Slik skriver du en god oppdragsbeskrivelse

Har du lagt ut en jobb, men fått avslag fordi oppdragsbeskrivelsen mangler relevant informasjon? Fortvil ikke - du kan alltids legge ut jobben på nytt med en bedre beskrivelse. I denne artikkelen forteller vi deg hva en god beskrivelse bør inneholde og hvorfor det er viktig.

Startguide

Fortell håndverkeren hva du trenger

En god oppdragsbeskrivelse er viktig for at håndverkeren skal vite hva som skal gjøres, hvor lang tid det tar og komme med et pristilbud. Jo bedre oppdragsbeskrivelse, jo mer nøyaktig kan håndverkeren være, og desto enklere blir det for deg som kunde å planlegge og holde oversikt over prosjektet.Dette bør være med i oppdragsbeskrivelsen


Relevant dokumentasjon og bilder

Har du plantegninger og tilstandsrapport? Legg dette ved i oppdragsbeskrivelsen. Ta gjerne bilder av rommet eller området arbeidet skal utføres i. Da er det enklere for håndverkeren å danne seg en riktig forståelse av hva du ønsker.


Oppgi riktige mål for oppdraget

Gode mål gir et bilde omfanget av jobben som skal gjøres. Dersom du skal ansette en maler bør du for eksempel si hvor mange vegger som skal males, og hvor store de er. Hvis du skal bygge en terrasse bør du oppgi hvor stor du ønsker at den skal være.


Planer om materialvalg

Skriv gjerne om du har noen planer rundt materialvalg. Skal du for eksempel skaffe materialer selv eller ønsker du at bedriften skal fikse dette?


Når arbeidet skal utføres

Legg til når du ønsker at arbeidet skal utføres. Da kan de ulike bedriftene sjekke om de har kapasitet og ledig tid til å utføre jobben du har lagt ut.Publisert 21. jan. 2023, 10:38

Oppdatert 09. jan. 2024, 11:01