• 1

    Beskriv jobben

  • 2

    Få flere tilbud

  • 3

    Velg og vrak

På tide å prioritere vedlikehold av boligen?

De fleste skader som oppstår på hus og hytter skyldes gjerne dårlig vedlikehold. Mange har heldigvis en forsikring på huset som dekker kostnader ved blant annet vannskade, men du har likevel ansvar for å sørge for å begrense mulighetene for skade. Ved å gå over hus og hytte ved jevne mellomrom vedlikeholder du boligen over lengre tid, samtidig som du forebygger skader. Det er aldri for sent å ta et ekstra overblikk, selv etter at snøen har lagt seg.

Tak

Vintre med mye snø kan gi store skader på hus og tak. Det er derfor viktig å sjekke huset med jevne mellomrom for å se se om takstener er løse eller sprukne og at tilslutninger mot pipe, ventilasjonsrør og lignende er tett. Har du ikke sjekket dette tidligere i år, kan det lønne seg å ta en runde rundt huset før vinteren slår til for fult. 

Da bør du også se etter om det er mose eller annet møkk på taket, og at takfot, vindski, pipebeslag og plateendende er fri for rust og uten sprekker. I tillegg bør du sjekke at taksikrings-utstyret som takstiger og stigetrinn er godt festet.

Har du glemt å rense takrenner for løv og blader, bør du sjekke dette nå! Tette takrenner kan nemlig forårsake flom eller fryse i stykker under vinteren. I begge tilfeller kan tette takrenner føre til at vann renner mot husveggen i stedet for vekk i nedløpsrøret. Dette kan forebygge store fukt- og frostskader på veggen.

Dersom regnvann eller smeltevann trenger inn i boligen gjennom taket er ikke dette nødvendigvis dekket av vanlig villaforsikring. En enkel taksjekk kan derfor spare deg for mye unødvendige kostnader. Trenger boligen og utbedres, eller du er usikker på om det er nødvendig med reparasjoner, bør du kontakte en fagperson så tidlig som mulig.

Fasaden

Skader på taket eller taknedløp kan være årsaker til fukt på veggene, og kan fort bli en påkjenning på malingsfilmen, som flasser fra underlaget. Dette er gjerne synlige skader og lett å oppdage. Du bør derfor gå over boligen og sjekke om det er uregelmessigheter på fasaden. Oppdager du blæring, flassing, avskalling eller sprekker i malingsfilmen bør du vurdere å reparere kledningen og male boligen.


Det kan likevel være flere grunner til at maling flasser, og vi anbefaler derfor at du grundig analyserer skadene før du begynner med reparasjoner. Gammel maling bør skrapes bort, vaskes, grunnes og males på nytt. Er det fukt som er årsaken til problemene, bør den bygningstekniske skaden utbedres først.

Vær tidlig ute med å finne håndverker!

Ser du at oppgraderinger bør gjøres, eller er usikker på hvordan du kan forhindre lekkasje, bør du kontakte en håndverker til å se på boligen din. Dette kan forhindre store fremtidige utgifter. Og selv om mange forsikringer dekker vannlekkasjer, er det ikke nødvendigvis alle som dekker vannlekkasje fra tak.

Er det på tide å skifte eller fikse taket og skal leie inn fagfolk, bør du sjekke at de skal utføre jobben er kvalifiserte håndverkere. Ser du allerede nå at du vil trenge håndverker til våren, ta kontakt i dag! Mange håndverkere kan ha lange ventetider, så vær tidlig ute med å avtale befaring og avtale tid for når jobben skal bli gjort. Da sikrer du at riktig ekspertise og utstyr er tilgjengelig.

På Mittanbud.no kan du enkelt registrere anbudet ditt med en beskrivelse av hva du trenger hjelp til. Etter kort tid vil du motta tilbud fra potensielle håndverkere, og du sparer mye tid i forhold til å måtte lete deg frem til ulike priser og leverandører på egenhånd. Du kan også lese vurderinger fra tidligere kunder, som kan være nyttig når du skal velge mellom ulike håndverkere.Les også:

    

Hvordan velge riktig maler?            Topp tre oppussingsprosjekter!

    

Hvordan velge riktig snekker?          Slik velger du riktig rørlegger


* kilde: DnB, hage.no, NRK, Icopal, Rørleggersentralen

Hva sier andre om Mittanbud.no?

24 dager siden - Furnes
Det var veldig enkelt å finne en bedrift som kunne hjelpe meg med renhold.
Brit
9 dager siden - Oslo
Enkel måte å komme i kontakt med håndverkere, flere tilbud å velge mellom, å kunne se referanser som man kan stole på. Håndverkerne "tvinges" til å gjøre en god jobb og være seriøse i hele prosessen, ettersom dårlig referanse vil utelukke dem fra fremtidige jobber.
Vegard
5 dager siden - Bergen
Mange svar på jobben vi la ut på anbud, fint å lese andres erfaringer.
Siw Anita
5 dager siden - Stavanger
Alt ble utført etter avtale, og etter avtalt pris.
Birk
8 dag siden - Stavanger
Enkelt.
Leif
8 dag siden - Hafrsfjord
Rask og treffsikker måte å finne fram til ønsket leverandør.
Terje


Mittanbud.no er en tjeneste der man enkelt kan motta tilbud fra mange potensielle leverandører.

Tjenesten ble først utviklet for formidling av håndverksoppdrag, og utvides stadig med nye tjenesteområder.

Når du mottar mange tilbud er det enklere å oppnå riktig pris, kvalitet og leveringstid.

HUSK KONTRAKT

Last ned vår kontrakt utarbeidet i samarbeid med Dine Penger

BEDRIFT?

Registrer din bedrift

Last ned vår app

Det eneste verktøyet du trenger for å få jobben gjort. Last ned i dag!

Google Play App Store

SE ETTER SERTIFISERINGER

Mittanbud.no samarbeider med en rekke bransjeorganisasjoner for at du skal kunne vite at håndverkeren du velger er sertifisert.