Privatperson
Startguide

Digital kontrakt

Digital kontrakt for håndverkertjenester

Mittanbud har gjort det enklere for deg å skrive kontrakt på ditt håndverkeroppdrag. Vi har nemlig utviklet en digital kontrakt for håndverkerjobber som er trygg, enkel og sparer deg og firmaet for mye tid.

Med vår digitale kontrakt for håndverkertjenester kan du signere kontrakt med håndverkeren uansett hvor du er - direkte fra din mobil, nettbrett eller PC. Kontrakten har naturligvis samme juridiske gyldighet som tradisjonelle papirkontrakter. Løsningen har vi laget i samarbeid med et selskap som heter Swiftcourt.


Kontraktsmalen er anbefalt av Forbrukerrådet og baserer seg på håndverkertjenesteloven.


Du kan lese mer om hvorfor det er lurt å ha kontrakt på handlehvitt.no.


Slik oppretter du digital kontrakt

1. Velg bedrift

Som bruker av Mittanbud vil du få tilgang til kontrakten etter at du har valgt bedrift for din jobb. Dette gjør du ved logge inn på Mittanbud.no med din e-postadresse og passord. Videre går du til den aktuelle jobben du vil opprette kontrakt for, og klikker på "Avtale"-fanen.


Videre velger du bedriften du har valgt til jobben, og klikker på "Fortsett".


2. Opprett digital håndverkerkontrakt

Når du har valgt bedrift til din jobb på Mittanbud, vil du komme til siden vår for digital håndverkerkontrakt. For å opprette kontrakten trykker du på den blå knappen "Gå til digital kontrakt". Den ser slik ut:

Når du klikker på denne knappen kommer du til en landingsside der du blir bedt om å velge riktig kontraktsmal for din jobb - om jobben har en totalkostnad på enten under 200 000 NOK eller over 200 000 NOK.

Når du har valgt riktig kontraktsmal blir du bedt om å oppgi din e-postadresse og godkjenne tjenestens vilkår. Videre klikker du "Opprett kontrakt", hvor du deretter sendes direkte til kontrakten. Du vil også motta en e-post fra Mittanbud/Swiftcourt som inneholder en lenke til din digitale kontrakt.

3. Se gjennom kontrakten din

Når du kommer inn på siden som viser kontrakten din vil du legge merke til at en stor del av kontrakten allerede er ferdig utfylt. All relevant informasjon er hentet inn automatisk. Kontrakten inneholder da beskrivelse av jobben som skal gjøres, samt kontaktopplysninger. I tillegg til det som automatisk fylles ut, er det en del andre felter i kontrakten du og din motpart må enes om. For eksempel: Pris, Dato for arbeidets start og avslutning, o.l. Det er selvfølgelig mulig å redigere alle felter i kontrakten.

4. Signere og/eller Dele kontrakten med din motpart

Når kontrakten er slik du ønsker at den skal være, har du to valg:

  1. Signere og dele kontrakten med motparten (Grønn knapp)
  2. Dele kontrakten med motparten (Blå knapp)

Valgene finner du øverst i venstre hjørne. NB! Før du deler kontrakten med ditt firma, må du fylle inn din kontaktinformasjon. I tillegg må du fylle ut tilsvarende informasjon om motparten (Navn, E-post og Tlf).

... du signerer kontrakten enkelt med fingeren din på touchpad på PCen, nettbrettet eller smarttelefonen din (på samme måte som når du mottar en postpakke).

Når du har signert kontrakten ber du motparten om å signere. Vedkommende får da et e-postvarsel og SMS.

5. Motparten gjør endringer (OBS!)

For å ivareta tryggheten til begge parter har vi laget en viktig funksjon: Dersom den ene parten har opprettet en kontrakt, signert kontrakten og så delt den med motparten, vil signaturen oppheves dersom motparten gjør noen endringer.


For eksempel: Hvis du oppretter en kontrakten med prisen 50 000 NOK, signerer den og deler den med bedriften du har valgt til å gjøre din jobb og motparten endrer prisen til 55 000 NOK (eller hva som helst annet i kontrakten) vil din signatur oppheves og du må signere på nytt.


Årsaken til dette er at man skal være trygg på at dokumentet man signerer IKKE kan endres etter man har signert - nettopp for å kunne ivareta sikkerheten til begge parter. Vi anbefaler derfor at du unngår å signere og at man kun bruker "Del kontrakt"-funksjonen dersom man ikke er 100% enige om innholdet - så slipper man å signere kontrakten flere ganger.


6. Ferdig signert kontrakt og e-signeringsbevis

Når begge parter har signert kontrakten vil du komme til en side som den på bildet nedenfor. Her kan du laste ned kontrakten og e-signeringsbeviset ditt. Du kan også opprette en bruker på Swiftcourt.com for å lagre det digitalt hvis du ønsker det.


I tillegg vil du motta en e-post med disse to dokumentene, nemlig kontrakten og e-signeringsbeviset ditt. E-signeringsbeviset er din digital signatur, og har samme juridiske gyldighet som tradisjonelle papirkontrakter.