• 1

    Beskriv jobben

  • 2

    Få flere tilbud

  • 3

    Velg og vrak


TIPS TIL DEG SOM SKAL PUSSE OPP KJØKKENET

Å pusse opp eller renovere et kjøkken er ofte en omfattende jobb der det ofte kreves både snekker, elektriker og rørlegger. De fleste som derfor skal pusse opp kjøkkenet ønsker derfor håndverkere som kan sikre god kvalitet til en god pris.

Likevel er det få som vet hva kostnadene vil være eller særlig kjennskap til bransjen. Mange velger derfor å benytte seg av anbudstjenester for å komme i kontakt med tilbydere, som kan være tidsbesparende, da spesielt i et større renoveringsprosjekt.

Vi har derfor satt sammen noen tips til deg som skal pusse opp kjøkkenet for å gjøre det enklere å komme i gang og velge håndverkere, og samtidig være trygg i ditt valg.

1. La fagfolk gjøre jobben, og unngå problemer med vann og strøm

For elektrikerjobb er har du kun å fikse ting på utstyr som ikke er koblet til det faste strømnettet. Faste installasjoner skal en godkjent elektriker gjøre jobben.

For rørarbeider er regelverket litt mindre tydelig, men du bør tenke over at alle installasjoner skal være dokument at er forskriftsmessig gjort, enten det er du eller en rørlegger som har utført jobben. Hvis det oppstår en vannskade og det slås fast at den skyldes dårlig håndverk, kan du ikke vente deg full utbetaling fra forsikringsselskapet hvis det er du selv som har gjort jobben. Vi anbefaler derfor at du lar en godkjent rørlegger gjøre alt av rørarbeider på kjøkkenet.

2. Hent inn flere tilbud

Selv om du har gjort en tydelig beskrivelse av jobben, kan tilbudene du får inn se veldig forskjellige ut og du bør ikke velge det første og beste. Sørg derfor for å hente inn tilbud fra flere leverandører og sammenlign dem nøye. Sjekk også hvilke tjenester håndverkeren tilbyr.

3. Sjekk referanser og sertifiseringer

Sjekk alltid referanser før du velger håndverker. På Mittanbud.no blir håndverkeren evaluert etter at jobben er gjort, og det er alltid smart å velge en håndverker som andre kunder har vært fornøyd med. Ved større oppussinger kan det være bra å sjekke håndverkerens økonomi, dersom det blir behov for å reklamere noe i ettertid.


4. Inviter på befaring

Inviter aktuelle håndverkere på befaring. Gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren og sjekk at alt arbeid du har bedt om fins med i tilbudet. Mange håndverkere ber også om å få komme på befaring før de kan gi et endelig pristilbud. Befaringen er en god mulighet til å diskutere løsninger, materialvalg etc., og det er også viktig å få et inntrykk av personene som skal jobbe hjemme hos deg.

5. Skriv kontrakt

Husk å skrive kontrakt der det tydelig framgår hvilken jobb som skal gjøres, hvor lang tid det skal ta og hvor mye det skal koste. Mittanbud.no og Dine Penger har tatt fram en standardkontrakt som du gjerne kan bruke - klikk her for å laste den ned.

11. Få sluttdokumentasjon

Be alltid om sluttdokumentasjon når jobben er gjort. Spesielt viktig for elektriker og rørleggerjobb, så du vet hvilke sikringer som går til hva og hvor stoppekranen er i tillfelle lekkasje. Husk også å få alle manualer og bruksanvisninger på det utstyret som installeres.

12. Betal hvitt

Fall ikke for fristelsen til å betale svart - det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart og noe ikke går som planlagt, risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett og med et forsikringsselskap som nekter å betale ut erstatning. Så betal hvitt, og betal aldri i forskudd.Les også:


Hva sier andre om Mittanbud.no?

17 dager siden - Furnes
Det var veldig enkelt å finne en bedrift som kunne hjelpe meg med renhold.
Brit
2 dager siden - Oslo
Enkel måte å komme i kontakt med håndverkere, flere tilbud å velge mellom, å kunne se referanser som man kan stole på. Håndverkerne "tvinges" til å gjøre en god jobb og være seriøse i hele prosessen, ettersom dårlig referanse vil utelukke dem fra fremtidige jobber.
Vegard
28 dager siden - Bergen
Mange svar på jobben vi la ut på anbud, fint å lese andres erfaringer.
Siw Anita
29 dag siden - Stavanger
Alt ble utført etter avtale, og etter avtalt pris.
Birk
1 dag siden - Stavanger
Enkelt.
Leif
1 dag siden - Hafrsfjord
Rask og treffsikker måte å finne fram til ønsket leverandør.
Terje

Mittanbud.no er en tjeneste der man enkelt kan motta tilbud fra mange potensielle leverandører.

Tjenesten ble først utviklet for formidling av håndverksoppdrag, og utvides stadig med nye tjenesteområder.

Når du mottar mange tilbud er det enklere å oppnå riktig pris, kvalitet og leveringstid.

HUSK KONTRAKT

Last ned vår kontrakt utarbeidet i samarbeid med Dine Penger

BEDRIFT?

Registrer din bedrift

Last ned vår app

Det eneste verktøyet du trenger for å få jobben gjort. Last ned i dag!

Google Play App Store

SE ETTER SERTIFISERINGER

Mittanbud.no samarbeider med en rekke bransjeorganisasjoner for at du skal kunne vite at håndverkeren du velger er sertifisert.