80 000 - 250 000 kroner

Hva koster det å bytte tak?

Generelt sett er gjennomsnittsprisen for å bytte tak i underkant av 160 000 kr, men prisen kan variere fra 80 000 kr. til 250 000. Her ser vi nærmere på de ulike kostnadene og prisen på forskjellige materialer, slik at du kan sette opp et realistisk budsjett for prosjektet ditt.

Bytte tak

Få tilbud fra flere håndverkere

Skal du gjennomføre større prosjekter lønner det seg alltid å få tilbud fra flere håndverkere.

Ulike løsninger for å drenere

Taket er en av de viktigste fasadene på huset og må vedlikeholdes ved jevne mellomrom. Ikke bare har taket en estetisk funksjon, men et nytt eller godt vedlikeholdt tak kan også øke verdien på boligen. Den har en begrenset levetid, og før eller senere må den skiftes. Da er det mange som lurer på hva det koster å bytte tak.

Hvordan du kan skifte tak etter dine behov

Det er mange forskjellige faktorer som kan ha innvirkning på prisen, og du må påberegne andre kostnader enn bare taktekket. Forskjellige materialer har ulike priser, og derfor kan det være vanskelig å gi en kvadratmeterpris. Dessuten trenger taktekkeren forskjellig tilleggsutstyr.

Å sammenligne tilbudet fra ulike taktekkere er det viktigste du kan gjøre for å få bedre oversikt over kostnadene. Taktekkerne er som regel nødt til å ha befaring for å kunne vurdere jobben og gi deg et nøyaktig pristilbud. Det er lurt å sammenlikne flere håndverkere slik at du kan finne den som passer dine behov og ditt budsjett best.


Du kan spare penger på sikt med regelmessig vedlikehold av taket. Den bør sjekkes hver vår og høst. Du bør tilkalle fagfolk for utbedring eller reparasjoner om du oppdager åpenlyse skader, lekkasjer, mye kondens, dårlige festemidler eller skader på taksikring. Noen ganger holder det at taktekkeren bytter ut ødelagte taksteiner. Selv om taket er slitesterkt, trenger det likevel omsorg og pleie. Du enkelt overlate denne jobben til fagfolk og bestille en serviceavtale til taket ditt.

Det er flere entreprenører som også tar på seg oppdrag til taket ditt etter ulike behov. Det kan være alt fra å fjerne mose til å måke snø. Det holder å skrive inn hvilket arbeid du ønsker på Mittanbud, så kontakter interesserte håndverkere deg.

Du bør også vurdere alderen på taket, hvilke materialer som brukes, konstruksjonen og ikke minst klima. Alt dette har innvirkning på både tilstand og levetid. Dersom du oppdager at taket må byttes, trenger du ikke å fortvile. Dette kan være en god anledning til å bytte til materialer som krever lite vedlikehold og som har lang levetid.

Prisen på ulike materialer

Det finnes mange ulike typer tak, og det er ikke alle som er like godt egnet. Du kan spare penger på sikt ved å velge et tak som er godt rustet til å takle klimaforholdene der du bor. Teglstein er et godt eksempel på tak som har lang levetid i opptil 60-80 år. Den fås i mange forskjellige farger, fasonger og størrelser, og dette er derfor et godt valg for mange boligeiere.

Skiferstein kan vare i opptil 100 år, mens betongstein er en rimelig og god løsning med levetid på 30-40 år. Det er viktig at du spør taktekkeren om hvilke muligheter og alternativer du har. Det er gjerne ikke alt som er tilrådelig og håndverkeren vil kunne hjelpe deg med å velge rett. Platetak for eksempel, bør helst bare brukes om det er lite fall på taket ditt. Ytterligere kostnader for nytt tak inkluderer:

  • Feieplattform
  • Takrenner
  • Snøfanger
  • Nedløp
  • Tak-stige

Det lønner seg å bytte ut takrenne og nedløp mens taktekkeren allerede er på taket. Da sparer du penger ved å gjøre begge deler samtidig, enn å gjøre dette separat på et senere tidspunkt. Du bør også være oppmerksom på at det er påbudt med feieplattform.

Taktekkeren sørger som oftest for å kjøpe inn yttertaket og har sannsynligvis fordelaktige innkjøpspriser. Du kan dermed få et mye bedre pristilbud på det nye taket ditt. En erfaren taktekker med god kompetanse bør ikke ha noen problemer med å veilede deg til det beste alternativet for ditt budsjett.

Andre faktorer som spiller inn på prisen

Størrelsen har mye å si for prisen på å bytte tak. Som nevnt kan det være vanskelig å gi et nøyaktig pristilbud med bare kvadratmeterpris, men jo større taket er, jo dyrere blir det. Du må også ha i tankene at du trenger mer stilas hvis huset er høyt, og det tar lengre tid for taktekkeren å utføre jobben om du har mange vinkler på taket. Prisen på beslag kan også i stor grad variere.

Du må også beregne penger til å rette opp i eventuelle råteskader. Denne utgiften er ofte vanskelig å forutsi, ettersom tilstanden ikke kan bedømmes før taket faktisk er åpnet. Takets rammeverk må også repareres før det nye taket kan legges. Du bør ha i bakhodet at du kanskje må betale for ytterligere reparasjoner.

Siste evalueringer

Ramme inn 5 vinduer i kjeller, utendørs.

Han var effektiv, seriøs og profesjonell. Kjempefornøyd.

- Tove Baanrud

Grave og tørke

Ikke annet å si enn veldig fornøyd! Hadde veldig god kontakt hele veien igjennom og arbeidet ble levert til avtalt tid. Robert hadde mange gode innspill på hva som var greit og gjøre og ikke, så følte meg hele tiden veldig trygg på jobben.

- Joachim Eidtang

DRENERING RUNDT 1/2 AV VERTIKALDELT TOMANNSBOLIG CA. 50 m2 GRUNNFLATE 0956 OSLO

Veldig sporty og klarte oppstart på kort frist rett før ferien.

- Turi Ribler

Ny drenering og utvendig isolering med isodren på endevegg

Møtte på avtalt tid og gjennomførte jobben effektivt og med et ryddig resultat. Flinke folk.

- Ole Nerseth

Skifte innerdører og etterisolere i blokkleilighet

Grei kommunikasjon og proff gjennomføring. Måtte følge opp litt i forhold til rengjøring etterpå, men da ble det tatt tak i og fikset umiddelbart! Kvalitet på arbeid er veldig bra.

- Linn Blomfeldt

Reparasjon og oppgradering av gårdsplass

Jobben er utført som ønsket og planlagt. KK Utemiljø har vært pålitelige, profesjonelle og har gjort en fagmessig bra jobb. Kan rett og slett anbefales videre.

- John Erik Eid

Drenering rundt deler av bolig

Drenerte rundt huset vårt. De var effektiv og hadde fin gjennomføring til en konkurransedyktig pris

- Charlotte Benneche

Drenering, lysgrav, betongsaging, sette inn vindu

Raske med god kvalitet

- Christoffer Mathiesen