Må bilen på EU-kontroll?

Legg ut jobben i dag og få tilbud fra flere autoriserte bilverksteder i Hordaland.

Reg. nummer:
Beskriv oppdraget:
SLIK FUNGERER DET
 • Beskriv oppdraget
 •  Få flere tilbud
 • Velg den beste
En tjeneste fra

Tid for EU-kontroll?

Finn rett bilverksted i Hordaland!


EU-kontroll foretas annenhvert år og alle bilene som kjører på veien skal gjennom denne. Dette er for å sikre at vi har en trygg og miljøvennlig bilpark på veien våre. Ting som lys, bremser og karosseri sjekkes for feil og mangler, og at avgasser og støy måles. Det er totalt ca. 150 forskjellige kontrollpunkter som sjekkes. Med andre ord kontrolleres bde trafikksikkerheten til bilen og dens miljøpåvirkning.


Når skal bilen på EU-kontroll?

Måned: En tommelfingerregel for når på året bilen skal inn til EU-kontroll er at siste siffer i bilskiltet samsvarer med måneden den skal kontrolleres. Unntakene er 0 som skal kontrolleres i November, og 7 som kontrolleres i Oktober.

År: Den første EU-kontrollen foretas fire år etter bilen ble registrert for første gang. Deretter skal den kontrolleres annenhvert år. Du kan gjennomføre EU-kontrollen på verksteder eller kontrollorganer som er godkjente av Statens Vegvesen,f or eksempel NAF-stasjoner, eller hos vegvesenet selv.

Du får ingen påminnelse fra Statens Vegvesen i forkant av fristen for EU-kontroll, men de sender purringer dersom du glemmer å få bilen din på EU-kontroll. Statens Vegvesen har en tjeneste hvor du kan sjekke når bilen må inn til EU-kontroll nesten gang.

For å unngå purring og forsinkelse kan du ta bilen inn til EU-kontroll inntil fire måneder før fristen. Slik unngår du også å overskride fristen dersom det oppdages mangler som må utbedres og bilen må inn til etterkontroll.


Sjekk selv

Følgende grunnleggende ting kan og bør du sjekke selv i forkant av en EU-kontroll av bilen:

 • Speilene må være hele.
 • Alle lys skal fungere.
 • Hornet må fungere.
 • Speedometeret må fungere.
 • Sikkerhetsbeltene må være i forskriftsmessig stand.
 • Vindusviskere skal vaske rent slik at sikten ikke reduseres ved ruskevær.
 • Hjulboltene bør være fulltallige og sitte fast.
 • Refleksvest bør være på plass i bilen.


Innhent tilbud fra flere

Sørg for at du alltid henter inn tilbud fra flere enn ett verksted. Ved skade på karosseri og bulker er det vanskelig for et verksted å danne seg et bilde over kostnadene uten å ha sett bilen først. Ved valg av karosseriverksted anbefaler vi at du tar en ekstra nøye titt på Mittanbud og evalueringene du finner der.

Legger du ut oppdraget på Mittanbud vil verksteder som har kapasitet ta kontakt med deg og gi et tilbud.

Det er helt gratis og uforpliktende å legge ut jobb og du velger selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

Så vurderer du selv hvilket du ønsker å bruke, gjerne basert på andre kunders erfaringer.

Velg godkjente bilverksteder

Godkjenningsordningen til Statens Vegvesen er til for å sikre at reparasjoner blir utført slik at bilen er i trafikksikker stand. Alle bilverksteder som har lov til å utføre reparasjoner på kjøretøy er godkjent av Statens Vegvesen. Forskriftene stiller spesifikke krav til lokaler og teknisk utstyr, teknisk leder og personale, samt til kvalitetssikringssystem.

På Mittanbud kan du på verkstedenes profilsider se hvilke godkjenninger de innehar.

FOR DIN TRYGGHET SAMARBEIDER VI MED


Legg ut oppdraget nå

Beskriv oppdraget
Det er gratis å legge ut en jobb
VANLIGE SPØRSMÅL
 • Er det virkelig helt gratis å bruke Mittanbud.no?
  Ja, det er helt gratis å legge ut et oppdrag på Mittanbud.no.
 • Om det er helt gratis, hvordan tjener dere da penger?
  Bedriften betaler for å være på Mittanbud.no slik at de kan svare på jobben du legger ut. Det er derfor helt gratis for privatpersoner å legge ut en jobb på Mittanbud.no
 • Hva skjer når jeg legger ut et oppdrag på Mittanbud.no?
  Etter at du har registrert et oppdrag blir den manuelt godkjent av oss. Du vil motta en e-post straks du mottar svar fra ulike bedrifter. Når du har valgt bedrift og jobben er gjort kan du evaluere bedriften.
 • Må jeg benytte meg av leverandør via Mittanbud.no?
  Mittanbud.no er helt uforpliktende for deg som forbruker. Du velger helt selv hvem du vil inngå avtale med, og kan velge å utsette arbeidet eller la noen helt andre utføre det.
 • Hva gjør Mittanbud.no for å kvalitetssikre bedriftene?
  Alle bilverksteder som er med i Mittanbud.no er autoriserte av statens veivesen. Vi sjekker også at leverandørene er et registrert selskap i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. Leverandører som får gjentatte negative evalueringer blir utestengt fra tjenesten. Selv om vi kvalitetsikrer alle bedrifter er det fortsatt viktig at du selv sjekker bedriftenes evalueringer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre leverandører er useriøse.
En tjeneste fra
Hagegata 22Postboks 1185 Sentrum · 0170 OsloTelefon 22 00 09 30info@mittanbud.no