Blaafarveværket

  • OM OSS
  • EVALUERINGER
  • KVALIFIKASJONER
  • KONTAKT
Send melding
Vis telefon
  • Magnesittbakken 25, 3370 Vikersund

Blaafarveværket

Blaafarveværket er et 8 km langt museum i naturskjønne omgivelser. Vi kan tilby årlige kunstutstillinger, Koboltgruvene med guidede turer, museer, spisesteder med hjemmelaget mat, spennende butikker, Th. Kittelsen museet og flotte turområder.Blaafarveværket ligger i skjønne omgivelser ved Haugfossen. i Modum. De gamle bygningene er restaurert og viser Blaafarveværkets historie fra driftsperioden på 17- og 1800 tallet. Værket presenterte sin første maleriutstilling i 1978. Årlig har det siden vært utstillinger med hovedsakelig Nordiske kunstnere. I den gamle mølla ligger den Blå Butikk der man kan kjøpe det koboltblå glasset.

I Kroa serveres det hjemmelaget mat og på Barnas Bondegård kan de minste leke med dyrene.

Ved toppen av Haugfossen, bare fem minutters gange fra Blaafarveværket ligger Landhandelen og Stein- og smykkebutikken. Her kan man kjøpe alt fra kjøkkenartikler og gammeldags godteri til tekstiler og steinsmykker. Thranestua på samme sted er kjent for sine hjemmelagede vafler og pannekaker med is og blåbær som kan nytes i med utsikt over fossefallet.

Den gamle direktørboligen på Nyfossum, ca. 10 minutters gange fra værket, er i dag et museum i seg selv og viser også Ida Lorentzens kunst. I avslappende omgivelser med urtehage og andedam ligger også den gamle tømmerlåven med årlige utstillinger. I stabburet er det en liten butikk der man kan kjøpe suvenirer og matdelikatesser.

Til Koboltgruvene kjører man den 8 km lange Malmveien fra Blaafarveærket og opp på Skuterudåsen. Gruvene strekker seg 3 km nord-syd der mye er tilrettelagt for publikum. De mektige dagbruddene kan oppleves fra nye utsiktspunkter som er tilpasset rullestolbrukere langs merket rundtur. Forhåpningsstollen er åpen så publikum kan få en liten smakebit selv på hvordan det er inne i gruvene. I Clara Stoll er det guidede gruveturer der man også kan se hvor den unike Gruveosten ligger lagret. På gruvetråkka ligger Gruvekroa som serverer hjemmelaget mat og som også har en liten butikk. Rundt kroa ligger det flere bygninger med forskjellige utstillinger som viser Koboltgruvenes historie.

På Skuterudåsen ligger også Th. Kittelsen museet der mangfoldskunstneren presenteres gjennom oljemalerier, treutskjæringer og akvareller.
 
Vi er nye på Mittanbud og venter på vår første evaluering fra fornøyde kunder. Spør oss om referanser fra tidligere prosjekter som er relevante for deg.

Kvalifikasjoner

  • Magnesittbakken 25, 3370 Vikersund

Kontakt bedriften