Myter om Mittanbud

Myte: Konkurransen om jobbene er altfor høy

De fleste som legger ut jobber på Mittanbud ønsker svar fra flere bedrifter. Dette noe av kjernen i tjenesten - og en av hovedgrunnene til at mange bruker Mittanbud igjen og igjen. Men er konkurransen om jobbene for stor for bedriftene? Nei. Sannheten er at det bare er fire svar i snitt per jobb på Mittanbud.

I 2019 ble det lagt ut ca 250.000 jobber på Mittanbud, og 2020 er nok et rekordår. Ingen andre anbudstjenester i Norge er i nærheten av å kunne tilby like mange jobber. Fordelt på antall bedrifter som er registrert på tjenesten, er konkurransen om jobbene relativt lav. Det som til syvende og sist er avgjørende for hvor mange jobber du vinner, er innholdet i svarene du som bedrift sender på jobbene du vil ha.

4 svar i snitt per jobb.

Vi hører ofte fra bedriftene at de vegrer seg for å være på Mittanbud fordi de mener det er så høy konkurranse på anbudstjenester. Sannheten er at det i 2019 var i underkant av 4 svar i snitt per jobb som ble lagt ut på Mittanbud. Selvfølgelig er det ikke slik at hver jobb får 4 svar, for noen jobber er mer attraktive enn andre.

Noen svært populære jobber som totalrenovering av boliger i sentrale områder får selvsagt flere svar enn 5. Men samtidig er det også i disse områdene det legges ut flest slike jobber. Er det slik at din bedrift velges til å utføre en totalrenovering av bolig så vil du ikke ha kapasitet til å ta en tilsvarende jobb som legges ut dagen etter. Noe som åpner muligheten for mange bedrifter på Mittanbud, også de som er helt nye på tjenesten.

4 av 10 kunder vil ha flere svar

I en undersøkelse som Mittanbud gjennomførte sommeren 2019 svarte over 40 prosent av de spurte at de fikk for få svar på jobben de la ut. 56 prosent svarte at de fikk passe med svar, mens kun 1 prosent mente de fikk for mange svar. Den siste prosenten husket ikke hvor mange svar de hadde fått.

Spør du kundene, er altså antall svar passe eller for få, mens svært få kunder sier at de fikk for mange svar gjennom Mittanbud.

Kvalitet er viktigst

I den samme undersøkelsen spurte vi kundene om hva som er viktigste når de skal velge en bedrift på tjenesten. Svarene som hadde høyest poengsum var at bedriftene gir et godt svar på jobben og viser at de har satt seg inn i hva som skal gjøres. Så selv om konkurransen på enkelte jobber kan være stor, så har det altså mest å si hva du svarer og ikke om du er den 5. eller 6. bedriften som svarer brukeren. Laveste pris var heller ikke et tema for kundene. Kundene ønsker kvalitet og trygghet når de bruker Mittanbud.

Velg jobber med lav konkurranse

Når du er kunde på Mittanbud får du tilgang til Min Bedrift. Min Bedrift er ditt arbeidsverktøy og viser alle tilgjengelige jobber lagt ut av brukere på tjenesten. Her har vi gjort det enkelt for deg å finne jobber hvor vinnersjansen er stor. Blant annet er det et eget filter med jobber som ønsker flere svar. Dette er jobber som har svært få svar og hvor vinnersjansen er stor. Som ny kunde kan det være lurt å kombinere å svare på de mest attraktive jobbene og de jobbene med få svar. På denne måten får du gode muligheter til å bygge en profil og få inn gode evalueringer.

Vi vinner selvfølgelig ikke alle jobbene vi svarer på, men vår opplevelse er at det er flere jobber tilgjengelig enn det vi klarer å svare på.
Björn Käiser ,
KW Elektro

Fortsett å lese om

Myter om Mittanbud