Må bilen på EU-kontroll?

Legg ut jobben i dag og få tilbud fra flere autoriserte bilverksteder i ditt område.

Reg. nummer:
Beskriv oppdraget:
SLIK FUNGERER DET
 • Beskriv oppdraget
 •  Få flere tilbud
 • Velg den beste
En tjeneste fra

Tid for EU-kontroll?

Vi gjør det enkelt for deg å finne rett bilverksted!

EU-kontroll – også kalt periodisk kjøretøykontroll – er en generell sjekk av bilene som kjører på veien for å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Både trafikksikkerheten til bilen og dens miljøpåvirkning kontrolleres. Rent praktisk betyr dette at ting som lys, bremser og karosseri sjekkes for feil og mangler, og at avgasser og støy måles. Det er totalt ca. 150 forskjellige kontrollpunkter som sjekkes.


Når skal bilen på EU-kontroll?

Den første EU-kontrollen foretas fire år etter bilen ble registrert for første gang. Deretter skal den kontrolleres annenhvert år. Du kan gjennomføre EU-kontrollen på verksteder eller kontrollorganer som er godkjente av Statens Vegvesen,f or eksempel NAF-stasjoner, eller hos vegvesenet selv.

En tommelfingerregel for når på året bilen skal inn til EU-kontroll er at siste siffer i bilskiltet samsvarer med måneden den skal kontrolleres. Unntakene er 0 som skal kontrolleres i November, og 7 som kontrolleres i Oktober.

Statens Vegvesen sender ikke ut noen påminnelse i forkant av fristen for EU-kontroll, men kun purringer dersom du går glipp av den.

For å unngå purring og forsinkelse kan du ta bilen inn til EU-kontroll inntil fire måneder før fristen. Slik unngår du også å overskride fristen dersom det oppdages mangler som må utbedres og bilen må inn til etterkontroll.

Statens Vegvesen har en tjeneste hvor du kan sjekke når bilen må inn til EU-kontroll nesten gang.


Sjekk selv

Det er noen småting man kan sjekke selv i forkant av EU-kontrollen av bilen:
 • Alle lys skal fungere.
 • Hornet må gi lyd. Dette skal kun brukes ved fare, så det er viktig at signalet høres tydelig.
 • Vindusviskere skal vaske rent slik at sikten ikke reduseres ved ruskevær.
 • Speilene må være hele.
 • Sikkerhetsbeltene må fungere.
 • Hjulboltene bør være fulltallige og sitte fast.
 • Speedometeret må fungere.
 • Refleksvest bør være på plass i bilen.


Velg godkjente bilverksteder

Alle bilverksteder som har lov til å utføre reparasjoner på kjøretøy er godkjent av Statens Vegvesen. Godkjenningsordningen er til for å sikre at reparasjoner blir utført på en profesjonell og trafikksikker måte. Forskriftene stiller spesifikke krav til lokaler og teknisk utstyr, teknisk leder og personale, samt til kvalitetssikringssystem.

På Mittanbud kan du på verkstedenes profilsider se hvilke godkjenninger de innehar.


Innhent tilbud fra flere

Sørg for at du alltid henter inn tilbud fra flere enn ett verksted. Særlig ved bulker og karosseriskader er det vanskelig for et verksted å gi et nøyaktig anslag over kostnadene uten å ha sett bilen først. Ved valg av karosseriverksted anbefaler vi at du tar en ekstra nøye titt på verkstedets evalueringer på Mittanbud.

Legger du ut oppdraget på Mittanbud vil verksteder som har kapasitet ta kontakt med deg og gi et tilbud. Så vurderer du selv hvilket du ønsker å bruke, gjerne basert på andre kunders erfaringer.

Det er helt gratis og uforpliktende å legge ut jobb og du velger selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

FOR DIN TRYGGHET SAMARBEIDER VI MED


Legg ut oppdraget nå

Beskriv oppdraget
Det er gratis å legge ut en jobb
VANLIGE SPØRSMÅL
 • Er det virkelig helt gratis å bruke Mittanbud.no?
  Ja, det er helt gratis å legge ut et oppdrag på Mittanbud.no.
 • Om det er helt gratis, hvordan tjener dere da penger?
  Bedriften betaler for å være på Mittanbud.no slik at de kan svare på jobben du legger ut. Det er derfor helt gratis for privatpersoner å legge ut en jobb på Mittanbud.no
 • Hva skjer når jeg legger ut et oppdrag på Mittanbud.no?
  Etter at du har registrert et oppdrag blir den manuelt godkjent av oss. Du vil motta en e-post straks du mottar svar fra ulike bedrifter. Når du har valgt bedrift og jobben er gjort kan du evaluere bedriften.
 • Må jeg benytte meg av leverandør via Mittanbud.no?
  Mittanbud.no er helt uforpliktende for deg som forbruker. Du velger helt selv hvem du vil inngå avtale med, og kan velge å utsette arbeidet eller la noen helt andre utføre det.
 • Hva gjør Mittanbud.no for å kvalitetssikre bedriftene?
  Alle bilverksteder som er med i Mittanbud.no er autoriserte av statens veivesen. Vi sjekker også at leverandørene er et registrert selskap i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. Leverandører som får gjentatte negative evalueringer blir utestengt fra tjenesten. Selv om vi kvalitetsikrer alle bedrifter er det fortsatt viktig at du selv sjekker bedriftenes evalueringer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre leverandører er useriøse.
En tjeneste fra
Hagegata 22Postboks 1185 Sentrum · 0170 OsloTelefon 22 00 09 30info@mittanbud.no