Gjør hus og hage klar til våren

Når vinteren endelig er forbi og varmere vær venter, er tiden inne for å vaske bort støv og skitt og gjøre huset klart for sol og varme. En god vårrengjøring og sommerforberedelse er ikke bare overfladisk rengjøring og pynting – det gir deg også en god anledning til å se hvilken stand boligen er i. Begynner malingen kanskje å falme, eller er det noen vinduer som gjerne skulle vært byttet ut?


Sist oppdatert: 25. jun. 2021 12:20

God innsats ved vasking av hus gir hjemmet glød

Vasking av hus og terrasse er kanskje noe av det viktigste du kan gjøre for å ønske sommeren velkommen: Huset bør få skinne om kapp med solen! Jevnlig vasking av hus med en klar såpe gir best resultat, og det kan være lurt å få en god, årlig rutine på dette.

I områder med mye løvtrær kan du fort oppleve å få grønske på husveggen. Grønske og svertesopp er mulig å vaske bort, og med litt innsats vil du fort se flotte resultater.

Det finnes egne vaskemidler beregnet for husvask og rensing av hus og hage. Husk å være obs på sertifiseringer: Ikke alle såpetyper bør havne i naturen. I tillegg er det flere hjelpemidler du vil trenge. Bruk en god hageslange og kost – en høytrykksspyler kan nemlig ødelegge malingen dersom trykket er for stort.

Les også: Husk vedlikehold av fasaden.

Terrassevask er lurt etter en hard vinter

Vask av terrassen kan i mange sammenhenger gjøres samtidig som husvasken. Dersom du har en terrasse i betong eller flis, kan du faktisk med fordel dra frem høytrykksspyleren. Terrasse i tre bør behandles mer varsomt, og det holder med hageslange og kost. Spyl godt med vann før du påfører såpe i treverket.

Avhengig av hvilken stand terrassen er i, kan du velge ulike såper. Om det kun er oppfriskning etter en hard vinter, kan du bruke en annen såpe enn om du ønsker å gi terrassen en skikkelig vask for sopp og gammel beis.

Bruk gjerne en stiv kost for å få løst opp smuss og skitt. Skyll godt over med hageslangen igjen til all såpe er vekk, og vips – så har du en skinnende ren uteplass!

Lyst til å lese mer? Få terrassen klar til sommeren.

Ikke tid til å ta vårrengjøringen selv?

På Mittanbud finner du dyktige fagfolk som kan ta husvasken for deg!

Ikke tid til å ta vårrengjøringen selv?

På Mittanbud finner du dyktige fagfolk som kan ta husvasken for deg!

Hus med rød takstein i vakkert sommerlandskap, med hvitt stakittgjerde foran
En grundig husvask gjør boligen vårklar!

Gi huset ditt et nytt vårantrekk – et nytt strøk maling gjør underverker

Det er ikke bare du som får lyst på et nytt vårantrekk når solen titter frem: Hjemmet ditt fortjener også dette! Et nytt strøk maling vil fort friske opp stua eller soverommet.

Gå gjerne for en frisk og lys farge som får deg og dine i den rette vårstemningen. Trenger du en maler, kan du få gode tips til å velge riktig maler til ditt malerprosjekt her.

Sammen med noen fargerike pynteputer og blomster er kanskje et nytt malestrøk akkurat det vårantrekket hjemmet ditt fortjener i år?

Grønn stue med sofa i fløyel og turkise puter. Pyntet med en palme i hvit potte og et stuebord i drivved.
"It's all in the details": En stue med koordinerte farger og kontraster i materialene ser ekstra fin ut. Det harde stuebordet i drivved står som en interessant kontrast til den myke sofaen i velour.

Få det perfekte uteområdet

Norge er et langstrakt land, og våren og sommeren kommer i litt ulikt tempo avhengig av hvor du befinner deg. Uansett hvor du bor, er det fint å stelle med uteområdet når snøen endelig smelter. Når vårsolen også kommer fram og minner deg på at utesesongen er rett rundt hjørnet, er det et perfekt tidspunkt å begynne å tenke på hvordan du vil ha det utendørs til sommeren.

Da kan det være fint å starte med rengjøringen av terrasse, balkong eller veranda, så har du et godt utgangpunkt før du begynner å pynte med planter og utemøbler. I tillegg til å vaske terrassen eller plattingen ren etter vinteren, kan du også gjøre noen grep for å vedlikeholde den.

Legg gjerne et lag med beis eller olje på trefellene om nødvendig, så slipper du unødvendig slitasje. Har du ikke lagt trefeller eller fliser over den kalde balkongbetongen er kanskje denne våren tiden for å gjøre noe med det?

La hagen din få puste. Rak bort løv, møkk og annet rot fra hagen. Hvordan ser plattingen og hellene ut? Er treverket tørt etter mye snø er det fornuftig og beise både platting og rekkverk. En kontroll om hagegjerdet fortsatt står støtt er også å anbefale. Står det fortsatt støtt fortjener det kanskje bare et nytt malingsstrøk?

Finn dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med jobben dersom du ikke har tid eller mulighet til å gjøre det selv!

På tide å gjøre hjemmet klart for våren?

På Mittanbud står håndverkerne klare!

På tide å gjøre hjemmet klart for våren?

På Mittanbud står håndverkerne klare!

Vil du få inspirasjon og tips til oppussing av din bolig?

Meld deg på Mittanbuds nyhetsbrev. Hold deg oppdatert på trender, få eksperttips og bli inspirert til ditt neste oppussingsprosjekt.