Tips og råd - Skrevet av Eilén Irene Holt

Hvilket kjøkkenbatteri passer ditt drømmekjøkken best?

Kjøkkenbatterier finnes i ulike varianter, med funksjoner som kan sette prikken over i-en på ditt nye drømmekjøkken. Kanskje du ønsker uttrekkbar tut, eller få boblevann rett i springen?

Uttrekkbar tut gir deg større fleksibilitet

Ønsker du stor bevegelsesfrihet er en uttrekkbar tut egenskapen du ser etter. Det vil si at du kan trekke ut enden på kranen. Tuten sitter høyt, og fordi den er uttrekkbar kan vannet trekkes dit behovet er.

Den har også egenskaper som gjør rengjøringen av kjøkkenet enda mer effektivt. Du kan for eksempel lett dusje kjøkkenbenken med vann, og vaske vekk søl og smuler.

Store gryter er enklere å fylle opp: Med en uttrekkbar tut kan gryten stå på benken, og du slipper å løfte en tung gryte ut av vasken. Rengjøring av grønnsaker er også mer effektivt med en tut du har god kontroll over.

Et sort kjøkkenbatteri med fleksibel tut er et moderne valg som fremhever kontrastene. Foto: Korsbakken Bad AS

Har du plass til en høy kran?

Det er viktig at det er god plass under kjøkkenkranen, slik at du får plass til oppvask og gryter.

Har du et overskap over kjøkkenvasken og ønsker deg en kjøkkenkran med høy tut, er det imidlertid viktig å måle at kranen ikke blir for høy.

Høye kraner finnes i flere ulike varianter, og du må velge den du mener vil passe inn kjøkkenet ditt. Hvor stor krumming du vil ha og hvor høy vasken skal være er noen av avgjørelsene.

Les også: Bygg ditt drømmekjøkken

Avstengingsfunksjon for oppvaskmaskin kan installeres på kjøkkenbatteriet

Kjøkkenbatterier kommer ofte i to forskjellige modeller, en med stengefunksjon og en uten. Du kan selv velge om du ønsker med stengefunksjon eller om du vil ha separat stoppekran. Det er ulike fordeler med begge, avhengig av dine behov.

På nye kjøkkenkraner er det vanlig med stoppekran på oppvaskmaskinen. Mange har denne plassert under vasken.

Hvis du ønsker en lett tilgjengelig stoppefunksjon er det en fordel å ha den direkte på kjøkkenkranen. Slik blir den ikke gjemt i underskapet bak husholdningsartikler. En kran med avstenging for oppvaskmaskin er et smart valg om du er redd for vannlekkasje på kjøkkenet. Om du for eksempel skal reise bort, er det enkelt å vri om før du går ut døren.

Det finnes også elektroniske avstengingsventiler for vaske- og oppvaskmaskiner. På denne måten skjemmer ikke avstengingsventilen kranens design.

Trenger du hjelp av en håndverker?

Legg ut jobben i dag!

Trenger du hjelp av en håndverker?

Legg ut jobben i dag!

Et kjøkkenbatteri i krom med uttrekk er elegant og tidløst. Dette kjøkkenbatteriet passer på alle kjøkken. Foto: Korsbakken Bad AS

Du må ikke velge mellom enten funksjonalitet eller estetikk

Blandebatteriet du velger kan være både funksjonelt og dekorativt! Det er et stort utvalg av kjøkkenbatterier med ulik betjening, som ett-greps, to-greps, touch, berøringsfritt og hybridversjoner. I vår tid, med åpne kjøkken- og stueløsninger, kan du finne et blandebatteri som glir inn i det øvrige interiøret.

En kran med touch, eller en berøringsfri kran, er miljøvennlig. Det gjør at du bruker vann bare når du trenger det. Vil du ha begge egenskaper i et kjøkkenbatteri er det lurt å velge en hybridkran. Den berøringsfrie funksjonen gjør at du kan vaske hendene på en hygienisk og praktisk måte.

I tillegg har slike kraner ofte to enkle hendler for kaldt og varmt vann. Dersom du ønsker temperaturkontroll finnes det blandebatterier med display som viser gradene på vannet. Disse advarer deg også om vanntemperaturen overskrider 42 grader.

Hvis du heller ønsker kokende vann finnes det kjøkkenbatterier med denne egenskapen i tillegg til varmt og kaldt vann. Dette er en løsning som sparer tid, vann og strøm!

Er du en som foretrekker boblevann eksisterer det kjøkkenbatterier med denne funksjonen. Med et lite press på knappen får du perfekt nedkjølt boblevann!

Les også: Slik kan du friske opp hjemmet på en helg!

Velg overflaten som passer din stil

Det er verdt å vite at det finnes flere overflater enn den typiske krommede finishen. Overflaten du velger på ditt kjøkkenbatteri setter tonen på kjøkkenet ditt. Det hjelper deg med å uttrykke din stil og preferanse.

Ønsker du et rustikt uttrykk gjør du det lurt i å velge et blandebatteri i messing. Et sort blandebatteri kan være med på å fremheve kontrastene til materialene rundt. Det er i tillegg både moderne og litt oppsiktsvekkende å velge sort armatur på kjøkkenet.

Ser du etter et stilrent uttrykk er kjøkkenbatterier i rustfritt stål kjent for sine antibakterielle egenskaper.

Kjøkkenet skal gi en følelse av enkel betjening og god arbeidsflyt. Hvis arbeidsflyten er harmonisk opplever vi gjøremålene i hverdagen som hyggeligere.

På Mittanbud finner du dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å få det perfekte kjøkkenet.

Legg ut jobben din hos Mittanbud!

Få tilbud fra flere rørleggere

Legg ut jobben din hos Mittanbud!

Få tilbud fra flere rørleggere

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.