Tips og råd

Gjør hus og hage klar til våren

Vinteren er endelig forbi og våren er i anmarsj. Nå er tiden inne for å vaske bort vinterens støv og skitt, og gjøre huset klart for sommeren!

Terrasse
Terrasse med trapp ned til hage, tre rekkverk og blomsterpotte en tidlig vår

Vinteren er endelig forbi og våren er i anmarsj. Nå er tiden inne for å vaske bort vinterens støv og skitt, og gjøre huset klart for sol og varme.

En god vårrengjøring er ikke bare et vakkert syn for øyet. Det gir deg også en god anledning til å se hvordan boligens stand er. Begynner malingen kanskje å falme eller er det noen vinduer som gjerne skulle vært byttet ut?

Rent og pent

Rengjøring av hus og terrasse er kanskje noe av det viktigste du kan gjøre for å ønske sommeren velkommen. Huset bør få skinne om kapp med solen. Det beste resultatet får du om du vasker huset en gang i blant.

Husveggen kan nemlig være full av svertesopp og grønske, spesielt om du bor i et område med løvtrær. Bruk noen timer på å vaske huset ditt, du vil ikke tro hvor mye det har å si på glansen!

Her finnes det spesielle vaskemidler beregnet for husvask. Bruk helst en hageslange og kost, høytrykkspyler kan ødelegge malingsfilmen hvis trykket er for høyt. Få flere tips til fasadevasken her.

Man med høytrykkspyler som spyler terrassen som er i fliser

Terrassen kan få samme behandling som huset. Er terrassen av betong eller er flisbelagt kan du med fordel dra frem høytrykksspyleren, men er den av tre holder det med en kost. Spyl godt med vann før du gnir såpe inn i treverket. Her må du velge såpe eller renseprodukt avhengig av om du skal friske opp terrassen etter vinteren eller rense den helt for sopp og gammel beis.

Bruk gjerne en stiv kost for å få løst opp smuss og skitt. Skyll godt over med hageslangen igjen til all såpe er vekke, og vips har du en skinnende ren uteplass.

Har du en stor terrasse eller et stort hus kan det være lurt å få hjelp til vaskejobben.

Gi huset ditt et nytt vårantrekk

Det er ikke bare du som har lyst på et nytt vårantrekk, også hjemmet ditt fortjener dette. Frisk opp boligen med et strøk maling i stua. En frisk og lys farge som får deg og dine i den rette vårstemningen. Trenger du en maler, kan du få gode tips til å velge riktig maler til ditt malerprosjekt.

Blå stue med stearinlys, mørk sofa, taklampe og puffer på gulvet

Sammen med noen fargerike pynteputer og blomster er kanskje akkurat det vårantrekket hjemmet ditt fortjener i år?

Få det perfekte uteområdet

Snøen er endelig borte og den sterke vårsolen minner deg på at utesesongen er rett rundt hjørnet. Vask terrassen ren for vinterens skit og møkk.

Malerkost som beiser terrassen

Legg gjerne et lag med beis eller olje på trefellene om nødvendig, så slipper du unødvendig slitasje. Har du ikke lagt trefeller eller fliser over den kalde balkongbetongen er kanskje denne våren tiden for å gjøre noe med det?

La hagen din få puste. Rak bort løv, møkk og annet rot fra hagen. Hvordan ser plattingen og heller ut? Er treverket tørt etter mye snø er det fornuftig og beise både platting og rekkverk. En kontroll av at hagegjerdet fortsatt står støtt er også å anbefale. Står det stått fortjener det kanskje bare et nytt malingsstrøk.

Terasse foran et hvitt hus med hagemøbler og hage i bakgrunnen

Finn dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med jobben dersom du ikke har tid eller mulighet til å gjøre det selv, eller dersom du rett og slett ønsker å bruke krefter på andre ting.

På Mittanbud.no kommer håndverkerne til deg, og du kan sjekke andres erfaringer før du bestemmer deg for hvem som skal utføre oppdraget.