Ønsker du en ny peis?

Få tilbud fra flere dyktige murere
- helt gratis og uforpliktende.

Beskriv oppdraget
SLIK FUNGERER DET
 • Beskriv oppdraget
 •  Få flere tilbud
 • Velg den beste
En tjeneste fra

Det skal være enkelt å få installert ny peis! 

I dag finnes det mange muligheter for å få peisen ny og moderne. Ønsker du å oppgradere peisen, men ikke legge for mye penger i jobben er et par malingstrøk en enkel og rask måte å skape et nytt utseende. Du kan også sparkle fugene om du ønsker å gi peisen en slettere overflate.

Bruk kvalifiserte fagfolk

Hvis du derimot ønsker større endringer, enten bygge nytt eller endre struktur anbefales det å ansette fagfolk, i og med at det kreves en del kompetanse for å installere nytt. Vi anbefaler uansett at du føler deg trygg på valget før du løper og kjøper noe nytt, i og med at en peis gjerne installeres for mange år frem i tid. Du bør blant annet ta stilling til hva slags varmebehov du har, hvor ildstedet skal stå og hvor godt boligen din er isolert før du velger.

Du kan utføre monteringen selv, men det anbefales å bruke sertifiserte montører slik at installasjonen utføres i henhold til lover og forskrifter, og for å ivareta boligens brannsikkerhet.

Nye installasjoner av ildsted i eksisterende bygning er unntatt søknadsplikten, men skal godkjennes av en kvalifisert kontrollør og meldes inn til feiervesenet i kommunen. Kontrolløren bør utarbeide en bekreftelse på at tiltaket er i samsvar med krav i teknisk forskrift.

Er det en kvalifisert montør som installerer ildstedet kan de samtidig utføre kontrollen for deg. En kvalifisert kontrollør kan blant annet være feier, murmester, varmeforhandler eller andre med tilstrekkelig kompetanse. Fyringsanlegget kan ikke tas i bruk før kvalifisert kontrollør har kontrollert tiltaket og funnet det å være i overensstemmelse med kravene i teknisk forskrift (TEK).

Det er eiers ansvar å sørge for at nytt ildsted er meldt inn til kommunen. Be derfor alltid om bekreftelse på at ildstedet er kontrollert. Ta kopi av monteringsbeviset du får fra montøren, og send dette inn sammen med meldingsskjemaet til feier / kommunen.

Skal du installere ildsted i ny bolig inngår dette i byggesøknaden. Her kan ikke fyringsanlegget tas i bruk før det foreligger en ferdigattest. Husk derfor å søke kommunen før arbeidet igangsettes.

Få flere tilbud

På Mittanbud.no kan du enkelt innhente tilbud fra flere murere som kan bistå deg, enten det er å installere ny peis eller fornye den du allerede har. Det er helt gratis og uforpliktende å legge ut en jobb, og du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

TOPP EVALUERTE MURERE

TRENGER DU OGSÅ

FOR DIN TRYGGHET SAMARBEIDER VI MED


Legg ut snekkerjobben i dag

Beskriv oppdraget her:
Det er gratis å legge ut en jobb
VANLIGE SPØRSMÅL
 • Er det virkelig helt gratis å bruke Mittanbud.no?
  Ja, det er helt gratis å legge ut et oppdrag på Mittanbud.no.
 • Om det er helt gratis, hvordan tjener dere da penger?
  Bedriften betaler for å være på Mittanbud.no slik at de kan svare på jobben du legger ut. Det er derfor helt gratis for privatpersoner å legge ut en jobb på Mittanbud.no
 • Hva skjer når jeg legger ut et oppdrag på Mittanbud.no?
  Etter at du har registrert et oppdrag blir den manuelt godkjent av oss. Du vil motta en e-post straks du mottar svar fra ulike bedrifter. Når du har valgt bedrift og jobben er gjort kan du evaluere bedriften.
 • Må jeg benytte meg av leverandør via Mittanbud.no?
  Mittanbud.no er helt uforpliktende for deg som forbruker. Du velger helt selv hvem du vil inngå avtale med, og kan velge å utsette arbeidet eller la noen helt andre utføre det.
 • Hva gjør Mittanbud.no for å kvalitetssikre bedriftene?
  Vi sjekker også at leverandørene er et registrert selskap i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. Leverandører som får gjentatte negative evalueringer blir utestengt fra tjenesten. Selv om vi kvalitetsikrer alle bedrifter er det fortsatt viktig at du selv sjekker bedriftenes evalueringer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre leverandører er useriøse.
En tjeneste fra
Akersgata 55Postboks 1185 Sentrum · 0170 OsloTelefon 22 00 09 30info@mittanbud.no