jeg har opplevd i min tid på Mittanbud. Anbefaler Mama Bygg AS på det varmeste.

- Martin Burheim Tingstad

Bore 35mm hull i grunnmur

Det er vanskelig å trekke fram noe spesielt her, men de leverte veldig bra arbeid til en god pris! Kommunikasjonen var virkelig noe av det bedre jeg har opplevd i min tid på Mittanbud. Anbefaler Mama Bygg AS på det varmeste.

- Martin Burheim Tingstad