Tips og råd, - Eilén Irene Holt

Slik kan du innrede kjelleren din

En uinnredet kjeller har potensiale til å bli et verdifullt boligareal. Har du alltid drømt om en egen vinkjeller, eller et helt eget treningsstudio med badstue?

Kjeller trening og spa

Å investere i en kjellerrenovering kan gi økt verdi på boligen din. Mulighetene er mange: I en innredet kjeller kan du skape et ekstra oppholdsrom for familien, eller en egen hjemmekino. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Bygg om kjelleren til et treningsrom med badstue

Gjør du om kjelleren til et treningsrom vil dette være en fantastisk investering for deg som har en aktiv familie. På denne måten får du tid til å trene sammen i en travel hverdag, og veien til trening er heller ikke lang.


Å legge et slitesterkt gulv er et sikkert valg som varer over tid. Kjøper du utstyr som kan flyttes rundt i rommet, og monterer speil på veggen, får treningsrommet flere bruksområder. På den måten får du et rom som kan brukes til dans og styrketrening!


Lyse farger er lurt fordi det sørger at kjelleren får et lettere uttrykk. Ønsker du det lille ekstra kan du legge inn muligheter for badstue i kjelleren.

Les også: Har du fukt i kjelleren og skal drenere? Etterisoler samtidig!

Lag din neste hit med musikkstudio i kjelleren

Et musikkstudio i kjelleren er perfekt for den musikalske typen! En viktig ting å huske på er god lyddemping slik at musikkopplevelsen blir perfekt.


I ettertid har du mulighet til å tjene inn igjen noen av byggeutgiftene ved å leie ut studioet, med eller uten teknisk kompetanse.

Trenger du hjelp av en håndverker?

Legg ut jobben i dag!

Ta med kinoen hjem og del fantastiske filmopplevelser

Gjør om kjelleren til et sted hvor du kan dele fantastiske filmopplevelser med venner og familie! Hjemmekino er et verdifullt oppholdsrom som kan brukes av alle i familien.


Har du en fotballinteressert i hjemmet vil dette garantert bli samlingspunktet for den neste kampen. Før du bestemmer deg for hvor dyp bassen skal være, eller hvilket anlegg du skal kjøpe, bør du være sikker på at lyden blir på en god måte.


Her er det smart å bruke lydabsorbenter for å minimere etterklangstiden, og for å høre lyden jevnt i alle frekvenser. Harde gipsvegger vil kaste lydbølgene tilbake. Ved å montere absorbenter i tak eller på veggene får du et behagelig miljø og god lyd.


Dette tar filmopplevelsen til nye høyder

Velger du lysere farger i kjelleren får rommet et romsligere og lettere uttrykk.
Velger du lysere farger i kjelleren får rommet et romsligere og lettere uttrykk.

Imponer gjestene med en gjennomført vinkjeller

En vinkjeller må være mørk og ikke for tørr. Du trenger hyller i tre som tåler høy luftfuktighet, og massiv eik er et godt alternativ. Her gjør det seg godt med spesialtilpassede hyller slik at du får det akkurat etter din smak.


Vinen må lagres vibrasjonsfritt, fordi vinen utvikles fortere og feil dersom den blir utsatt for vibrasjon. Bygger du et rom utenfor vinkjelleren med en bar og sittegruppe, vil hele kjelleren få et gjennomført uttrykk. Her kan du invitere gjestene på noe godt i glasset samtidig som utsikten beundres.


Les også: Nytt gulv? To smarte ting å gjøre samtidig

Gjør kjelleren om til en utleiedel

Å bygge kjelleren om til en utleiedel er en smart investering. I de aller fleste tilfeller er det skattefritt å leie ut en kjellerleilighet, men det er imidlertid noen kriterier som må oppfylles. Før du leier ut bør du forsikre deg om at leiligheten oppfyller alle tekniske krav som stilles i plan-og bygningsloven.


Har du en kjellerleilighet som kan leies ut, kan du tjene inn titusener av kroner hvert år. En av forutsetningene er at utleiearealet må være mindre enn halvparten av boligens boareal.


Når du har kommet frem til hva slags rom du vil ha, må du vurdere hva slags materialer du ønsker å innrede med. Her gjelder både budsjett og komfort.

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.