Trenger du en snekker?

Få tilbud fra flere dyktige snekkere
-
uansett hva du skal ha gjort.

Beskriv snekkerjobben
SLIK FUNGERER DET
 • Beskriv oppdraget
 •  Få flere tilbud
 • Velg den beste
En tjeneste fra

Det skal være enkelt å finne en snekker! 

Å innhente tilbud fra flere snekkere er et fornuftig valg om du ikke ønsker å ta sjanser når det gjelder det ferdige arbeidet. Snekkeryrket kjennetegnes av lange og stolte tradisjoner innenfor bygging og montering av ulike trekonstruksjoner, så det lønner seg å finne dyktige fagfolk med høy kompetanse innen det snekkerarbeidet du skal ha gjort.

Her er noen sjekkpunkter som kan hjelpe deg med å velge riktig snekker

Innhent tilbud fra flere snekkere

Start med å hente inn tilbud fra flere snekkere på jobben du skal ha gjort. Da får du et godt grunnlag for å vurdere ulike bedrifter og deres tilbud - du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet.

Ved å innhente tilbud fra flere får du også bedre oversikt over hva de ulike snekkerne har kompetanse til å gjøre, samtidig som det gir en trygghet på at den prisen du betaler er riktig. Husk at det pris og kvalitet ofte henger sammen! Ha litt is i magen og ta deg tid til å vurdere de ulike tilbudene og bedriftene nøye - husk at pris og kvalitet ofte henger sammen.

Har snekkeren tatt med alt du har spesifisert i tilbudet han har gitt deg? Dersom ikke alt er spesifisert i tilbudet er det ikke sikkert at snekkeren utfører alt du ønsker utført.

Inviter snekkere på befaring
Inviter aktuelle snekkere på befaring slik at de får gitt et konkret tilbud. Etter befaringen bør du gå over tilbudene og sørge for at alt av kostnader er med som avtalt. På Mittanbud blir snekkeren evaluert etter at en jobb er gjort, der både gode og dårlige evalueringer blir publisert på bedriftenes profilsider. Ta deg tid til å gå over disse før du bestemmer deg for snekker, og da fokuser på evalueringer fra tidligere arbeid som er tilnærmet lik det du skal ha gjort.

Sjekk snekkerens referanser

Alle erfarne snekkere bør kunne vise til referanser fra tidligere utført arbeid. Vær oppmerksom på at bedrifter gjerne viser frem gode referanser og skjuler de dårlige.

På Mittanbud blir håndverkeren evaluert etter at en jobb er gjort, og vi publiserer både gode og dårlige evalueringer på bedriftens profilside. Det er ofte lurt velge en håndverker som andre kunder har vært fornøyd med. Ved større oppussingsprosjekter kan det være lurt å sjekke håndverkerens økonomi, i tilfelle det blir behov for å reklamere på noe i ettertid.

Velg sertifiserte fagfolk
Sjekk om bedriften har Mesterbrev. En mester har fag-/svennebrev, toårig mesterutdanning, lang praksis i yrket sitt og anses som en seriøs yrkesutøver. Blant annet samarbeider Mittanbud.no med Mesterbrev, som sikrer at de tjenesteleverandørene på tjenesten med mesterbrev kommer tydelig frem på deres profilside.

Ved større oppussingsprosjekter bør bedriften ha Sentral Godkjenning, som er en ordning der håndverkere får en godkjenning basert på forskriftsfestede kriterier. Er jobben søknadspliktig bør dere velge en håndverker som har sentral godkjenning for ansvarsrett.

Informasjon om hvilke arbeid som ikke er søknadspliktig finner du på nettsidene til Direktoratet for Byggkvalitet. Du kan også spørre håndverkeren om du må sende søknad for ditt oppussingsprosjekt.

Finansdepartementet krever at alle foretak som omsetter for over 50 000 kroner skal registreres i momsregisteret og sende inn momsoppgaver. På bedriftens profilside på Mittanbud kan du se om bedriftene er registrert i momsregisteret eller ikke.

I Norge er alle bedrifter lovpålagt å registrere seg i Brønnøysundregisteret. Du kan søke opp bedriften på brreg.no, og finne ut om firmaet er konkurs eller driver svart arbeid. Finner du ikke bedriften i Brønnøysundregisteret bør du velge en annen bedrift.

Sjekk snekkerens økonomi

I samarbeid med E24.no og proff.no har vi samlet hver enkelt bedrifts regnskap på bedriftens profilside på Mittanbud. Er bedriftens økonomi dårlig kan det være fornuftig å styre unna, blant annet fordi bedrifter med dårlig økonomi ofte ønsker forskuddsbetaling.

Dagmulkt som sikkerhet for at jobben blir utført til avtalt tid

Det kan være lurt å avtale med snekkeren at dersom jobben blir forsinket kan du kreve dagmulkt. Da kan du som kunde kreve en økonomisk kompensasjon dersom snekkeren ikke er ferdig med den jobben han skal gjøre i tide. I de fleste tilfeller blir dagmulktene begrenset til 10 % av jobbens totale kostnad.

Skriv kontrakt

Alle seriøse håndverkere vil be om å skrive kontrakt med kunden for den jobben de skal utføre. Vi anbefaler at du leser Forbrukerrådets informasjon om hva kontrakten bør inneholde, og at du sørger for å skrive en tydelig kontrakt for arbeidet.

Velg riktig snekker

Mittanbud samarbeider flere tusen leverandører, og har bedrifter over hele Norge som står klare til å hjelpe deg med ditt oppussingsprosjekt Via Mittanbud.no kan du enkelt innhente tilbud fra flere før du bestemmer deg – helt gratis og uforpliktende. Du bestemmer selv om du vil takke ja til tilbudene eller ikke.

FOR DIN TRYGGHET SAMARBEIDER VI MED


Legg ut snekkerjobben i dag

Beskriv oppdraget her:
Det er gratis å legge ut en jobb
VANLIGE SPØRSMÅL
 • Er det virkelig helt gratis å bruke Mittanbud.no?
  Ja, det er helt gratis å legge ut et oppdrag på Mittanbud.no.
 • Om det er helt gratis, hvordan tjener dere da penger?
  Bedriften betaler for å være på Mittanbud.no slik at de kan svare på jobben du legger ut. Det er derfor helt gratis for privatpersoner å legge ut en jobb på Mittanbud.no
 • Hva skjer når jeg legger ut et oppdrag på Mittanbud.no?
  Etter at du har registrert et oppdrag blir den manuelt godkjent av oss. Du vil motta en e-post straks du mottar svar fra ulike bedrifter. Når du har valgt bedrift og jobben er gjort kan du evaluere bedriften.
 • Må jeg benytte meg av leverandør via Mittanbud.no?
  Mittanbud.no er helt uforpliktende for deg som forbruker. Du velger helt selv hvem du vil inngå avtale med, og kan velge å utsette arbeidet eller la noen helt andre utføre det.
 • Hva gjør Mittanbud.no for å kvalitetssikre bedriftene?
  Vi sjekker også at leverandørene er et registrert selskap i foretaksregisteret i Brønnøysund, og vi følger nøye med på evalueringer fra kundene. Leverandører som får gjentatte negative evalueringer blir utestengt fra tjenesten. Selv om vi kvalitetsikrer alle bedrifter er det fortsatt viktig at du selv sjekker bedriftenes evalueringer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du mener en av våre leverandører er useriøse.
En tjeneste fra
Akersgata 55Postboks 1185 Sentrum · 0170 OsloTelefon 22 00 09 30info@mittanbud.no