• 1

    Beskriv jobben

  • 2

    Få flere tilbud

  • 3

    Velg og vrak  


Hvordan velge riktig rørlegger?

Det å velge en rørlegger oppfattes for mange som en tung og tøff prosess. Dette fordi det fort kan koste deg dyrt hvis du velger en rørlegger som ikke utfører det arbeidet du ønsker, eller etter en forskriftsmessig standard. I dag skyldes 3 av 4 byggeskader fukt, i følge Forbrukerrådet.

For å hjelpe deg på veien har vi satt sammen en liste med våre beste tips for hvordan man velger rett rørlegger.

Inviter aktuelle bedrifter på befaring

Når du trenger rørlegger lønner det seg å innhente tilbud fra flere bedrifter. I dag er det mange dyktige og faglig kompetente rørleggere, og du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet.

Hos oss kan du enkelt få tilbud fra flere rørleggere. Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene nøye - husk at pris og kvalitet ofte henger sammen.

Innhent tilbud fra flere rørleggere

Gå nøye gjennom jobben sammen med håndverkeren og sjekk at alt arbeid du har bedt om er med i tilbudet. Befaringen er en god mulighet til å diskutere løsninger, materialvalg etc., samtidig som du får et inntrykk av personene som skal jobbe hjemme hos deg.

Befaring er ofte nødvendig før rørleggeren kan gi deg et endelig pristilbud.

Er bedriften registrert i Brønnøysund-registeret?

Alle bedrifter i Norge skal være registrert i Brønnøysundregisteret. På bedriftens profilside på Mittanbud.no ser du enkelt om rørleggeren er registrert i Brønnøysundregisteret og hvilke bransjeorganisasjoner den eventuelt tilhører. Da ser du fort om dette er en seriøs eller useriøs aktør. 

Du kan også søke opp bedriften på brreg.no, som forteller deg om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.Sentral godkjenning

For søknadspliktig arbeid bør du velge en bedrift som har sentral godkjenning for ansvarsrett. Bedrifter uten sentral godkjenning må søke om lokal godkjenning for å utføre søknadspliktig arbeid.

Oppussing av våtrom og bygging av nytt våtrom i eksisterende bygg er sjeldent søknadspliktig. Bestemmelsene rundt søknadsplikt og gjennomføring er god beskrevet i DiBKs veiledning til byggesakforskriften, og seriøse håndverkerfirmaer bør kunne svare på om ditt prosjekt er søknadspliktig eller ikke.

Spør om bedriftene følger våtromsnormen

Byggebransjens våtromsnorm er en oppskrift på hvordan man bygger et robust og sikkert baderom. Det er ikke lovpålagt å følge denne, men vi anbefaler at du velger en håndverker som kan dokumentere at de følger normen. Klikk her for å lese mer om våtromsnormen.

Er bedriften registrert i momsregisteret?

Finansdepartementet krever at alle foretak som omsetter for over 50 000 kroner skal sende inn momsoppgaver. På bedriftens profilside på Mittanbud.no kan du se om bedriftene er registrert i momsregisteret eller ikke

Se etter mestermerket

Mittanbud.no fremhever håndverkere som har Mesterbrev med mestermerket – alle mesterbedrifter har merket på profilsiden sin. Å bruke en mester gir deg som kunde en trygghet for at håndverkeren du velger kan faget sitt. Du kan også sjekke om håndverkeren har Mestermerket i mesterregisteret.Be om referanser


Alle erfarne rørleggere har referanser fra tidligere arbeid. Referansene finner du som regel på bedriftenes hjemmesider, men husk at bedriftene som oftest viser frem gode referanser og skjuler dårlige referanser.

På Mittanbud.no blir håndverkeren evaluert etter at en jobb er gjort, og det er alltid smart å velge en håndverker som andre kunder har vært fornøyd med. Vi publiserer både gode og dårlige evalueringer på bedriftens profilside.

Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi, i tilfelle det blir behov for å reklamere på noe i ettertid. Man kan enkelt sjekke håndverkernes økonomiske situasjon på www.proff.no eller www.purehelp.no.

Velg en rørlegger som vil skrive kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt med kunden for den jobben de skal utføre. Vi anbefaler at du leser Forbrukerrådets informasjon om hva kontrakten bør inneholde, og at du sørger for å skrive en tydelig kontrakt for arbeidet.

Mittanbud.no og Dine Penger har tatt fram en standardkontrakt som du gjerne kan bruke. Klikk her for å laste den ned.

Betal hvitt, og betal aldri på forskudd

Fall ikke for fristelsen å betale svart, det kan fort koste deg dyrt. Betaler du svart risikerer du å bli stående igjen uten noen form for garanti eller reklamasjonsrett dersom noe går galt, og forsikringsselskapet kan nekte å betale erstatning.
Så betal hvitt, og betal aldri i forskudd.

For mer nyttig informasjon anbefaler vi disse nettsidene:
IFI - Informasjonskontoret for farge og interør
Skikkelig rørlegger
NRL - Norske rørleggerbedrifters Landsforening
Forbrukerrådet
Kompetansesjekk.no
Handlehvitt.no
Dine Penger

Vi håper disse rådene hjelper deg med valget av rørlegger, og lykke til!

Skal du pusse opp hele badet, klikk her for å lære mer om oppussing av våtrom


Flere sider med gode råd

Hvordan velge riktig maler?            Få bilen klar til vinteren

Hvordan velge riktig snekker?            Slik velger du riktig megler

Kilder: Momsregisteret, Comfort, Forbrukerrådet, Skikkeligrørlegger, NRL, Dine Penger

Hva sier andre om Mittanbud.no?

17 dager siden - Furnes
Det var veldig enkelt å finne en bedrift som kunne hjelpe meg med renhold.
Brit
2 dager siden - Oslo
Enkel måte å komme i kontakt med håndverkere, flere tilbud å velge mellom, å kunne se referanser som man kan stole på. Håndverkerne "tvinges" til å gjøre en god jobb og være seriøse i hele prosessen, ettersom dårlig referanse vil utelukke dem fra fremtidige jobber.
Vegard
28 dager siden - Bergen
Mange svar på jobben vi la ut på anbud, fint å lese andres erfaringer.
Siw Anita
29 dag siden - Stavanger
Alt ble utført etter avtale, og etter avtalt pris.
Birk
1 dag siden - Stavanger
Enkelt.
Leif
2 dager siden - Hafrsfjord
Rask og treffsikker måte å finne fram til ønsket leverandør.
Terje

Mittanbud.no er en tjeneste der man enkelt kan motta tilbud fra mange potensielle leverandører.

Tjenesten ble først utviklet for formidling av håndverksoppdrag, og utvides stadig med nye tjenesteområder.

Når du mottar mange tilbud er det enklere å oppnå riktig pris, kvalitet og leveringstid.

HUSK KONTRAKT

Last ned vår kontrakt utarbeidet i samarbeid med Dine Penger

BEDRIFT?

Registrer din bedrift

Last ned vår app

Det eneste verktøyet du trenger for å få jobben gjort. Last ned i dag!

Google Play App Store

SE ETTER SERTIFISERINGER

Mittanbud.no samarbeider med en rekke bransjeorganisasjoner for at du skal kunne vite at håndverkeren du velger er sertifisert.